Van een zwerm hoornaars in de tuin tot de fotoboeken bijwerken en van maximale rugpijn tot een avondje uit eten met vriendinnen… Ik hield weer eens een weekoverzicht bij, lees maar mee!

Maandag

De wekker gaat om 06.00 uur maar ik hoor ‘m pas 20 minuten later… oepsie! We zitten vol in de vakantiemodus maar vandaag wil ik de kids vroeg op de opvang hebben, want ik heb van alles te doen. Dat lukt, want om 08.00 uur sta ik voor de supermarkt nadat ik ze heb weggebracht. Ik ga naar de Albert Heijn, want tijdens het maken van de Foldertips die je iedere zondag in mijn stories op Instagram ziet, kwam ik voor een budgetprijsje handdoeken en theedoeken tegen. En laten die bij ons nou nèt aan vervanging toe zijn! Ik koop een stapel in een groenige kleur en de roze variant is bedoeld voor Suus. Als wij onze handen wassen om glutenvrije tussendoortjes of maaltijden te bereiden, drogen we onze handen met aparte doeken om kruisbesmetting te voorkomen. Eenmaal thuis ruim ik de boodschappen op en daarna rijden Erik en ik naar Intratuin omdat we ons willen oriënteren op vaste planten die tegen de schutting aan kunnen groeien. Daarna rijden we door naar Lidl: ik heb nog coupons voor gratis boodschappen en we hebben toch weer nieuwe weekboodschappen nodig. Eenmaal thuis lunch ik en daarna ga ik aan de slag op mijn laptop. Er komt van alles voorbij: administratie, mailbox, een leuke winactie, ik typ een blog en werk de planning voor de komende weken bij. Aan het einde van de middag vouw ik wat wasjes weg onder het genot van een serie en daarna is het alweer tijd om te koken. Die maandagen vliegen altijd zó voorbij! Nadat de kids uit de opvang zijn, is het tijd voor drinken, bad, verhaaltjes voorlezen en bed. Ik stort me weer op mijn project ‘fotoalbums bijhouden‘ want ik heb zo’n voorgevoel dat deze topkorting van Albelli binnenkort weer voorbij komt!

weekoverzicht augustus 2022 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Uitslaapdag! Was niet helemaal de planning, maar ik zette geen wekker en word pas tegen 08.30 uur wakker. Dat draagt wel bij aan het vakantiegevoel, haha! De kindjes hadden het blijkbaar ook nodig en we starten rustig op. Aangezien ik zelf pas tegen tienen aan het maken van m’n ontbijt toe kom, besluit ik bananenpannenkoekjes te bakken en er een appel bij te eten. Ontbijt en tussendoortje in één! Aangezien er vandaag weer een paar vrachten stro voor de boerderij worden gebracht, is Erik buiten en kiezen de kinderen een spelletje uit de kast. Suus en Niene vermaken zich daar prima mee, Linn stort zich huilend op de grond en wil naar bed. Jep, deze meid is zó slim, die vraagt daar dus gewoon zelf om. Duidelijk moe van de opvangdag gister, dus na een fruithap en drinken leg ik haar in bed voor een vervroegde middagdut. Dat geeft mij de kans om weer verder te gaan met foto’s sorteren voor de fotoalbums. Gister scoorde ik bij Aldi een superleuk opblaasbaar zwembadje (niet zo’n diepe i.v.m. Linn) en die staat nog even verstopt op onze slaapkamer tot na de lunch. Daarna halen we ‘m tevoorschijn en neemt Erik de honneurs waar om ‘m op te blazen en te vullen met water, onder toeziend oog van Suus en Niene (die door het dolle heen zijn, haha). Ik peer ‘m want ik heb een afspraak bij de pedicure! En dat is fijn, want mijn voeten waren er wel weer aan toe. Ik laat m’n nagels ook doen en wel in de hippe rainbow trendkleurtjes. Eenmaal thuis wissel ik Erik weer af en chill ‘m lekker met een glas water en mijn e-reader. Moet toch m’n best doen om de lijst met boekentips weer aan te vullen! Na het eten liggen de meiden al snel te slapen, die zijn helemaal munt van het waterplezier aan de Côte de Jardin haha. Ik werk content uit voor een samenwerking, stuur de previews hiervoor toe naar de opdrachtgever en ga nog even verder met de fotoalbums. Ik vouw een wasje op, vul de vaatwasser en kijk tv, ik ben vanavond alleen thuis dus lekker serietje op. De hond is onrustig, staat steeds bij de tuindeur te kijken en ik hoor steeds getik tegen het raam. Nèt voordat ik de tuindeur wil opendoen om de hond nog even uit te laten, schrik ik me dóód door wat ik zie….

weekoverzicht augustus 2022 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Wow, een cliffhanger in het weekoverzicht! Gisteravond ben ik me wezenloos geschrokken door een gigantische zwerm hoornaars in onze tuin. Ik bedoel: een wesp stelt echt niets meer voor nadat ik deze gigantische beesten heb gezien (zie foto hieronder). Ze kwamen af op de tuinlamp, die ik aan had gezet omdat Erik laat thuis zou komen. Vanochtend is Erik al vroeg op onderzoek uit geweest en wat blijkt: we hebben een nest op zolder. Dat willen we natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben! Gelukkig is er een bedrijf dat snel kan komen en het nest verdelgd. Ze komen dus af op het licht en doordat ik de tuinlampen had aangezet (die we normaal niet standaard aanzetten ’s avonds), kwamen ze massaal uit het nest. Ik ben zó blij dat we het op deze manier ontdekten! Onze kinderen slapen altijd met het licht op de overloop aan en de deuren open. Voor hetzelfde geld hadden die beesten een weg naar de kinderkamers gevonden en daar wil ik liever niet aan denken… Voor nu hebben we een dagje ‘huisarrest’: door het gif zijn de nog levende hoornaars gedesoriënteerd en kunnen ze vanuit de gevel in onze tuin vallen en steken. Dus geen pool party vandaag, maar spelletjes, kleuren en een Gaby’s Poppenhuis marathon! Aan het einde van de middag ga ik met Suus naar zwemles en als we thuiskomen, kunnen we zo aanschuiven voor het eten. Daarna wordt het een slaapfeestje op onze slaapkamer, want wij slapen beneden en het advies was om voorzichtig te zijn i.v.m. de nog levende hoornaars. We willen het risico niet nemen dat er toch iets op de kinderkamers terecht komt, dus crashen alle meiden bij ons op de kamer. Het duurt even voordat ze in slaap vallen, maar een uur nadat ze in bed liggen, is het stil. Morgen gaat de wekker weer vroeg, dus duimen op een goede nacht!

Weekoverzicht augustus 2022 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Wat.Een.Nacht… Oké, iedereen sliep gewoon door maar ik lag totaal niet ontspannen met een woelend kind naast me, waardoor ik vandaag maximaal veel last heb van m’n rug en schouders. Maarrrr rise and shine want vandaag moet er gewerkt worden! Nadat de kids op de opvang zijn, maak ik foto’s voor een campagne die binnenkort op Instagram verschijnt en daarna is het tijd voor boodschappen. Als ik weer thuis ben, ruim ik alles op en daarna ga ik aan de slag met het uitwerken van de content voor diezelfde campagne, schrijven voor een samenwerking, die overvolle mailbox die niet bij te houden valt en tussendoor draai ik wasjes. Ik ben alweer een hele tijd verkouden en sinds anderhalve week heb ik veel hoofdpijn. Neusspray geeft dan verlichting, maar als ik de was buiten op sta te hangen, word ik helemaal draaierig en moet ik eerst even gaan zitten. Even later meet ik mijn bloeddruk, die net als altijd aan de lage kant is. Binnen is het gelukkig koeler maar ik voel me vandaag gewoon niet heel fit. Het lukt me wel gewoon om het grootste deel van mijn to do’s af te krijgen en nog een nieuwe opdracht binnen te halen die ik morgen kan schrijven. Ook komt er een tof pakketje binnen van Wehkamp; sinds kort mag ik mij ambassadeur noemen en dat is zó leuk! Als de kids in bed liggen, gooi ik mijn beentjes op de bank en kijk een serie. Even relaxt, al kan ik nog 100 dingen bedenken die ik zou moeten doen…

weekoverzicht augustus 2022 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Vandaag zijn de meiden weer van team uitslapen dus ik kan ook lekker langer blijven liggen. Ontbijten met aardbeien en homemade granola klinkt daarna als een topplan. Vervolgens rommelen we wat in huis en krijg ik mijn bestelling van Hema binnen. Ik bestelde er foto’s voor in de lijstjes aan de wand hier en daar. Ook hebben we een metalen wandrek in de keuken, waar ik kleine fotootjes voor bestelde. Ik verwissel de lijstjes en hang de foto’s aan het wandrek: helemaal leuk! Als Linn na de lunch in bed ligt, werk ik aan een blog voor een samenwerking en stuur de preview toe. Nog een factuur versturen, mijn planning aanpassen en daarna plof ik op een tuinstoel met mijn voeten in het zwembadje. Wat een weertje! E-reader erbij, niets meer aan doen. De kids spelen de hele middag al buiten en zijn bij het avondeten helemaal op. Ze eten dus niet veel en liggen al snel in bed. Wij eten later: er staan nachos op het menu en daarbij kijken we naar Keep Sweet, Pray and Obey op Netflix. Een bizarre docuserie, aanrader!

weekoverzicht augustus 2022 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Vanochtend word ik wakker met enorme rugpijn en ik voel me doodmoe. Eens in de zoveel tijd heb ik zo’n dag en vandaag is er weer eentje. Ik krijg amper iets uit mijn handen, dus eerst maar eens paracetamol erin. Vervolgens ga ik achter de laptop bezig om de fotoalbums af te maken. Ik ben nu weer helemaal bij, superfijn! Ook bewerk ik foto’s na voor een familielid en stuur ze toe. Na de lunch, als Linn in bed ligt, zet ik Suus en Niene voor een filmpje en ga ik zelf op bed liggen lezen. Superfijn dat onze slaapkamer beneden is, dan kunnen de meiden zo naar me toe lopen als er iets is. Als Erik het werk in de stallen af heeft, zet hij het zwembadje op voor de kinderen. Ik doe een powernapje, maar sta weer op want ik heb vanavond afgesproken met vriendinnen! Eerst weer paracetamol en dan ga ik nog met Suus naar zwemles. Eenmaal thuis doe ik snel een andere outfit aan en rijd dan naar het restaurant. Ondanks een heleboel wespen (die later gelukkig verdwijnen als het donker wordt) eten we heerlijk en kletsen we gezellig bij. Ik ben rond 23.00 uur thuis en maak dan nog een begin aan de Foldertips die iedere zondag in m’n stories op Instagram te zien zijn. Maar als mijn ogen bijna dichtvallen, ga ik toch maar slapen.

weekoverzicht augustus 2022 zondag - Mama's Meisje blog

Zondag

Dat wordt nog wennen als de vakantie is afgelopen en onze wekkers weer vroeg gaan: we slapen weer uit. Zo fijn! Eenmaal wakker zet ik de Foldertips online en daarna ontbijt ik. In de loop van de ochtend maken we smoothie met appel, banaan, peer, mango en avocado. De ene helft van het gezin vindt het heerlijk, de andere vies haha. Ik Facetime met m’n moeder en m’n zusje en daarna ga ik aan de poets! Niet wat je graag doet met dit benauwde weer, maar het wordt weer een drukke week dus dan is het maar weer klaar. De badkamer, bijkeuken en het toilet zijn aan de beurt en na een uurtje zwoegen is alles weer spik en span. En is het alweer tijd om te lunchen! De rest van de middag werk ik aan een blog, mijn planning, strijk ik wat wasgoed weg en chillen we in de tuin in en om het zwembadje. We eten lekker op tijd en omdat de mobiele airco aan heeft gestaan op de bovenverdieping, zijn de kamers van de kinderen redelijk koel geworden. En dus liggen ze op tijd in bed, want morgen gaat de wekker wél vroeg en we hebben een drukke maar leuke week voor de boeg!

Heb jij ook veel last van wespen/hoornaars dit jaar? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog