Tijd voor een nieuw weekoverzicht! We hebben nog zomervakantie, maar er moet ook gewerkt worden. We gaan een dagje naar de camping, ik bestel leuke kinderkleding in de sale bij WE, scoor een goede deal bij de Appie en we vieren Stöppelhaene: het dorpsfeest in mijn oude woonplaats. Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Nieuwe week, vroege wekker! Wij hebben nog twee weken zomervakantie te gaan terwijl in een deel van Nederland de scholen alweer beginnen. Onze wekker gaat vroeg, want ik moet gewoon werken vandaag. Dus zitten we om 08.00 uur gewassen en gestreken in de auto op weg naar de BSO. Tegen 09.15 uur neem ik plaats achter mijn laptop, nadat ik de ontbijtzooi heb opgeruimd, een wasje heb aangezet en een lekker ontbijtje voor mezelf heb gemaakt. Het recept van deze bananenpannenkoekjes vind je hier. Er staan veel blogs op de planning dus daar stort ik me op tot iets voor tweeën. Dan haal ik Niene op, zij heeft zwemles en wordt bij ons thuis opgehaald. We rijden om en om met andere ouders, ideaal. Ik kan me daardoor nog zo’n anderhalf uur op mijn werk storten, totdat Niene thuis is. Na het eten haalt Erik Suus en Linn op en ga ik weer verder. Ik werk aan een grote blog en er kwam ook nog een aanvraag binnen, die ik gelijk wil uitwerken. Er loopt namelijk ook nog een campagne in de preview fase deze week en stel dat er iets opnieuw moet, dan heb ik daar tijd voor door vanavond verder te werken. Tegen 21.00 uur ben ik er wel klaar mee en plof ik op de bank. Ik kijk de documentaire van Humberto Tan terug over het Stint drama. Ben er stil van… Daarna de laatste aflevering van B&B Vol Liefde en dan duik ik mijn bed in.

weekoverzicht augustus 2 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vanochtend zet ik geen wekker, want ik en de kids hebben toch niets op de planning staan. En die vakantie vliegt voorbij, dus nog even genieten van het relaxte opstaan ’s morgens. Al geldt dat vooral voor de kids, want zodra ze deze ochtend wakker zijn, sta ik AAN! We gaan morgen een dagje weg dus ik stort me op de was, een paar schoonmaakklusjes en tussendoor gebeurt er weer van alles waar ik me mee moet bemoeien. Jep, ook hier wordt geruzied en op dat gebied kan ik niet wachten tot ze weer in de schoolbanken zitten… Als afleiding laat ik ze potloden slijpen, waardoor ik even ongestoord kan ontbijten, de vaatwasser kan legen en vullen én de benedenverdieping kan stofzuigen. Mijn sale bestelling voor Suus van WE komt binnen: ik maakte er deze shoplog over. Ook komt er een perspakketje van The Body Shop met items uit hun vernieuwde make-uplijn, wat een verwennerij! Verder rommelen we wat aan vandaag, na het eten gaan de kids lekker op tijd naar bed en ruim ik beneden op. Daarna pak ik alle zwemspullen bij elkaar voor morgen. Ik hang nog een wasje op en zet wat story’s op Instagram. Dan zet ik thee en kijk ik A Man Called Otto op Netflix. Mooie film!

weekoverzicht augustus 2023 2 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vandaag gaan we met z’n vijven op pad. Om 09.15 uur zitten we in de auto op weg naar de camping waar mijn zusje met haar gezin staat. Bij aankomst betalen we het bezoekerstarief en daarna lopen we door naar het chalet. De kinderen willen al gauw naar de speeltuin, die ook echt superleuk is dus geef ze eens ongelijk. Na de lunch plonzen we in het zwembad en aan het einde van de middag douchen we de kids, waarna ze in pyjama weer in de auto naar huis zitten. Dat is maar goed ook, want ze zijn doodop van zo’n dagje plezier. Zelf had ik ook een mega vakantiegevoel vandaag: fijn! Ik bestel trouwens ook de budgetproof teddy giletjes van €6,99 online voor de meiden bij Zeeman en deel de tip via stories: zóveel leuke reacties hierop! Morgen weer werken, dus ik ga rond 22.00 uur ook naar bed.

weekoverzicht augustus 2023 2 - Mama's Meisje blog

Donderdag

We staan allemaal vroeg op en zitten om 08.00 uur in de auto op weg naar de BSO. Nadat ik de kinderen heb afgeleverd, rijd ik door naar de supermarkt voor de weekendboodschappen. Ik scoor er brood van gisteren: 4 zakken bolletjes en 2 hele broden voor €3. Goeie deal! Ook loop ik in de Appie tegen deze set van Brabantia aan: perfect voor de ingrediënten van onze eigengemaakte granola die is afgeprijsd van €41,50 voor €18. Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen op en daarna maak ik een ontbijtje: granola met kwark en frambozen. Doordat het vanochtend allemaal chaotisch verliep, kom ik er nu pas aan toe. Daarna ruim ik de ontbijtzooi op, stofzuig ik en start mijn laptop op. Er komt een drukke week aan ter gelegenheid van het 7-jarig bestaan van Mama’s Meisje en alle content daarvoor moet nog gemaakt worden. Maar ik heb ook feedback op een ingestuurde preview voor een campagne gekregen en moet iets overnieuw maken. Dat krijgt voorrang en omdat we óók nog een dorpsfeest in mijn oude woonplaats in het vooruitzicht hebben, besluit ik de planning om te gooien. Ik stuur een verbeterde preview in voor de campagne en stort me dan op het achterstallige strijkwerk terwijl ik de eerste afleveringen van GTST kijk. Daarna pak ik de logeertassen in, waarna het alweer bijna etenstijd is. Gelukkig biedt Erik aan om de quiche te maken, zodat ik nog even door kan gaan met regeldingetjes. Het is inmiddels ook chaos in mijn hoofd, dus ik maak nog even een lijstje met alles wat ik de komende week niet moet vergeten of nog moet regelen. Dat lucht op! Ik nam me voor om op tijd naar bed te gaan, maar uiteindelijk is het toch weer 23.30 uur…

weekoverzicht augustus 2023 2 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

De chaos trekt nog even door, want vanochtend pak ik mijn eigen logeertas in en maak me startklaar voor het dorpsfeest waar we vanmiddag naartoe gaan. Om 10.30 uur, drie kwartier later dan gepland, zitten we in de auto op weg naar Raalte. We brengen de kinderen naar mijn ouders: zij passen de hele middag op. Wij haasten ons met één van mijn zusjes naar mijn andere zusje en zwager: op naar de bingo! Wij kwamen jaren geleden al bij de bingo, toen er nog drie man en een paardenkop zat, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een heuse happening waarbij de website zelfs plat ging toen de kaartverkoop startte. Lucky us: wij zijn erbij (gewapend met 40 partypoppers) en dat is weer een geweldig feest! Na de bingo pakken we nog even een optreden van Henk Wijngaard mee en daarna rijden we naar mijn ouders: etenstijd voor de kindjes! Na het eten brengen we ze naar mijn zusje en zwager: ze mogen daar een nachtje logeren terwijl wij een avondje op stap gaan. We maken het niet laat: tegen 01.00 uur zijn we thuis, want ik voel ‘m behoorlijk in mijn rug en bekken. Wat een gezellige dag!

weekoverzicht augustus 2023 2 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Vannacht wilde ik m’n tanden gaan poetsen, toen ik mijn ouders thuis hoorde komen en heb ik nog een uur met ze in de tuin gezeten. Kort nachtje dus, als om 08.45 uur de wekker gaat. Erik haalt de kinderen op en neemt ze mee naar huis, ik blijf nog een dagje! Ik kruip dus weer terug in bed nadat hij weg is (wat een luxe!) en start daarna heeeeel relaxt op. Even ontbijten, gezellig kletsen met mijn ouders, zusje en broertje en daarna douchen en omkleden voor weer een middagje Stöppelhaene! Het is lekker druk in het dorp, overal is muziek of worden activiteiten georganiseerd. We nemen even een kijkje bij de praalwagens en eindigen bij de Nederlandstalige muziek. Tegen zessen bestel ik eten bij de snackbar en dat halen we op de terugweg af. Na het eten kleed ik me weer om en daarna ga ik op stap met vriendinnen. Ergens in de avond kom ik mijn broertje en zijn vrienden nog tegen en haak ik aan voor het optreden van Frans Bauer. We zaten ooit in het tv-programma ‘Slapen bij Bauer’ en hij herkent ons nog steeds, haha. Na dit feest besluit ik dat het mooi is geweest: op naar m’n ouders en tegen 02.00 uur lig ik uiteindelijk in bed. Oh, en beide avonden gewoon de bob!

weekoverzicht augustus 2023 2 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Wakker worden zonder kater, maar wel met spierpijn en hoofdpijn: het was een gezellig weekend maar het vergt nog steeds veel voor mijn lijf qua bekkenklachten. Daarom ga ik tegen 12.30 uur lekker naar huis: nog een middag Stöppelhaene gaat me iets te gek. En met een drukke week voor de boeg vind ik het ook wel fijn om thuis de boel op de rit te hebben voor maandag (en de rest van de week). ’s Middags werk ik twee blogs uit en ruim ik wat op. Na het eten plof ik op de bank: we kijken de laatste aflevering van B&B Vol Liefde en daarna duik ik het bed in. Op naar de laatste week zomervakantie: aftellen maar!

Is de zomervakantie bij jullie al afgelopen of nog niet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog