Kinderen in bed, kopje thee gezet, beentjes op de bank: tijd om te ontspannen! Een goed moment om een leuke film te kijken! Nieuw op Netflix: Wedding Season en Purple Hearts en ik heb ze beide al gezien. Aanrader of niet? Lees maar mee!

De avonden voor mezelf

Als ik ergens volop van kan genieten, dan zijn het de momentjes dat ik na een drukke dag op de bank plof en even helemaal niets hoef. In het verleden maakte ik weleens de ‘fout’ om ’s avonds nog een heleboel te willen doen, maar sinds ik dat een paar maanden geleden ben gaan minderen, kom ik veel meer toe aan ontspanning. Tel daar bij op dat de periode van verloren speentjes, avondflesjes en mini baby’s hier officieel tot het verleden behoren én onze kindjes negen van de tien keer gewoon gaan slapen als ze ’s avonds naar bed gaan en je snapt: de avonden zijn weer voor mezelf! Een heerlijke mijlpaal en op zo’n avond probeer ik boeken te lezen én bij te blijven met de leukste series. Op Netflix heb ik laatst seizoen 6 van Peaky Blinders al uitgekeken en staat Virgin River al klaar om gebinged te worden. Maar ik maakte even een uitstapje tussendoor, want ik kreeg een mailtje met daarin de aankondiging van een nieuwe film. Wedding Season is nieuw op Netflix en toen ik ‘m opzocht, zag ik dat de film Purple Hearts op Netflix op nummer 1 best bekeken stond. Nou, dan móét ik die natuurlijk ook checken!

Nieuw op Netflix Wedding Season & Purple Hearts - Mama's Meisje blog

Wedding Season op Netflix

In Wedding Season zien we Asha, een jonge en ambitieuze vrouw met een druk leven. Nadat haar verloving is verbroken, denkt ze vooral na over haar zakelijke toekomst en is ze echt niet bezig met relaties. In tegenstelling tot haar ouders, want die zetten hun dochter flink onder druk. Zij zien haar het liefst zo snel mogelijk naar het altaar lopen en om van het gezeur af te zijn, besluit Asha in te stemmen om op date te gaan met Ravi. Hij ervaart namelijk precies hetzelfde met zíjn ouders! Ze worstelen allebei met de balans tussen wie ze zijn en wie hun ouders willen dat ze zijn.Je voelt de bui inmiddels wel een beetje hangen, want al snel komen er natuurlijk échte gevoelens bij deze twee kijken… En daardoor loopt hun list om een zomer vol bruiloften te overleven, mis.

Wedding Season: yay of nee?

Ik besloot de zware taak op me te nemen en de nieuwe film Wedding Season op Netflix te bekijken. Het is een romantische komedie pur sang: best wel voorspelbaar, maar ontzettend feel good. En dat maakt ‘m tot de perfecte film voor een avondje bankhangen zonder teveel ingewikkeld denkwerk! Het is een leuk verhaal over ontluikende liefde, ook al was dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Wedding Season is sinds 4 augustus te zien op Netflix; deze film duurt 1 uur en 37 minuten. Als je van een romantische komedie houdt, dan zou ik ‘m zeker aanraden!

Purple Hearts op Netflix

Toen ik Wedding Season op Netflix had opgezocht, viel mijn oog op een andere nieuwe film die sinds eind juli is gereleased: Purple Hearts. Dit verhaal gaat over Cassie, die zich als barvrouw een slag in de rondte werkt om haar rekeningen te kunnen betalen. Sinds kort heeft zij de diagnose diabetes type 1 en al snel stapelen de medische rekeningen zich op: niet alle insuline die ze nodig heeft, wordt vergoed door haar zorgverzekeraar. Als ze tijdens haar bardienst een groep militairen treft en daarbij Luke leert kennen, klikt het in eerste instantie totaal niet. Toch weet Cassie Luke over te halen om een deal te sluiten: als ze trouwen, krijgt Cassie een jaar lang gratis zorgverzekering en ontvangt Luke extra geld van defensie. Dat komt hem ook niet verkeerd uit, want hij heeft een grote schuld uit zijn verleden. Ze zouden in één klap van hun financiële problemen af zijn en besluiten het een jaartje vol te houden, om daarna te scheiden…

Het kijken waard?

In tegenstelling tot Wedding Season is Purple Hearts op Netflix geen komedie, maar een romantisch drama. En laat ik nou een zwak voor dit soort films hebben! Ik kreeg er tijdens het kijken lichtelijke Dear John vibes van en werd behoorlijk meegesleept. Kijk, het is geen enorm diepgaand of hoogstaand verhaal, maar de chemie tussen de hoofdrolspelers is mega aanwezig en ik vind het verhaal qua originaliteit ook beter dan menig andere romantische film. Deze film duurt 2 uur en 2 minuten. Het is geen verrassing dat er, ondanks het plan om na een jaar te scheiden, gevoelens in het spel komen en dat er ook hele verdrietige dingen gebeuren, maar meer ga ik niet verklappen… See for yourself, deze film is de moeite waard om aan je to watch list toe te voegen!

Ga jij Purple Hearts of Wedding Season op Netflix kijken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog