Regelmatig blijven we een nachtje bij familie slapen met Suus en dan slepen we van alles mee. Maar aankomend weekend gaan we voor het eerst 3 nachten weg. Een weekend weg met baby: wat nemen we allemaal mee? En hoe ziet ons reisschema eruit? Ik vertel er vandaag meer over!

Eerste uitjes met baby

Al doende leert men: toen ik voor het eerst de deur uit ging met baby, vergat ik een aantal essentiële dingetjes. Suus was zes weken toen we een nachtje bleven slapen bij familie. Eenmaal daar gingen we gezellig het dorp in, shoppen! Een luiertas mee met daarin een reservesetje kleding, voeding, een pakje lotiondoekjes en een paar luiers. Totdat we in de Kruidvat stonden en Suus er behoorlijk onder zat… Tegenwoordig gaat het automatisch, maar ik weet nu dat je met kinderen beter teveel dan te weinig bij je kunt hebben. Daarom slepen we tijdens ons weekendje weg ook behoorlijk wat bagage mee voor ons kleinste gezinslid. Onze eerste autovakantie met baby komt eraan en daarom maakten we een inpaklijst en een reisschema. Op een ontspannen vakantie!

Weekend weg met baby inpaklijst wat meenemen - Mama's Meisje blog

Wat nemen we mee tijdens het weekend weg?

Tijdens een weekend weg met baby wil je er niet achter komen dat je per ongeluk het matras van het campingbedje bent vergeten, om maar iets te noemen. Daarom maakte ik een inpaklijst en die deel ik graag met je:

Slapen:
– Campingbed + matras
– Hoeslaken (+ 1 reserve) + deken (+ 1 reserve)
– 2 slaapzakken
– Knuffels
– Speen + speenkoord
– Babyfoon
– Voorleesboek

Kleertjes:
– 3 shirtjes met lange mouwen
– 2 shirtjes met korte mouwen
– 1 dun vestje en 1 dikker vest
– 1 fleecevest + bodywarmer
– zomerjasje
– 2 leggings
– 1 broekje
– 1 jurkje
– rompers
– sokjes
– haarbandjes
– pyjama

Eten:
– 4 potjes fruit en 4 potjes warme hap
– flesvoeding + pap
– vitaminedruppels
– liga
– slabbetjes + spuugdoekjes
– flessen + drinkbekers en benodigdheden
– bordje en bestek
– themofles om warm water mee te nemen

Op pad:
– Wandelwagen
– Luiertas
– Reservekleding

Ook wel handig:
– Luiers
– Hydrofiele doeken
– Verzorgingsartikelen: wasschuim, zinkzalf, haarspulletjes, crème voor op het gezicht, enz.
– Speelkleed + speelgoed
– Thermometer + medicijnen (ik neem altijd paracetamol mee en de pufjes van Suus).

Een autovakantie met baby

Of je nou naar Italië rijdt of ergens midden in België: een autovakantie met baby vergt wat voorbereiding. Zo maakten wij voor onze eerste gezinsvakantie een ‘reisschema’: een planning met vertrektijd, tussenstops en ETA (Estimated Time of Arrival). Op die manier hopen we dat alles voor Suus zo ontspannen mogelijk verloopt en daarmee ook voor ons. Wij rijden in ongeveer vier uur naar onze vakantiebestemming: Texel! We hebben twee tussenstops: de eerste is rond lunchtijd, zodat Suus haar broodje kan eten en fles drinken. Daarna rijden we door tot we op de boot zijn en dan kan ze haar middagtussendoortje eten en wat drinken. Normaal zouden we nooit zover vooruit plannen, maar we willen het allemaal zo relaxt mogelijk laten verlopen. Suus gedijt heel goed bij regelmaat, dus we houden rekening met haar eetmomenten en slaapjes. Al is ze wel zo makkelijk dat ze overal eet en slaapt, als ze die mogelijkheid niet heeft of we gaan met de tijden rommelen, dan raakt ze van de leg. Dat je heel goed kunt slapen op het strand, als we het kabouterpad lopen of tijdens een hapje eten in die leuke lunchroom, dat gaat Suus aankomend weekend ontdekken ;)

Een weekend weg met baby: wat neem jij allemaal mee op vakantie voor je kind(eren)? In hoeverre houd jij rekening met je bestemming en het reisschema? Mis je nog dingen op mijn paklijst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding

weekendje weg met baby cheklist meenemen