We vierden vakantie in Friesland en ik besloot weer eens een weekoverzicht bij te houden. Ondanks de regen hebben we ons prima vermaakt, lees maar mee!

Zondag

Rise and shine! Althans, dat was het plan, maar de wekker die om 05.30 uur stond heb ik totaal gemist. En dus schrik ik om 07.15 uur wakker: verslapen! Gelukkig overkomt me dit niet zo vaak, maar áls het dan gebeurt, sta ik altijd heel vervelend op. Eerst de Foldertips en een Instagram post online gooien, daarna de kids van ontbijt voorzien en in de kleren helpen en als Erik weer binnen is uit de stal, ga ik snel douchen. Hij pakt de laatste dingen in en zo bereiden we ons voor op vertrek, want vandaag gaan we (voor het derde jaar op rij) op vakantie naar Friesland! Uiteindelijk vertrekken we drie kwartier later dan gepland en rijden we eerst naar mijn ouders om de hond weg te brengen. Die mag daar een weekje logeren! Na een kopje koffie en een plaspauze zetten we onze autorit voort en tegen lunchtijd komen we aan in Friesland. Na de lunch rijd ik met mijn vader en mijn stiefmoeder mee naar mijn beppe voor een bezoekje. Op de terugweg gaan we langs de supermarkt en doen we boodschappen voor het avondeten, het ontbijt en wat dingetjes voor deze week. We eten patat en als na het eten de meiden gewassen en gestreken in bed liggen, maken we een lange wandeling. Vervolgens ploffen we lekker op de bank met een kop thee en tegen 23.30 uur vind ik het mooi geweest. Tijd om te gaan slapen!

weekoverzicht augustus 2023 zondag - Mama's Meisje blog

Maandag

Wat.Een.Nacht… Dat je denkt dat je kids wel doorslapen en het feest om 04.15 uur begint. Met een lichtelijke kater naar aanleiding van deze nachtelijke party staan we om 07.30 uur op. Eerst maar eens ontbijten, aankleden en dan plannen smeden voor vandaag. De weersvoorspellingen zijn ronduit ruk, dus besluiten we het geplande uitje van vandaag door te schuiven naar woensdag. Samen met mijn vader ga ik even de stad in. Ik moet nog even naar Action en Kruidvat en vervolgens wat boodschappen doen bij de AH. Daar krijg je vanaf vandaag weer kraskaartjes bij iedere €15 aan boodschappen, leuke actie! Ik kras een tros bananen, een zak dropjes en koffie capsules. Thuisgekomen ruimen we de boodschappen op en ondertussen is Erik met de meiden begonnen aan de 1000 stukjes puzzel van de Hema, die ik er vorig jaar scoorde in ruil voor Hema spaarpunten. Komt ie nu even goed van pas! Als het aan het einde van de middag iets droger is, wandelen we nog even naar het tuincentrum. ’s Avonds zetten we de pizzarette aan en beleggen we allemaal onze eigen (glutenvrije) pizzabodems. Lekker en gezellig!

weekoverzicht augustus 2023 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Al wekenlang stond het in de agenda: een dagdeel varen met een bootje in Friesland! We hebben twee jaar geleden ook al eens mogen genieten van het Friese landschap vanaf het water, dus ik keek er deze keer weer enorm naar uit. Maar helaas: het weerbericht gaf wederom een regenachtige dag op. Daarom besloten we de datum te verzetten naar september. Wat in het vat zit, verzuurt niet, maar balen deed ik stiekem wel. We gingen op zoek naar een alternatief en vonden dat in het Modelspoor Museum. Een klein, maar leuk museum waar de kinderen zich een kleine twee uurtjes vermaakt hebben. Even eruit, je merkt dat dat nodig is met zulke regenachtige dagen! Nadat we thuis weer wat gedronken hebben, doe ik boodschappen en daarna koken we eten. ’s Avonds wandelen we, gelukkig is het nu wél droog en zonnig, om vervolgens op de bank te ploffen met een filmpje. Én de nieuwe Skyr smaak, die trouwens echt een aanrader is! Rond 22.00 uur ga ik naar bed: nog even lezen en dan slapen.

weekoverzicht augustus 2023 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Het wordt een beetje eentonig, maar ook vandaag valt het weer met bakken uit de lucht. We laten ons niet tegenhouden, want we kochten maandag al toegangskaartjes en treinkaartjes voor het uitje van vandaag. En dus stappen we om iets voor negen in de trein richting Franeker. Daar bezoeken we het Planetarium, wat vooral voor Suus erg leuk is. Na ruim twee uur stappen we weer naar buiten, de regen in. Na een tussenstop bij de bakker er tegenover – waar mijn vader wat lekkers voor bij de koffie en thee haalt – lopen we weer richting het station en pakken de trein terug. De meiden zijn bij thuiskomst ook wel behoorlijk moe, dus kruipen lekker onder een dekentje op de bank voor een filmpje. Ik sla mijn laptop open om een binnengekomen opdracht te plaatsen. Had mezelf eigenlijk een weekje vakantie gegeven, maar bij gebrek aan beter weer… ’s Middags smullen we van de heerlijke aardbeienslof en voor Suus een glutenvrij slagroomgebakje: altijd een gelukje als we tegen dat soort onverwachts glutenvrij lekkers aanlopen! De kinderen tekenen nog in hun kleurboeken en vermaken zich prima. We eten vanavond lekkere wraps met salade en ’s avonds wandel ik weer drie kilometer samen met mijn vader. We zijn net op tijd terug voor de volgende regenbui. Daarna ga ik nog even verder op mijn laptop, om uiteindelijk nog even wat te drinken op de bank en vervolgens met mijn e-reader in bed te kruipen. De wekker gaat weer vroeg dus ik ga niet al te laat slapen.

weekoverzicht augustus 2023 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

We staan vroeg op, zodat we om 09.00 uur in de auto richting Appelscha kunnen zitten. De Bosbergtoren beklimmen staat al een tijdje op mijn wensenlijstje en mijn stiefmoeder past op de kinderen, dus samen met Erik en mijn vader ga ik op pad. Deze toren is 33 meter hoog en heeft zogenaamde skywalks: drie ‘uitsteeksels’ met een glazen vloer waar je op kunt staan/lopen. Ik vond het echt ontzettend spannend (gevalletje hoogtevrees) maar heb toch op dat ding gestaan. Ondanks dat er één skywalk (van de drie) was afgesloten, want er zat een barst in een van de glazen vloerdelen… Nadat we de toren hebben beklommen, genieten we in het restaurant aan de voet van de toren van een kop thee en koffie en de heren van een stuk appelgebak. Daarna rijden we naar huis en is het alweer lunchtijd. Het weer is vandaag behoorlijk wisselvallig en ondanks de voorspellingen, vallen er toch een paar buien. We doen eerst wat boodschappen voor vandaag en morgen en brengen daarna nog een bezoekje aan de pluktuin. Dit deden we vorig jaar ook en was toen al een succes. Hoe leuk dat zulke simpele én budgetproof uitjes toch echt het leukst zijn! En het levert ook weer mooie plaatjes op, daar wordt deze ‘mom with camera’ dan weer blij van. ’s Avonds eten we nasi à la Erik en later wandel ik nog 5 kilometer samen met mijn vader. Actieve vakantie: check!

weekoverzicht augustus 2023 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Wat een gelukje: tóch nog een dag met weinig regen en veel zon in het vooruitzicht. Zodoende rijden we naar Oudemirdum, waar we fietsen hebben gehuurd. We fietsen naar Stavoren langs een mooie route van 20 kilometer. We lunchen bij een cafetaria die ook glutenvrije opties heeft (weer een gelukje!) en wandelen daarna door het stadje. De kinderen zoeken schelpen op het strand en we genieten volop van deze zomerse dag. Vakantiegevoel AAN! Helaas gaat het op de terugweg mis: mijn vader en Linn vallen met de bakfiets, echt ontzettend schrikken. Gelukkig vallen de verwondingen mee en na contact met en behandeling op de spoedpost, zijn we allemaal gerustgesteld. ’s Avonds liggen we allemaal niet zo laat in bed: iets met 35 kilometer in de benen!

weekoverzicht augustus 2023 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Eigenlijk waren we vandaag van plan om naar de Orchideeënhoeve te gaan, maar na het fietsongeluk van gisteren plannen we een rustig dagje in. En dat blijkt helemaal niet zo’n verkeerde keuze, want we zijn allemaal best moe. Al houdt het ons niet tegen om toch een actief onderdeel aan deze dag toe te voegen… Samen met Erik en mijn vader wandel ik namelijk een ‘rondje IJlst’ en dat is goed voor 8 kilometer op de teller! We vertrekken rond 11.15 uur en zijn tegen enen weer thuis, precies voordat de buien weer losbarsten. De kinderen speelden in de ochtend buiten, maar gaan binnen spelletjes doen, puzzelen en televisie kijken. Ik begin alvast met spullen inpakken, want morgen gaan we alweer naar huis. De kinderen gaan douchen en naar bed en dan krijgt Linn het voor elkaar om met haar voet tussen de spijlen van het zolderhekje klem te komen zitten. Eerst proberen we olijfolie, dat werkt niet. Dan zit er niets anders op: we slopen het hekje. Echt hoor, wat een uitvinder is die kleine toch! Erik en mijn vader hebben vanochtend nog oranjekoek gescoord bij het beste adresje in Friesland: ’s avonds genieten we van een stukje bij de koffie en thee, maar er gaat ook een doosje mee naar huis voor in de vriezer. Daar smul ik dan weer van als ik jarig ben. Ik lees op m’n e-reader en we kijken samen een film. Heerlijk, zo’n dagje lamballen: dat doen we thuis bijna nooit…

weekoverzicht augustus 2023 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Aan alles komt, helaas, een einde! De wekker gaat om 06.00 uur en ik zet direct de wekelijkse Foldertips online in mijn stories op Instagram. Daarna aankleden, allemaal ontbijten, de laatste dingetjes inpakken en dan begint de grote auto-inpak-puzzel. We rijden iets na negenen weg en rijden eerst naar mijn ouders om de hond op te halen. Rond 13.00 uur zijn we thuis, waar Erik de meiden aan de lunch zet en ik de auto uitpak. Na zelf ook geluncht te hebben, stort ik me op de vakantiewasjes, alles uitpakken en opruimen. We besluiten het vakantiegevoel nog wat langer vast te willen houden, dus slingeren ’s avonds lekker nog een keer de Airfryer aan. Allemaal op tijd naar bed, want volgende week begint voor een deel het ‘gewone’ leven alweer. Ondanks de regen hebben we genoten en was het heel gezellig om bij mijn vader en stiefmoeder te zijn. Op naar de overige vier weken van deze zomervakantie!

Weekoverzicht augustus 2023 zondag 2 - Mama's Meisje blog

Heb jij nog vakantie, tel je af of heb je het al achter de rug? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog