Al een tijdje zocht ik naar een oplossing voor ons speelgoed-opberg-probleem en tá-dá: daar spotte ik een budgetgelukje in de folder van Leen Bakker! In deze blog laat ik ons nieuwe webbing dressoir, dat ik scoorde voor €120, uitgebreid zien: kijk je mee?

Gebrek aan opbergruimte

Iedere zondagochtend, al ruim 4 jaar lang, plaats ik de nieuwste Foldertips voor mama’s en mini’s in de stories van mijn Instagramaccount. Dat doe ik niet alleen voor Mama’s Meisje, maar óók voor @twentshuisje, mijn budget interieuraccount. Het account is een tijdje wat minder actief geweest, maar mijn liefde voor ons interieur is dat totaal niet. Ik vind het heerlijk om in huis te rommelen, te schuiven en te veranderen. Dit najaar gaan we flink aan de slag met de kinderkamers, want die meiden worden zó snel groot! Beneden is het nog lang niet zoals ik graag zou willen zien, maar met jonge kinderen in huis vind ik het zonde om bijvoorbeeld een nieuw bankstel te kopen. Een andere doorn in het oog was het gebrek aan opbergruimte. Ze zijn in een relatief kort tijdsbestek jarig en met drie dochters puilt de kast uit van de poppen, Duplo, poppenwagens, Barbie en noem maar op. En dan hebben we ook nog een flinke collectie spelletjes, puzzels én knutselspullen. Vorig jaar richtte ik de speelhoek al eens opnieuw in met een webbing kast van Kwantum maar het lastige vind ik vooral het leeftijdsverschil van onze meiden. Suus speelt het liefst met lijm, glitters, stiften en stickers maar voor Linn is dat niet zo’n goed idee. Hetzelfde geldt voor speelgoed met kleine onderdelen zoals strijkkralen, LEGO of Aquabeads; het is altijd flink opletten dat ze niets in haar mond steekt als haar grote zussen daarmee spelen. Maar onze pittige tante van 2 jaar trok ook gewoon zelf de kast open en haalde daaruit wat haar wel interessant leek. Tijd voor een nieuwe strategie dus!

Webbing Dressoir Doddy bij Leen Bakker budget wonen budgettip folder mamablogger - Mama's Meisje blog

Webbing dressoir bij Leen Bakker

Komen we weer terug bij die Foldertips, want toen ik die aan het maken was, stuitte ik op een budgetproof webbing dressoir bij Leen Bakker! Ik was al wel een tijdje aan het rondkijken naar een goede oplossing om ons speelgoed-opberg-probleem mee aan te pakken, maar wilde ook geen honderden euro’s kwijt zijn. Alsof het zo moest zijn, zag ik in de folder dat de hele Doddy collectie vanaf maandag 5 september met 75% korting verkrijgbaar zou zijn. Natúúrlijk ging ik gelijk online kijken en al snel stond ik met een rolmaat de boel op te meten. In eerste instantie dacht ik dat het webbing dressoir wel naast de schouw zou passen, maar daar kwam ik nèt een stukje ruimte tekort. In de speelhoek, die bij ons in een soort nisje zit, zou het wel passen. Wel zou ik dan wat moeten schuiven met meubels, maar daar draai ik mijn hand niet voor om. Een nieuw projectje was geboren! Toen ik dit allemaal uitzocht, stond het dressoir van €479 voor €431,10 online. De volgende ochtend was de prijs rond 06.30 uur aangepast en bestelde ik het dressoir meteen voor €119,75. Dat is dus een korting van €359,25 op de originele prijs! Ik maakte ook een reel op mijn interieuraccount om deze budgettip te delen, daarop kwamen veel leuke reacties. De Doddy collectie bestaat namelijk niet alleen uit een dressoir: er waren ook een tv-kast, boekenkast, fauteuil, eettafel en twee verschillende afmetingen kasten verkrijgbaar. Inmiddels schijnt de collectie te zijn uitverkocht, maar wie weet komt er nog iets retour…

rotan dressoir betaalbaar goedkoop budget - Mama's Meisje blog

Speelgoed opbergen spelletjeskast landelijk interieur met kinderen - Mama's Meisje blog

Speelhoek in de woonkamer voorbeeld inrichting speelkamer - Mama's Meisje blog

En doorrr…

Ik ben in dat stadium van mijn leven dat ik het heerlijk vind om het in huis netjes en opgeruimd te hebben, dus toen het dressoir binnenkwam, begonnen we direct met monteren en alles overpakken. Het witte buikkastje staat inmiddels op de lokale verkoophoek, die gaat eruit. Soms ben je gewoon klaar met bepaalde meubels, haha. De webbing kast van Kwantum staat nu op de plek waar eerst het buikkastje stond, naast de schouw. Alle knutselspullen en het speelgoed met kleine onderdelen staan daar nu in, zodat de kinderen het niet zomaar kunnen pakken. En deze mama dus geen 1846 diamond painting steentjes van de grond hoeft te plukken als er een zekere peuter – en ik noem geen namen – haar handen op het bakje heeft weten te leggen. Het webbing dressoir hebben we in de speelhoek gezet. Daarin liggen alle puzzels, spelletjes en dingetjes die ze gewoon mogen pakken. Er zit superveel opbergruimte in, de kinderen kunnen ‘m zelf open en dicht doen en ik kan de kast rondom de verjaardagen ook gebruiken als taarttafel voor de sweet tables die ik altijd maak! Kortom: een budgetgelukje waar ik ontzettend blij mee ben, daar ga ik als budgetmama héél goed op! Eigenlijk dachten we voorlopig klaar te zijn, maar inmiddels valt onze raamdecoratie spontaan uit elkaar dus we zijn voorlopig nog even druk qua interieur. En doorrr…

Heb jij het webbing dressoir bij Leen Bakker in de folder gespot? En welke woonwensen staan er nog op jouw verlanglijstje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog