Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Deze week ging ik eindelijk weer eens aan de wandel, las in 4 dagen een boek uit, verkocht kerstspullen via de verkoophoek, overleefde ren- en vlieg woensdag, kreeg leuke pakketjes binnen, ging naar de kapper, maakte foto’s voor een samenwerking, werd uitgenodigd om te komen shoppen bij de PINC sale, kocht een nieuwe laptop, ging naar een feestje, brak een stuk van mijn kies af én scoorde gratis producten bij Hema en Jumbo! Het leek een week van ‘niets bijzonders’ maar ik heb weer genoeg te vertellen, lees maar mee!

Maandag

Een nieuwe week! En die begint niet van harte, want gisteravond lagen de kinderen iets later in bed dan gewoonlijk door pakjesavond. Maar eenmaal ontbeten zijn ze weer wakker en om stipt 08.00 uur zitten we in de auto. Eerst breng ik Linn naar de opvang, daarna Suus en Niene naar school en vervolgens rij ik door naar de fysio. Het is alweer eventjes geleden en alles zit weer muurvast, maar na de behandeling voelt het weer stukken beter in mijn nek, schouders en onderrug. Eenmaal thuis maak ik ontbijt en zet ik de laptop aan. Er ligt een flinke to do list op me te wachten, maar voor de verandering vlieg ik er doorheen. Tegen 14.45 uur trotseer ik de regen en wandel ik zo’n 6 kilometer. Het is zeker niet mijn favoriete weer, maar ik wil toch echt graag aan mijn beweegdoelen werken. Dus na de tijd voel ik me tevreden, die heb ik weer in the pocket! Thuis zet ik thee en eet ik een plak zelfgebakken bananenbrood. Én kruip ik nog even achter de laptop om de laatste dingetjes af te maken. Daarna is het tijd voor pasta puntpaprika, één van mijn favorieten, en vervolgens komen de kinderen thuis. Allemaal in bad, een verhaaltje en naar bed en ’s avonds ben ik eigenlijk van plan om de speelhoek op te ruimen, maar ik ben moe dus hang ik lekker op de bank en lees ik m’n boek uit.

weekoverzicht december 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vanochtend ontbijt ik pas nadat de kinderen op school zijn en lees ik tijdens het eten. Linn is met Erik mee naar buiten, dat geeft mij de kans om na het ontbijt te beginnen met het opruimen van de speelhoek. Ook poets ik de woonkeuken en de hal grondig en ruim ik nog twee andere kasten op. Na de lunch beantwoord ik wat werkmail en daarna begin ik met het uitzoeken van de kerstspullen. Ik doe mee met een bespaarchallenge en de opdracht van deze week is om iets te verkopen wat je niet meer nodig hebt. In de loop der jaren hebben we heel wat kerstspullen verzameld, maar we gebruiken maar een klein deel. Dus zet ik twee dozen klaar met spullen die ik morgen op Marktplaats of verkoophoek wil zetten. Als je er van af wilt, dan is het nu natuurlijk de perfecte tijd! En vanzelfsprekend tover ik de boel in huis meteen om in kerstsfeer. Tegen de tijd dat ik klaar ben, gaan we eten en vervolgens brengen we de meiden naar bed. Die zijn nog steeds moe van het Sinterklaasgebeuren dus liggen er mooi op tijd in. ’s Avonds vind ik het allemaal dikke prima: ik kruip lekker onder m’n dekentje op de bank met een kop thee en met m’n boek. Morgen is er weer een dag!

weekoverzicht december 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

De week is weer doormidden en om iets voor half 9 staan de kinderen weer op school, klaar voor een nieuwe dag. Ik rij, nadat ik ze weg heb gebracht, door naar de Aldi. Nu de Sint weer vertrokken is, ligt het kerstassortiment in de winkels en sla ik alvast wat glutenvrije chocolade in voor de feestdagen. En natuurlijk neem ik ook het inkleur tafelkleed mee voor kerst, een budgettip die ook zeer enthousiast werd ontvangen via Instagram! Daarna haal ik nieuwe bloemen bij de bloemenwinkel en vervolgens ga ik naar de Hema. Ik kreeg namelijk een mailtje dat de gespaarde Hema punten van 2022 nog geldig zijn tot eind januari en daarna komen te vervallen. Daarop besloot ik even te checken hoeveel punten ik eigenlijk nog had staan en dat bleken er iets meer dan 400 te zijn. Er zitten deze keer hele leuke vouchers bij, dus in ruil voor 400 punten haal ik een gratis pak stroopwafels, een rol cadeaupapier, een limited edition Hema puzzel én een knutselemmer op. Dat is nog eens leuk shoppen! ’s Middags staan de kinderfysio en zwemles op het programma en tussendoor hoef ik me niet te vervelen: werkmail, opruimen, een telefonische afspraak en ga zo maar door. Om een uur of 8 zit ik dan eindelijk op de bank met thee en nadat ik mijn planning heb bijgewerkt en een boodschappenlijstje heb gemaakt voor morgen, taai ik af. Nog even lezen in bed en dan morgen weer een vroege wekker! Ik maak maar één foto: tijdens het wachten bij zwemles, met m’n e-reader. Heus geen straf!

Weekoverzicht december 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Rise and shine! We zijn allemaal weer vroeg wakker en de ochtendspits verloopt prima, dus nadat ik de kinderen op school heb gebracht rijd ik door naar de kapper. Tijd voor groot onderhoud: verven, knippen en mijn wenkbrauwen harsen en verven. Na anderhalf uur ben ik klaar en doe ik boodschappen bij Dirk, die in dezelfde plaats zit. Vervolgens rij ik naar huis, start mijn laptop op en lunch met een gebakken eitje. Daarna neem ik een gedeelte van een reel op en maak foto’s voor een maandelijkse samenwerking die binnenkort online komt op Instagram. De rest van de middag werk ik, zet ik kerstspullen op de plaatselijke verkoophoek en kook ik eten. Het recept voor de geroerbakte spruitjes die op het menu staan, werk ik vervolgens uit in een blog. Na het bad-verhaaltje-bed riedeltje met de kinderen duik ik in campingsmoking op de bank. Ik lees het boek uit waar ik dinsdag in begon (een record, want soms lees ik maar één boek per maand haha) en kijk een aflevering van Firefly Lane. Morgen staat er iets leuks op de planning waar ik vanmiddag voor werd uitgenodigd!

weekoverzicht december 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Vanochtend voel ik aan alles dat ik toe ben aan weekend, máár we hebben nog een dagje te gaan! Rond 09.00 uur rijd ik richting Enschede, waar ik ben uitgenodigd om te komen shoppen bij de PINC Sale. Dat is een sample sale waar merkkleding voor kinderen uit de huidige collecties verkocht wordt tegen minstens 50% korting. Ik shop niet alleen voor mezelf maar ook voor de kindjes van een vriendin en naderhand maak en plaats ik er stories over op Instagram. Dan is het alweer einde schooltijd en neemt Niene een vriendinnetje mee naar huis. Eerst een boterham, daarna knutselen! Voordat ik het weet hebben ze het potje met glitters gevonden, dus ik haal maar snel de stofzuiger tevoorschijn haha. Verder ruim ik op en maak ik het toilet schoon, we blijven huishoudelijke klusjes afstrepen. Aan het einde van de middag kijken Suus, Niene en Linn een filmpje en ik handel nog even wat werkmail af zodat ik rustig het weekend in kan. Daarna koken, eten en de meiden gaan weer op tijd naar bed want ze zijn doodop van de drukke week. Wij kijken voetbal, wat een legendarische wedstrijd! We zitten op het puntje van onze stoel, ze vochten keihard maar helaas…

Weekoverzicht december 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Uitslaapdag! Rond 08.00 uur word ik wakker en ik breng de ochtend in campingsmoking door. Rustig aan ontbijten, een nieuw weekmenu en boodschappenlijstje maken voor volgende week en de zorgverzekering checken. Ik zet alles op een rijtje en vul een vergelijker in, maar we zijn nergens anders goedkoper uit dus besluiten om niet over te stappen. Na de lunch ga ik douchen, m’n haar föhnen en alvast een basis make-upje aanbrengen. Linn doet een middagdutje, Erik gaat ook liggen want die heeft een virus opgepikt. Suus en Niene knutselen, aan het einde van de middag heeft Suus nog een zwemles. Er komen twee pakketjes binnen: de nieuwe party collectie van Zenner en een pakketje van KAYA Sieraden, binnenkort een leuke blog daarover! Ik probeer wat vooruit te werken i.v.m. de feestdagen, de kerstspullen die ik op de verkoophoek zette worden opgehaald en ik bestel een nieuwe laptop. Een grote uitgave waar ik al eventjes tegenaan hik, maar mijn huidige laptop is al meer dan 4 jaar oud, traag en met steeds meer gebreken. Ik heb ‘m nodig voor mijn werk dus met pijn in de portemonnee (pfff, ik ben echt niet goed in grote uitgaven) hak ik de knoop door. Na het eten stort ik me nog even op de was en daarna is het tijd voor een andere outfit en make-up, want vanavond heb ik een feestje van een vriendin!

weekoverzicht december 2022 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

De wekker gaat om 06.00 uur en het eerste wat ik doe, is de Foldertips online zetten. Daarna kleed ik me snel aan en ontbijt vlug. Om 08.00 uur sta ik bij de Albert Heijn voor de weekboodschappen en terwijl ik in de supermarkt op een kauwgompje kauw, breekt er een stuk van mijn kies af. Echt, wat een baalmoment! Gelukkig valt het mee qua grootte en voel ik geen pijn, maar ik ga morgen gelijk de tandarts bellen voor een afspraak. Na de Appie ga ik nog naar Jumbo, want we hebben een heleboel Jumbo Extra punten gespaard dit jaar. En omdat er deze keer gratis producten zijn die we graag willen halen, scoor ik voor €28,03 gratis boodschappen. We zijn deze week lekker bezig met onze klantenkaarten, haha! Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen op en daarna ruim ik de keuken op. Erik is weer terug naar bed gegaan, die heeft het flink te pakken. De rest van de ochtend staat in het teken van assisteren bij de knutselprojecten van de kinderen, wasjes draaien en de boel een beetje gladstrijken voor een nieuwe week. Nadat Linn in bed ligt, werk ik nog wat en ondertussen wordt mijn nieuwe laptop ook bezorgd. Die laat ik nog even ingepakt staan en ga ik morgen helemaal installeren. Aan het einde van de middag ga ik met Suus naar het proefzwemmen, dat is de soort van generale repetitie voor het diplomazwemmen. Met goed resultaat, yay! We komen rond 17.45 uur pas weer thuis en schuiven meteen aan voor een bordje patat met frikandel. Daarna ruim ik de boel op, gaan de kinderen in bad en naar bed en hang ik een wasje op. Ik drink een kop thee op de bank terwijl ik naar de laatste twee afleveringen van Firefly Lane kijk. Vervolgens maak ik een planning voor morgen, hang nog een wasje op, zet de broodtrommels klaar en dan is het tijd om te gaan slapen. Het was niet echt een relaxt weekend maar volgens mij ervaart iedereen dat in de loop naar de feestdagen. Op naar een nieuwe, drukke week!

Weekoverzicht december 2022 zondag - Mama's Meisje blog

De laatste weken van het jaar vliegen voorbij! Is het bij jou ook zo’n chaos en drukte? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog