Ik besloot weer eens een weekoverzicht bij te houden! Ik bestelde nieuwe schoenen, kreeg leuke perspakketjes binnen, moest bloedprikken en we gingen erop uit! Lees je mee?

Maandag

De wekker gaat om 05.45 uur, want vandaag moeten we allebei werken! Aangezien Erik al vroeg weg is, doe ik de ochtendspits alleen. Eerst kleed ik mezelf aan en gooi er een make-upje op, daarna ontbijt ik rustig. Rond 06.30 uur haal ik Linn uit bed en geef haar de fles. Vervolgens zet ik snel het ontbijt voor de andere dames klaar, waarna ik ze om 07.00 uur uit bed haal. Terwijl zij eten, maak ik de broodtrommels en tassen klaar. Na het ontbijt snel snoeten en tanden poetsen, haren kammen, schoenen en jas aan en om 07.50 uur zitten we in de auto! Het is altijd weer haasten op het laatst, maar ook nu is iedereen weer op tijd op de plek van bestemming. Dat moet ook wel, want ik heb om 08.45 uur een afspraak bij de fysio. Als dat achter de rug is, rijd ik door naar Action. Ik moet nog een paar dingetjes hebben en combineer dit met het gedeeltelijk opnemen van een filmpje voor Reels/TikTok. Eenmaal thuis ruim ik alles op, gooi een was in de machine en hang er snel één op. Daarna drink ik iets terwijl ik mijn mail beantwoord en een factuur maak. Ik laat de hond uit en maak vervolgens mijn lunch klaar, waarna ik om 12.30 uur weer in de auto zit richting Enter. Daar zit namelijk een vestiging van Babypark, waar ik moet zijn om onze kinderwagen te laten checken. Er is een fabrieksfout geconstateerd en daarom moeten alle kinderwagens die in een bepaalde periode geproduceerd zijn, gecheckt worden. Gelukkig is er met onze kinderwagen niets mis en ik heb ook nog een cadeaubon, dus zoek nog wat handige dingetjes uit. Eenmaal thuis klap ik gauw mijn laptop weer open, er staat nog een telefonische afspraak voor een samenwerking op de planning. Ik werk nog een paar uur door en begin dan met het maken van nasi. Erik en ik eten samen, waarna hij de kinderen ophaalt. Na de avondspits vouw ik een was op terwijl ik televisie kijk. Sinds een paar maanden is de avond weer lekker rustig en dat is heerlijk!

maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Rise and shine! We storten ons vol overgave in de ochtendspits en vanochtend brengt Erik Suus naar school, waarna hij doorgaat naar zijn werk. Linn slaapt uit, dus zij drinkt haar eerste fles pas rond 08.30 uur. Daarna ontbijt ik ook en speel ik een spelletje met Niene. Nadat zij fruit en drinken heeft gehad, gaan we er met z’n drieën op uit. Linn slaapt heerlijk in de kinderwagen, Niene kletst en ik maak m’n meters. Met het oog op afvallen wil ik dit weer oppakken en het is stralend weer, dus helemaal geen straf! Eenmaal thuis gaat Niene de speelhoek in en kan ik ondertussen even opruimen, de was opvouwen en schoenen bestellen. Ik bestel deze keer online, want de vorige keer in de winkel waren veel maten niet op voorraad. Het scheelt ook weer slepen, want Suus en Niene hebben beide nieuwe schoenen nodig. Na het broodje gaat Niene naar bed en zet ik een artikel voor een samenwerking online. Vervolgens maak ik een factuur en stuur die op, waarna ik nog wat mail beantwoord. Erik is rond 14.00 uur thuis en geeft Linn de fles als ze wakker is, ik haal Suus ondertussen uit school. Eenmaal thuis haal ik Niene uit bed en snij fruit voor ze. Als ze alles op hebben, trekken we de laarsjes aan en gaan we naar buiten. Afgelopen weekend scoorden we via Marktplaats rubberen tegels voor om het speeltoestel. Vandaag maken we een begin om ze te plaatsen. De kinderen spelen in de ontstane zandbak en als we na een paar uur graven klaar zijn, doet Erik ze in bad terwijl ik eten kook. Ze zijn behoorlijk moe en liggen dus na het eten, om 18.30 uur in bed. Nadat Linn gewassen en omgekleed is, krijgt ze de fles en ondertussen heb ik weer een belafspraak voor een samenwerking. Daarna ga ik ook naar buiten, waar Erik inmiddels ook weer druk bezig is. Tegen 21.00 uur hebben we een mooi begin gemaakt met het plateau onder het speeltoestel, maar het wordt te donker dus we gaan morgen weer verder. Eenmaal binnen maak ik granola, zet ik een was aan en stofzuig ik. Daarna ga ik douchen en naar bed, moe van de lichamelijke inspanning…

dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

De wekker gaat om 06.30 uur en de kids zijn vandaag moe! Maar gelukkig is het een korte schooldag en omdat Suus gister zo moe was na het buitenspelen, geeft ze ’s morgens al aan dat ze vanmiddag een filmpje wil kijken op de bank. No problemo! Voordat het zover is gaat ze dus eerst naar school en ondertussen stort ik me thuis op het huishouden. Ik schil alvast aardappelen, de boodschappen worden bezorgd en ik ruim ze op. Ook komen de schoenen die ik heb besteld al binnen, die kunnen we ’s middags dus gelijk passen! Daarnaast heb ik een nieuwe trommel besteld voor de fruithap, omdat het andere exemplaar wat lastiger te openen was. Er was al een paar keer fruit op de grond belandt en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Na de lunch gaat Niene naar bed en omdat Erik vandaag vanuit huis werkt, kan ik Suus alleen uit school halen. Eenmaal thuis eet zij haar broodjes en daarna ploft ze op de bank voor de beloofde film. Aangezien Linn slaapt, ga ik weer naar buiten om Erik te helpen met het straatwerk. Uiteindelijk duurt het toch weer langer dan verwacht en als het klaar is, willen de dames natuurlijk meteen klimmen en glijden! Helaas regent het binnen 5 minuten, dus gaan we snel naar binnen. Ik geef Linn de fles terwijl Erik eten kookt en ook vandaag liggen de meiden weer vroeg in bed. Nadat ik de was heb opgeruimd, verstop ik snel de cadeautjes die ik al bestelde voor 5 december. Ik zal mijn buit weer delen op de blog als ik alles binnen heb :) Verder ruim ik de keuken op en zet ik alvast de tassen klaar voor morgen, als we beide moeten werken en de kids dus naar opvang en BSO gaan. Als dit klaar is, maak ik een gezonde snack: appelstukjes met Griekse yoghurt. Lekker fris! Ik stort me op de administratie met een kopje thee erbij. Het wordt weer later dan ik mezelf had voorgenomen, oeps!

woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Volgens mij maakt het niet uit hóé vroeg we de wekkers zetten, we moeten altijd haasten op het laatst. Zo ook vandaag weer, maar gelukkig is iedereen op tijd op de plek van bestemming. Als ik thuiskom, zet ik een was aan, vouw er één op en check snel mijn mail. Daarna moet ik weer op pad, want ik moet bloed laten prikken. Omdat Suus coeliakie heeft, mochten wij ons als gezinsleden ook laten screenen. Mijn waarden waren destijds verhoogd en daarom moet ik deze screening tweejaarlijks herhalen. Dat gaat tegenwoordig op afspraak en ik vind dat top. Voorheen ging het op volgorde van binnenkomst en zat ik soms een half uur tot drie kwartier te wachten. Nu loop ik naar binnen en is er maar één wachtende voor mij, ideaal! Eenmaal thuis ga ik meteen aan de slag achter mijn laptop. Ik heb weer een artikel afgerond dat online kan en een factuur die opgestuurd kan worden. Mijn planning moet wat aangepast worden en ik maak alvast een overzicht voor het laatste kwartaal, omdat er alweer wat leuke dingen voor oktober gepland staan. Tussendoor komt er een bestelling van C&A binnen, want ik had daar een heel mooi geruit vest gespot. Ik bestelde ‘m in maat L en hoewel ik eerst twijfel, Facetime ik met m’n zusje en besluit ik het vest toch te houden. Ook maak ik een afspraak voor volgende week bij de kapper. Het klinkt gek, maar ik keek naar de nieuwsberichten over corona en wil nog geknipt zijn voordat mogelijk diverse winkels weer moeten sluiten in verband met een tweede golf. Erik haalt vandaag de kinderen op, dus ik kan lekker lang doorwerken. Als hij thuis is, drinken we samen iets en daarna doet hij ze in bad. Ondertussen kook ik eten en vanavond ploffen we lekker met ons bordje op de bank. Goede Tijden is erop, mijn guilty pleasure. Na al die jaren kijk ik dit nog steeds!

donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Wakey wakey! Ook vandaag gaat de wekker weer op tijd en hoewel Erik Suus naar school brengt en ik me dus niet meteen hoef aan te kleden, vliegt de ochtend voorbij. Flesjes, luiers, ontbijt maken, haren kammen, snoeten poetsen, schooltas inpakken en als Suus eenmaal de deur uit is doe ik zelf een poging tot ontbijten. Niene is echt supermoe vandaag en ze heeft weinig zin in spelletjes, kleuren of torens bouwen. Dan maar op de bank voor een filmpje! Ondertussen slaapt Linn dus kan ik even wat dingetjes doen op de laptop. Daarna doe ik Linn in bad en kleed haar om, vervolgens krijgt ze de fles en dan is het tijd voor Niene om een broodje te eten. Als Niene het op heeft, trekken we de jassen en schoenen aan, zet ik Linn in de Maxi-Cosi en rijden we naar school om Suus op te halen. Na een korte pitstop op de terugweg zijn we rond 13.15 uur weer thuis en is Niene echt heel moe. Die breng ik dus eerst naar bed, daarna leg ik Linn ook in bed en vervolgens lunchen Suus en ik samen. Zij is óók heel moe van de hele week school en duikt lekker onder haar dekentje op de bank, filmpje aan: check! Ik heb een tasje met kleding van de Zeeman opgehaald en maak er een foto van voor in m’n stories. Een echte budgettip! Ondertussen wordt er een superleuk pakket bezorgd: de adventskalender van The Body Shop. Binnenkort unbox ik ‘m op de blog, maar wauw dit is echt ultieme verwennerij! Niene slaapt deze middag heel lang en als ik haar uit bed haal, willen de dames samen stickers plakken. Als Linn de fles heeft gehad, stort ik mij op de was en wanneer ik terugkom, zie ik dat ze de stickers op de muur hebben geplakt. Oeps! Vandaar dat het zo stil was in de woonkamer, haha. Er komt nog een pakket binnen voor een samenwerking. Deze keer niet voor mij, maar voor Erik! Er volgt nog een hele toffe winactie op Instagram want ik mag shoptegoed weggeven! Even in de gaten houden dus ;) Rond 15.00 uur kijk ik nog naar de lokale persconferentie aangezien het aantal coronabesmettingen in onze gemeente snel oploopt. Wij houden ons al aan de maatregelen dus wat dat betreft verandert er niet zoveel. Na het eten en het avondritueel liggen de meiden in bed. Erik is vanavond laat thuis dus hij eet alleen. Aangezien ik me de hele dag al niet fit voel, duik ik op tijd in bed.

vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Eigenlijk zouden we vanavond na lange tijd weer eens een datenight hebben. Alles was geregeld: oppas, een leuk restaurant om een hapje te eten, maar ik voel me verre van fit dus we hebben het afgezegd. Dan maar in campingsmoking de dag doorbrengen! Vandaag kan ik iets langer blijven liggen en dat is helemaal geen straf. Na het ontbijt doe ik de was (net als iedere dag dus) en aangezien Suus en Niene buiten zijn met Erik, kan ik de kast van Linn opruimen. Maat 62 zit aan de krappe kant dus het wordt tijd om maat 68 tevoorschijn te halen. Dit deel ik ook in mijn stories en blijkbaar is dat heel bijzonder, want ik krijg heel veel reacties dat Linn wel héél groot moet zijn als ze nu al die maat draagt. Dat soort reacties vind ik dan weer bijzonder want volgens mij is ieder kindje anders en dat is helemaal prima in mijn ogen. Na de lunch gaat Niene naar bed en ook Linn slaapt weer na de fles. Als Niene weer uit bed komt, zet ik de dames aan tafel met klei. Echt een fantastisch idee altijd, naderhand weet ik altijd weer waarom ik klei zo leuk vind haha. Alllllles zit eronder, máár ze hebben plezier gehad. ’s Avonds zouden we dus eigenlijk buiten de deur eten, maar omdat dit niet doorgaat hebben we carpaccio op het menu staan. Lekker! ’s Avonds kijken we Murder Mystery op Netflix, een grappige film met Jennifer Aniston en Adam Sandler in de hoofdrol.

zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

We hebben de wekker om 07.00 uur gezet vandaag, want we willen even met de meiden gaan wandelen. Rond 09.45 uur zitten we in de auto en als we bij het natuurgebied parkeren, zijn we de enigen. Lekker rustig dus! We wandelen naar een bankje, waar we ‘picknicken’ en dan gaan we weer terug. Een wandeling van een klein uurtje en de meiden genieten er altijd enorm van. Linn slaapt ondertussen als een blok in de kinderwagen want dat schommelt heerlijk heen en weer over die bospaadjes. Als we thuis zijn, geef ik haar de fles en Erik luncht alvast met Suus en Niene. Daarna gaat Niene naar bed en wil Suus graag spelletjes doen op de tablet. Ik stort me op de was, ruim op, maak granola en begin alvast met het klaarzetten van de tassen voor morgen. Erik is ondertussen aan het werk in de stal en gaat daarna in de tuin verder, met assistentie van Suus en Niene. Na het eten gaan zij in bad en naar bed en daarna ga ik onder de douche met Linn. Vanavond maken we het niet te laat, want morgen gaat de wekker weer om 05.45 uur. Op naar een nieuwe drukke, maar leuke week!

zondag - Mama's Meisje blog

Hoe is het met corona in jouw regio? En ga jij er graag op uit met je kindje(s)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1