Deze week begon top met een dagje Deventer, maar eindigde ziek in bed met keelontsteking. Ik kocht kerstcadeautjes voor mij en Erik, er kwam een stapel pakketjes binnen, ik rende naar Aldi voor een budgettip én deel een hele smakelijke andere, stuitte op een toffe Netflix serie en had een interview met een journalist van het AD. En ik werd dus ziek… Genoeg te vertellen in dit nieuwe weekoverzicht!

Maandag

De dag begint nogal rommelig… Om 05.45 uur druk ik naar mijn idee op ‘snooze’, maar schijnbaar heb ik mijn wekker uitgezet of niet meer gehoord. Erik ook niet, dus als ik om 08.05 uur wakker schrik, schiet ik half in paniek. Ik had al bij de opvang moeten staan om de jongste twee weg te brengen, dan door om Suus naar school te brengen en vervolgens om 08.30 uur bij de fysio binnen te stappen. Ik weet niet hóé, maar om 08.30 uur stap ik make-uploos, in legging en slobbertrui, bij de fysio binnen. Erik kon gelukkig de kinderen wegbrengen, die ik in minder dan 20 minuten startklaar aan de eettafel heb gezet. Ik ben nogal een gewoontedier en zo’n chaotische ochtendspits kan ik echt niet handelen. Ik ben de rest van de dag helemaal van slag, haha. Eenmaal terug van de fysio kleed ik me aan, doe ik mijn haar en make-up en maak me klaar voor een dagje Deventer. Eerst brengen we nog een cadeautje naar mijn zusje en daarna gaan we samen de stad in. Mama’s Meisje heeft een supergoed jaar gedraaid, dus ik trakteer ons op een kerstcadeautje. Voor mezelf kies ik het parfum uit mijn Christmas Wishlist en voor Erik koop ik een nieuw koffiezetapparaat (met matching waterkoker voor mij). We lunchen in de stad en het is er sfeervol versierd. Uiteindelijk rijden we op de terugweg langs het kdv en de bso om de kids op te halen en eten we pas warm als zij gedoucht en al in bed liggen. Daarna duik ik in mijn mailbox, probeer ik te ontdekken of er een storing op Instagram is omdat mijn caption (tektst onder de foto die ik geplaatst heb) steeds lijkt te verdwijnen en kijk ik nog een aflevering van New Amsterdam. Ennnn zet ik 3 extra wekkers voor morgenochtend!

weekoverzicht december 2021 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

De wekker gaat en gelukkig horen we ‘m vanochtend wél. Ik begin de dag met een kopje thee uit de nieuwe waterkoker, enorm blij met de aankoop en het staat ook netjes. De vorige waterkoker kocht ik toen ik voor mijn studie op kamers ging in Groningen, alweer 14 jaar geleden. En hij deed het nog steeds, maar ik wilde alles nieuw en netjes dus helemaal tevreden zo! In de ochtend ruim ik beneden flink op én ben ik animatieteam voor Niene, die een loopoor heeft. Ik heb al contact gehad met de huisarts en moet het even aankijken. Ze is verder heel vrolijk en lijkt er geen last van te hebben, dus hopelijk blijft dat zo. De pakketbezorgers staan weer aan de deur en ik werk de stapel weg. Sommige dingen zijn voor een samenwerking, sommige dingen zijn besteld. Tijdens de lunch gonst het behoorlijk bij de online dagbladen: het lijkt erop dat de basisscholen toch echt gaan sluiten. Daarom gooi ik mijn planning om en maak ik na het broodje eten de bovenverdieping schoon. Alles is weer afgestoft en gestofzuigd, dan gaan we iets relaxter een eventuele verlengde kerstvakantie in. Daarna klap ik mijn laptop open, schrijf een blog, verstuur een factuur, beantwoord mails en buig me over mijn planning. Na het avondeten gaan de kids door de wasstraat richting bed, daarna douche ik snel zelf nog even en dan kijken Erik en ik naar de persconferentie. Ik schreef er deze blog over…

weekoverzicht december 2021 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

In de ochtend rijd ik, nadat ik Suus naar school heb gebracht, door naar de Aldi. Tijdens het maken van de zondagse foldertips spotte ik, net als vorig jaar, het geweldige inkleurbare kersttafelkleed en ze liggen vanaf vandaag in de winkel. Natuurlijk deel ik deze budgettip uitgebreid op stories en er komen veel leuke reacties binnen. Ik hou d’r van! Nu ik er toch ben, neem ik meteen kaas in kerstboomvorm en afbakbroodjes mee voor het kerstontbijt. Ook koop ik 2 blokken met grote kleurplaten van Disney, een kerstcadeautje namens opa en oma. Omdat Niene heel behulpzaam bij de deur staat te wachten als ik thuiskom, stop ik het snel in een vuilniszak en leg het op onze slaapkamer. Dat moet ik later maar even inpakken! Als alles is opgeruimd, leg ik Linn in bed, schil ik fruit voor Niene en zet ik een was aan. Ook haal ik de droge was van het rekje, maak ik het toilet schoon en ruim ik wat rommeltjes op. Daarna is het alweer tijd om Suus op te halen en omdat zij bij een klasgenootje gaat spelen, rijd ik alleen terug naar huis. Na de lunch stofzuig ik, ontkalk ik het oude koffiezetapparaat zodat het schoon naar zolder kan en ruim ik een kratje op waar ik allemaal rommeltjes in had gelegd die naar boven moesten. Tussendoor help ik Niene die ineens helemaal gefocust is op ‘naam schrijven’: letters dus. Ik schrijf allerlei woorden op en ze doet pogingen om dit over te schrijven. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. Ze heeft vandaag iets meer last van haar oor, dus ik leg haar op de bank onder een dekentje en met een film aan op tv. Ondertussen is Suus ook weer thuis en kijken ze samen. Ik neem wat stories op voor een samenwerking en pas daarna kleding die ik had besteld voor mezelf. Vervolgens werk ik de stories voor die winactie uit en na het eten, als de kinderen in bad zijn geweest en in bed liggen, ga ik daarmee verder. Maar niet voordat ik de woonkamer heb opgeruimd en er een stofzuiger doorheen heb gehaald. Als de story concepten zijn ingestuurd, schrijf ik een blog met kerstvakantie tips. Ook maak ik een planning voor morgen en dan is het alweer laat. Tijd om te gaan slapen!

Weekoverzicht december 2021 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Ennnn het is alweer donderdag! Gek idee dat dit de één-na-laatste dag voor de kerstvakantie is. Al raak ik aardig in de stemming, want er zitten leuke kerstkaartjes bij de post en Suus heeft helemaal zin in het kerstontbijt op school. Wat fijn dat dit nog allemaal zo snel geregeld kon worden! Nadat de kids op school en kdv zijn, ontbijt ik achter de laptop en check mijn mailbox. Daarna gaan we wandelen, dat is alweer twee weken geleden dus erg fijn om weer te doen. Merk ook echt dat mijn rug en bekken daar baat bij hebben, al is de regelmaat in deze drukke decembermaand ver te zoeken. Puntje van aandacht! We maken meteen foto’s voor een budget fashion blog die voor volgende week op de planning staat (als je dit leest: deze week dus) en eenmaal thuis lunchen we samen. Daarna ga ik aan de slag met mijn lijstje voor vandaag. Planning, administratie, tweede rondje mailbox, foto’s bewerken, de stories van gisteren zijn goedgekeurd dus die content kan worden ingepland, typen: er komt van alles voorbij. Er is gisteren een perspakketje binnengekomen, daar plaats ik een story van en ik werk mijn dm’s bij. Ook besluit ik nog wat nieuwe gifjes te maken zodat je die binnenkort via je stories kan vinden onder het zoekwoord ‘mamasmeisje’. Er poppen steeds nieuwe ideetjes op in mijn hoofd, een nieuwe hobby is geboren! ’s Avonds eten we nasi met kroepoek en saté en als de kinderen thuis zijn van de opvang, we uitgebreid bijgekletst en geknuffeld hebben én ze gewassen en gestreken in bed liggen, pak ik mijn strijkhobby maar weer eens op. Voor morgenochtend zet ik de wekker extra vroeg, aangezien Suus graag in feestjurk en met gevlochten haren aan het kerstontbijt wil aanschuiven!

weekoverzicht december 2021 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Rise and shine! De wekker gaat vroeg want vandaag staat het kerstontbijt van Suus op de planning en daar wil ze natuurlijk in vol ornaat heen. Dat betekent: feestjurk aan en haren vlechten! Nadat ik haar naar school heb gebracht, rij ik door naar de supermarkt voor de weekendboodschappen. Ik spotte in de Jumbo app dat er nieuwe gratis producten zijn die je in ruil voor spaarpunten kunt halen. Waaronder deze Magnum bekers, dus ik neem er twee mee als toetje voor kerst. Scheelt dus €10,77, fijne budgettip! Nadat ik de boodschappen binnen heb, breng ik nog een pakketje weg, doe een gewonnen boek op de post en tank mijn auto. Als ik thuiskom, hang ik vlug een wasje op waarna ik Niene even voor de televisie parkeer. Hopelijk is ze zo even stil, want ik word telefonisch geïnterviewd door een journalist van het AD. Met enkele achtergrondonderbrekingen door eerder genoemde peuter, verloopt het gesprek goed en ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn. Als het online staat, deel ik het via social media. Vervolgens doe ik nog wat huishoudelijke klusjes, haal Suus uit school en dan eten we samen. ’s Middags doe ik een soort vragenrondje in stories en krijg ik inspiratie voor een persoonlijke post. Ook is het de dag van de Netflix tips, want er verschijnen de komende tijd veel nieuwe seizoenen (ook op Videoland trouwens). En onderstaande serietip heb ik aan mijn lijstje toegevoegd. Aangezien ik Selling Sunset helemaal leuk vond, ben ik heel nieuwsgierig naar deze spin off! Ik werk een blog uit, markeer mailtjes die ik maandag direct wil beantwoorden en na het eten, als de kids in bed liggen, typ ik de laatste to do’s van mijn lijstje uit. Daarna kruip ik onder een dekentje op de bank, beantwoord dm’s en dan leg ik mijn telefoon aan de kant. Tijd voor een kop thee, paprikachips en New Amsterdam!

weekoverzicht december 2021 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Rond 04.30 uur word ik wakker met hele vervelende keelpijn. Nadat ik paracetamol heb ingenomen, lukt het niet meer om te slapen. In de loop van de ochtend doe ik een zelftest, maar die is negatief. Toch voel ik me niet fit, dus zeg ik de verjaardag van een vriendin vanavond af. Tegen lunchtijd wordt de keelpijn erger. Ik plof op de bank en omdat Erik het vee nog moet voeren, gooien we er maar een xxl-kleurplaat van Kribbel Krabbel in, gevolgd door een Disney marathon. Tegen het avondeten lukt het om wat bloemkool met aardappelen te eten. Daarna besluit ik om zo lang mogelijk wakker te blijven, want als ik iets vervelend vind is het wel om ’s nachts wakker te liggen. De keelpijn wordt alleen maar erger dus tegen 22.30 uur gooi ik er weer paracetamol in en doe ik een poging tot slapen.

weekoverzicht december 2021 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Jammer joh… Ik word rond 03.00 uur al wakker met een keelpijn: niet normaal. Als ik dan toch urenlang wakker lig, besluit ik de zondagse foldertips maar te maken. Tegen 06.30 uur val ik gelukkig nog even in slaap. Dat ik keelontsteking heb, is niet meer te ontkennen. Heb het één keer eerder gehad en oke, misschien dacht ik de afgelopen jaren weleens dat ik keelpijn had, maar dat is echt NIETS in vergelijking met wat ik nu voel. Citroen, honing, kippensoep, Werther’s snoepjes ter verzachting en paracetamol: ik slaap heel veel en kijk af en toe een serie. Mijn oren doen ook gezellig mee en ik kan amper praten. Klaagmodus uit: het is een kwestie van uitzieken, al ga ik wel even contact opnemen met de dokter als het morgen erger is. En beter nu dan tijdens de kerstdagen. Op naar een nieuwe week!

weekoverzicht december 2021 zondag - Mama's Meisje blog

Heb jij weleens keelontsteking gehad? En heb je nog een leuke Netflix serietip? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog