Een weekendje weg voelt altijd als een momentje om op te laden, maar met kinderen erbij is het alsnog aanpoten. Deze weekendjes weg staan er nog op onze wishlist om met z’n tweeën van te genieten. Lees je mee?

Weekendje weg zonder kinderen

Weekendjes weg: yes please! Een weekendje weg zonder kinderen? Klinkt als een heel goed plan! Eigenlijk maken wij daar veel te weinig tijd voor vrij: we zijn voor het laatst samen een nachtje weg geweest in november 2019. Ik was toen net zwanger van Linn, had veel last van misselijkheidsklachten en we hadden een bruiloft van een vriendin. Hoewel het feest heel leuk was, heb ik weinig genoten van het verblijf. Met name omdat eten niet zo goed viel en ik dus amper kon genieten van al het lekkers bij het ontbijtbuffet. We sliepen toen bij Van Der Valk in Eindhoven, echt een prachtig hotel. Ik ben sowieso fan van deze hotelketen en we hebben er al een aantal afgestreept van ons lijstje. Deze weekendjes weg zonder kinderen staan er nog op onze wishlist!

Deze weekendjes weg zonder kinderen staan nog op onze wishlist! - Mama's Meisje blog

Uitslapen en ontspannen

Als ik denk aan weekendjes weg zonder kinderen, dan denk ik als eerst aan uitslapen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het vroeg opstaan al zó in mijn systeem zit, dat als ik een nachtje zonder kinderen ben, ik alsnog heel vroeg wakker word. Maar het idee dat ik kán uitslapen, werkt als ontspannend. Over ontspanning gesproken, een hotel met wellness staat hoog genoteerd op mijn wishlist. Dat lijkt me nou heerlijk, dat je de deur van je hotel niet uit hoeft en gewoon in je badjas naar de wellness gaat om te genieten van een gezichtsbehandeling of massage. Soms zie ik ook kamers waar bijvoorbeeld een jacuzzi en een sauna aanwezig zijn, wat een luxe!

Weekendje weg naar Schotland of Ierland

Toen we 10 jaar samen waren, gingen we een lang weekend naar Kopenhagen met z’n tweetjes. Wat mij betreft is het echt een aanrader om samen een Europese stad te bezoeken, door straten en over pleinen rond te slenteren, een terrasje te pakken en even uit de vader-of moedermodus te zijn. Wij vinden het beide heel leuk en interessant om de geschiedenis in te duiken en bijvoorbeeld staatsgebouwen, kerken en dat soort musea te bezoeken. Door de serie Outlander heb ik een weekendje weg naar Schotland op mijn to travel list genoteerd en nee, dat ligt niet alleen aan de hoofdrolspeler, haha! Ik wil daar echt graag een keer naartoe om het met eigen ogen te bekijken en datzelfde geldt voor Ierland.

 Leuke steden in Nederland

In Nederland zijn trouwens ook een heleboel leuke steden, je hoeft dus niet per se de grens over voor weekendjes weg zonder kinderen. Als ik aan een leuke stad denk, dan is het fijn als er een gezellig centrum is met afwisselend winkels, terrasjes en mooie gebouwen en straatjes. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Groningen, Deventer of Middelburg. De ultieme plek om te overnachten is denk ik in een kasteel, een romantisch weekendje weg is altijd een goed idee!

Een weekendje weg zonder kinderen: yay of nee? En heb je nog leuke tips voor weekendjes weg zonder kinderen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer / afbeelding