Afgelopen weekend ging ik met vriendinnen naar Groningen om eens flink te shoppen. Chicks on a mission! Ik heb niet van iedere winkel een foto gemaakt (wees niet bang :P ) maar zette wel voor je op een rijtje wat wij leuke hotspots vonden!

Thee aan de voet van de Martinitoren

Een beetje de toerist uithangen: wij houden d’r van. Dus dronken we thee en aten we appeltaart bij de Kostery. Dit koffie- en theehuis zit aan de voet van de Martinitoren.

Groningen to do

Pluspunt: bij mooi weer kun je heel fijn op het terras zitten (250 zitplaatsen!), maar helaas was het tijdens ons bezoekje nog te fris en bewolkt.

Shoppen in Groningen

In mijn studententijd heb ik op kamers in Groningen gewoond. Dat je er goed kunt winkelen wist ik dus wel! We belandden o.a. in de Herestraat, waar veel bekende winkelketens zitten. Ook keken we bij Idenza, een superleuke schoenenwinkel waar een vriendin nog een hippe aankoop deed. De Folkingestraat is in 2014 uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland: leuke boutiekjes, veel woonwinkels en galeries. En natuurlijk sloegen we de Vismarkt en het gedeelte richting Westerhaven niet over.

Groningen to do1

Benieuwd naar wat ik allemaal gekocht heb? A.s. zaterdag komt er een Mega Shoplog online!

Little Lovely Living

Een bezoekje aan Little Lovely Living stond hoog op het prioriteitenlijstje voor dit weekend. Eerst brachten we een bezoekje aan het filiaal in de Herestraat. Hier kun je alles vinden van A Little Lovely Company, maar de Lovely Treats vind je in het filiaal aan de Astraat. Het was een klein feestje: de unicorn cupcakes zijn echt een traktatie en we voelden ons net weer kleine meisjes :D

Groningen to do2

De aankopen die ik hier deed, zie je ook terug in de Mega Shoplog van a.s. zaterdag!

Slapen in Groningen

Wij verbleven in een appartement dat wordt verhuurd via Hampshire Hotels. De appartementen zijn pasgeleden helemaal gerenoveerd en zien er erg mooi uit. Alleen jammer dat de voordeur van binnen niet op slot kon. Aangezien de appartementen niet bepaald in de categorie ‘low budget‘ thuishoren, vonden we dit erg vervelend. En hebben we het gemeld bij de receptie, maar helaas kon er niets aan gedaan worden. Dus hebben we maar een stoel voor de deur neergezet… Bummer!

Groningen to do3

Het ontbijt hadden we bijgeboekt en zodoende konden we gewoon in het hotel aanschuiven bij het ontbijtbuffet. Parkeren deden we ook bij het hotel in de daarvoor bestemde parkeergarage!

De inwendige mens

Eten en drinken, dat kun je ook héél goed in Groningen. De keuze was reuze en ik zag allerlei ontzettend leuke plekjes voorbij komen. Zo hebben we heerlijk op het terras gezet bij Lunch&LavAzza aan de Astraat, waar we o.a. lekkere Iced Tea dronken en warme tortillachips snackten. Lunchen deden we bij Grand Café Time Out aan de Poelestraat, lekkere carpacciosalade en broodjes!

Groningen to do4

’s Avonds hebben we Italiaans gegeten bij Ristorante Romantica (hoe zwoel) en dat smaakte perfect. Voor wie het zich afvraagt: ben je carpaccio-verslaafd? Nou, ik heb ’t maar drie keer gegeten in twee dagen :P

Conclusie: Groningen is (nog steeds) leuk!

Tja, stiekem wisten we ’t natuurlijk al, maar eind goed al goed kunnen we concluderen dat Groningen nog steeds heeeel leuk is en dat er nog veel meer te ontdekken valt. We keren dus vast nog wel eens terug.

Ben jij wel eens in Groningen geweest? Heb jij nog meer tips of hotspots die wij nu gemist hebben? Ik lees ze graag terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin