Eens per maand laat ik in een weekoverzicht zien wat wij in de week ervoor beleefd hebben. Afgelopen week was een drukke: er liepen veel campagnes, ik kreeg de Blogbox toegestuurd, Linn kreeg nieuwe schoenen en waren dit dan de laatste zomerse dagen? Ook ontbreekt het me aan maaltijdinspiratie én was ik iets te ambitieus in de tuin… Lees maar mee!

Maandag

Een nieuwe week! De wekker gaat om 05.45 uur maar ik snooze weer veel te lang dus om 06.15 uur haast ik me naar de badkamer. Aankleden, make-uppie erop en haren in een mom bun: check! De school run verloopt verder prima en om 08.30 uur stap ik bij de fysio binnen, waar ik een afspraak heb. Normaal gesproken kom ik daar maar één keer per maand, maar nadat tijdens de zomervakantie mijn bekkenklachten weer toenamen, was er wat meer voor nodig. Nadat alles weer los is gemasseerd en gekraakt, ga ik naar huis en klap ik mijn laptop open. First stop: mijn mailbox! Ik werd ongeveer een uurtje door en ga daarna aan de wandel in het Haaksbergerveen. In de update die ik laatst schreef over mijn bekkenklachten beloofde ik mezelf dat ik beweging voortaan op mijn to do list zou zetten. Nou, zie hier de goede voornemens eens werkelijkheid worden: applausje voor mezelf! Haha, gekheid natuurlijk maar het voelt serieus goed om weer actief bezig te zijn met mijn doelen. Om het helemaal af te maken bestel ik de Fitbit die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Stond al een tijdje op mijn wishlist en na lang vergelijken en reviews lezen heb ik mijn keuze gemaakt. Erik wist niet welke kleur ik graag wilde, dus liet hij mij dat liever zelf uitkiezen. Na de lunch ga ik aan de slag met de content die voor vandaag op de planning staat. Het zonnetje schijnt, daar krijg ik energie van! ’s Avonds staat er een frittata met spinazie en paprika op het menu en als dit eenmaal in de oven staat, haal ik de kinderen op van het kdv en de bso. Na het bad- en bedritueel hang ik een was op, vouw ik de droge was op en concludeer ik dat ik écht weer moet strijken. Maar niet vanavond, want ik moet nog een aantal dingetjes afmaken voor social media. Tot slot ruim ik de woonkamer op en hou ik me aan een ander goed voornemen: op tijd naar bed! En dus lig ik er om 22.30 uur in.

Maandag september 2021 - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Wat.Een.Nacht… Gisteravond om 22.00 uur begon Linn te huilen en dat heeft ze best veel gedaan vannacht. Met name in haar slaap, ze sliep dus heel onrustig en ik heb daardoor ieder half uur voorbij zien komen. De kiesjes komen door en dat gaat niet zonder slag of stoot, maar om 06.15 uur moet ik toch echt opstaan dus goedemorgen… Met make-up op lijkt het toch nog mee te vallen, haha. Na het ontbijt haal ik de meiden uit bed en uiteindelijk gaan we om 08.15 uur de deur uit om Suus naar school te brengen. Eenmaal thuis hang ik de was op, ruim ik de ontbijttafel op en nadat ik met mijn moeder heb gefacetimed, leg ik Linn in bed. Die is na dat korte nachtje enorm moe dus ze slaapt binnen een paar minuten. Dat geeft mij de kans om een boodschappenlijstje te maken! De rest van de dag bestaat uit boodschappen doen, de droge was sorteren, stofzuigen, mijn mailbox bijwerken en Suus ophalen uit school. Het is mooi weer, dus lekker naar buiten samen! Behalve Suus, want die heeft een schorre stem en voelt zich niet zo lekker. We eten vanavond spaghetti en nadat er meer spaghetti op de grond ligt dan er in de buikjes is beland, gaat iedereen weer via de badkamer naar bed. Om 19.00 uur liggen alle meiden gewassen en gestreken in bed! Ik zet een wasje aan, ruim de woonkamer op en klap mijn laptop open. Onder het genot van Goede Tijden en Tour de Frans op RTL4 typ ik een aantal opzetjes voor campagnes die eraan komen. Rond 23.00 uur gaat het licht uit: night night!

Dinsdag september 2021 - Mama's Meisje blog

Woensdag

En dan is het ineens weer zomer! Dus trekken wij onze zomergarderobe weer eens aan en genieten van het mooie weer. Suus niet, zij ligt ziek op de bank en ook zwemles zeggen we af. ’s Ochtends zijn er nieuwe schoenen voor Linn bezorgd: babyschoentjes van Keq. Ik heb ze besteld bij Schuurman Schoenen, want ik kreeg een waardecheque vanwege eerdere aankopen. De schoentjes kosten €49,99 maar met aftrek van de cheque à €22,50 zijn ze nu maar €27,50. Je bent een budgetmama of je bent het niet! Deze schoentjes zijn lekker soepel, ideaal voor de eerste stapjes buiten en ik had ze destijds ook voor Niene, dus goede ervaringen mee. We zijn lekker veel buiten vandaag, Linn schaterlacht het uit op de schommel. Als Linn na de lunch in bed ligt, ga ik samen met Niene weer naar buiten. Eerst haal ik het onkruid op ons terras weg, dat was stiekem heel hard nodig. Ondertussen racet Niene op de loopfiets door de tuin en gaat ze ‘springtouwhoepen’: touwtje springen dus. Ik moet er hard om lachen, haha! Als het onkruid eenmaal weg is, houden we pauze in de schaduw met een lekkere beker ranja voor Niene en een glas water voor mij. Daarna vul ik een emmer met water en een beetje afwasmiddel en gaan we aan de poets! De tuinsets worden grondig afgenomen en het eindigt natuurlijk in een waterballet. Maar who cares: de zon schijnt en ze heeft plezier, love it! Fijn om nog lekker in de tuin te kunnen zitten samen en ook Linn geniet. ’s Avonds liggen ze dan ook uitgeteld in bed, maar de tuin is weer netjes en we kijken terug op een zomers dagje. Zal dit dan de laatste voor dit jaar zijn geweest?

Woensdag september 2021 - Mama's Meisje blog

Donderdag

Aangezien Suus nog een dagje thuis blijft, breng ik Niene en Linn iets later naar het kinderdagverblijf. Als ik thuis ben, maak ik een ontbijtje voor mezelf klaar en klap ik mijn laptop open. Doordat ik gister weinig last had van mijn bekkenklachten, ben ik iets te ambitieus geweest qua tuinschoonmaak. Ik heb vandaag veel spierpijn, dus ik baal stiekem een beetje dat ik weer doordraafde. Het is wat het is! Vandaag staan er twee campagnes op de planning waarvan de deadlines snel naderen. Ik werk daar zoveel mogelijk aan en het lukt me om er één compleet te maken en de previews te delen met de opdrachtgever. Tussendoor ga ik nog op pad voor mijn tweede vaccinatie en ’s avonds staat er stamppot andijvie met spekjes en rookworst op het menu. Dat is al een tijdje geleden, maar ik merk dat ik wel weer toe ben aan de herfst en stamppot eten. Jummie! ’s Avonds heb ik hoofdpijn en spierpijn, maar ik moet toch nog even wat doen op de laptop. Ook unbox ik de Blogbox die ik toegestuurd kreeg. Ik zal hieronder vertellen wat daar allemaal in zat!

Donderdag september 2021 - Mama's Meisje blog

Het thema van deze Blogbox is Back to Work en zoals dit thema al doet vermoeden, zitten er allerlei prachtige producten in deze doos die mij in mijn werk kunnen ondersteunen! In mijn mailbox kreeg ik de instructie om te starten met het zwarte tasje, waarin een mok en enkele lekkernijen van Leev en Graze zitten. Ideale tussendoortjes voor tijdens een drukke werkdag! Daarna valt mijn oog op de stijlvolle laptoptas van Case Logic in de kleur zwart. Hier past mijn 15.6 inch laptop perfect in en doordat er meerdere vakjes in zitten, kan ik ook de muis en de kabeltjes netjes opbergen. De schouderband is verstelbaar én er zit een bagageband aan, waardoor de laptoptas stevig aan de meeste trolleys kan worden bevestigd. Ideaal voor op perstripjes en zakenreizen! Ook zit er een draadloze over-ear koptelefoon van Nedis in de Blogbox. Compatibel met Google Assistent en Sire, mét Bluetooth en geschikt om gestreamde muziek op af te spelen of telefoongesprekken te voeren. Ideaal om te kunnen focussen ondanks de drukte om me heen. Tijdens een werkdag moet er natuurlijk ook geluncht worden en de Smart Fresh eco vershouddozen van Curver zijn ideaal om mijn gesmeerde bammetjes, verse salades of fruit in te bewaren! Ze zijn gemaakt van 100% gerecycled PP, geschikt voor koelkast en diepvries, 100% lucht- en waterdicht en stapelbaar. Met de deksel los op de bak kunnen ze in de magnetron en schoonmaken kan easy peasy in de vaatwasser. Volgens mij kun je nooit te weinig bakjes hebben, dus ik ben fan! To do lists: ik hou d’r van! Hoe handig is dan het Bambook uitwisbaar notitieboek? Je kunt gewoon schrijven zoals je gewend bent, maar als het klaar is en je de taak hebt afgestreept of de notitie niet meer nodig hebt, wis je ‘m gemakkelijk uit! Het is tevens mogelijk om een app te downloaden waarmee je de beschreven pagina’s eerst kunt digitaliseren alvorens de boel te wissen. Het bespaart je papier en dat is ook weer goed voor het milieu. Als laatst gaan we richting de herfst en dat betekent vaak: regen! In deze Back to Work Blogbox zou een fashionable paraplu van Reisenthel en Knirps zitten, maar die wordt nog nagestuurd. Deze paraplu’s zijn smal, lichtgewicht, kunnen tegen een stootje én zijn gemaakt van gerecycled PET materiaal en dus duurzaam! Ik zal ‘m binnenkort in mijn stories laten zien. Ik vind de inhoud van deze Blogbox enorm functioneel: ik ga de items met plezier gebruiken!

BlogBox september 2021 - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Gister kwam mijn Fitbit binnen en nadat ik ‘m had opgeladen en geïnstalleerd, heb ik ‘m voor het slapengaan omgedaan. Onze nacht was kort: ik ging weer eens veel te laat naar bed en Suus werd ’s nachts huilend wakker, dus die is bij ons in bed gekropen. Evengoed begin ik ’s ochtends met allerlei dingen die ik wil doen. Rond lunchtijd ben ik er klaar mee. Door de vaccinatie heb ik een gigantische spierpijn in mijn arm en ik had natuurlijk al last van m’n rug en bekken door die actie in de tuin, dus al met al ben ik lichtelijk chagrijnig. Toch probeer ik mijn lijstje van vandaag af te werken, terwijl de kinderen de woonkamer op z’n kop zetten. Dan maar naar buiten, maar later in de middag wordt er code geel afgekondigd. Ik las in de krant dat er gisteravond een heftige blikseminslag is geweest in Enschede bij de eerste knal, dus ik haal ze weer naar binnen. Vandaag is niet mijn dag, ik maak geen foto’s en hoop op morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen ;)

Zaterdag

De wekker gaat om 07.00 uur en terwijl Erik de meiden uit bed haalt, zet ik vanuit bed de stories voor een toffe campagne online. Verder blijft mijn laptop vandaag dicht: ik ga aan de slag in huis. Die eeuwige was waar geen einde aan komt, het toilet schoonmaken, stofzuigen en na de lunch is de gang aan de beurt. De kapstok lijkt wel ontploft en in het schoenenkarretje van de meiden staan zowel sandalen als sneakers. Deze periode van het jaar is altijd zo lastig qua weer: wat trekken we aan en zal ik de zomerse stash al uit de kasten halen? Ik besluit het erop te gokken en ruim een heleboel op. Ook draai ik de lockerkast een kwartslag, waardoor het schoenenkarretje niet meer onder de jassen staat die aan de kapstok hangen. Uit de lockerkast haal ik een heleboel spullen die er even snel in werden gegooid, maar eigenlijk op een andere plek horen te liggen. Omdat ik een nieuwe luierrugtas kreeg van Kidzroom dus mijn andere niet meer gebruik én we de draagzak niet meer gebruiken, ga ik die binnenkort op mijn verkoopaccount op Instagram zetten. Maar dan wil ik eerst boven ook opruimen, zodat ik er een heleboel in één keer op kan zetten. Je leest het: voorlopig hoef ik me niet te vervelen! Als ‘gezellige’ afsluiter strijk ik nog twee wasmanden weg (dat krijg je ervan als je het te lang negeert) en daarna eten we lekker pannenkoeken. Als de meiden in bed liggen, kijk ik eerst een aflevering van Downton Abbey. Daarna kijk ik samen met Erik naar de documentaire over 9/11 op Netflix. Heel indrukwekkend! We hebben nog meer afleveringen te gaan, ik vind het erg interessant. Later las ik dat er ook een documentaire te zien was op National Geographic, die hebben we helaas gemist.

Zaterdag september 2021 - Mama's Meisje blog

Zondag

Guten morgen guten morgen! Rond 07.30 uur horen we Niene liedjes zingen op de overloop dus tijd om op te staan! Nadat ik de zondagse Foldertips online heb gezet, zet ik een was aan. Jeetje, het onderwerp ‘was’ viert hoogtij in dit weekoverzicht! Daarna ontbijt ik achter m’n laptop. Heel slecht, ik weet het, maar ik wil een bevallingsverhaal inplannen en moet daarna nog wat administratieve dingetjes afhandelen. Ook maak ik alvast een planning voor volgende week en blader ik door een blad uit de supermarkt waar lekkere recepten instaan. Weekmenu inspiratie is killing de laatste tijd, maar ik doe weer een leuk ideetje op zonder dat ik 100 verschillende ingrediënten hoef te kopen of chef kok skills hoef te hebben. Na de lunch maak ik de bovenverdieping schoon. Ook ruim ik de gestreken was van gisteren op in de kasten van de kinderen en haal ik er meteen wat zomerspul uit zoals jurkjes en zo.  Omdat ik nog steeds last van mijn rug heb van het onkruiddebacle op woensdag, besluit ik lekker in een warm bad te gaan en vervolgens de ene campingsmoking te vervangen voor de andere. Daarna haal ik wat verwelkte bloemen uit een boeket dat ik vorige week voor mijn verjaardag kreeg. Er zitten nog een heleboel mooie bloemen tussen, dus zonde om alles weg te gooien. De rest van de zondag is relaxt, precies zoals een zondag moet zijn. We hebben nog left over oranjekoek uit de vriezer gehaald, heeeeerlijk met een warme kop thee. Opladen voor een nieuwe, drukke week!

Zondag september 2021 - Mama's Meisje blog

Hoeveel wassen draai jij per week? En heb je nog tips voor een makkelijk gerecht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1