Gisteren ging ik naar Utrecht, waar ik was uitgenodigd om het We Are Pregnant event te bezoeken. Waarom ik gigantisch positief ben over deze nieuwe babybeurs en je hier morgen óf volgend jaar zeker bij moet zijn, vertel ik je vandaag! Inclusief foto’s van al het leuks dat ik kocht!

Een nieuwe babybeurs

Enkele maanden geleden had ik contact met Manon, een van de creatieve geesten achter We Are Pregnant. Naast het weggeven van kaarten aan mijn lezers werd ik zelf ook uitgenodigd om bij deze nieuwe babybeurs aanwezig te zijn. En dus reisde ik vrijdag samen met mijn moeder per trein naar Utrecht, waar dit event plaatsvindt in de Werkspoorkathedraal. We werden geïnspireerd, verrast en hadden een geweldige dag!

We Are Pregnant Event

 

SAM 4263

We Are Pregnant: hip en happening

Tijdens de zwangerschap van Suus ben ik eens naar de Negenmaandenbeurs geweest en kwam ik erachter dat dat helemaal niets voor mij is. Drukte, trolleys en als je alles goed wilt bekijken, ben je echt de hele dag kwijt. Bij binnenkomst valt me op hoe ruim We Are Pregnant is opgezet. Daar draagt de locatie zeker aan bij (je kunt er prachtige foto’s maken!) maar het Pinterest sfeertje wordt vooral verzorgd door de verschillende standhouders in hun kraampjes. Want hoewel er op deze beurs één lijn is getrokken in het type stand, staan er bijna 100 verschillende merken, webshops en concepten en dat maakt het zo gevarieerd! Ik heb vandaag een heleboel nieuwe en originele dingen ontdekt, dus ik maakte een overzichtje van tips en tops!

Dikkemik

Zo ongeveer de eerste stand waar ik ook gelijk verliefd op werd, was die van Dikkemik. Met hun schattige wagenspanners, boxslingers, kaarthangers en andere leuke kraamkado’s vormen ze een kleurrijk geheel.

We Are Pregnant Event1

Vooral de wagenspanners met een flamingo, meloen en ijsje of wolkje vond ik echt zoooo schattig! Maar mijn verstandige moeder adviseerde me een verlanglijstje te maken (in het kader van babyshower en kraamvisite) in plaats van alles zelf te kopen. Staat dus genoteerd ;)

Kipkep

Via social media had ik bij andere mama’s al eens de Woller van Kipkep voorbij zien komen. Dit is een soort warmtekussen dat is opgevuld met vlaszaad. De Woller kan vooral worden ingezet bij buikkrampjes van je kleintje. Ook kan ik ‘m zelf gebruiken. Omdat Suus vlak na haar geboorte veel last had van krampjes, leende ik er destijds eentje. Nu heb ik er zelf één gekocht in een mooie mintgroene print!

We Are Pregnant Event2

The Mompany

TheMompany.com is een full-service site voor moms (to be) en is dé plek voor mooie, eerlijke spullen, kleding en informatie. Na een inspirerend gesprek met Florine Duif (29, mama van twee dochters en oprichtster van The Mompany) blijkt dat je via de website online classes kunt volgen, giftboxes kunt bestellen en dat er een Marketplace voor babies & babes is.

SAM 4281

Iedere mama kent het wel: je wilt de nog zeer goed uitziende babyspullen verkopen, maar op de reguliere verkoopsites krijg je er niet de prijs voor die het eigenlijk waard is? Dan zou ik je zeker aanraden om eens op de website van The Mompany te kijken!

Bellyprint

Tijdens mijn zwangerschap van Suus liet ik door twee vriendinnen een gipsbuik maken. Daarna schilderden ze de print van het geboortekaartje op deze afdruk. Heel bijzonder natuurlijk, maar het nadeel van deze gipsbuik is het formaat. Ik hang ‘m niet direct aan de muur en dus ligt deze nu goed ingepakt op zolder.

We Are Pregnant Event3

Toen ik langs de stand van Bellyprint liep en in gesprek raakte met Marije, vertelde ze me dat de beeldjes die er staan, echte afdrukken zijn van zwangere vrouwen. Met een 3D camera worden foto’s gemaakt (dit kan zowel naakt als in lingerie) en na bewerking wordt hiervan een afdruk gemaakt van 15 centimeter. Een bijzonder aandenken en helemaal nieuw: zij zijn de enige in Nederland die dit doen! Zeker even langslopen of op de website kijken dus!

Little Company

Via Instagram volg ik Little Company en enkele brandrepmama’s al een tijdje, maar nu kon ik bij de stand de tassen in het echt bekijken. Ik heb een cognackleurige tas op mijn wishlist gezet (lees: werd er hebberig van!).

We Are Pregnant Event5

Bij deze stand kon je een gokje wagen in de vorm van Diaper Pong. Een grappig spel waarbij je 5 balletjes hebt en moet proberen die in één van de luiers op het bord te stuiteren. Mijn score was nul, maar mijn moeder gooide er één en won daarmee een sleutelhanger. Die ik vervolgens mocht hebben :D

Sprinkles Bakery

Ik heb een zwakte voor zoetigheid en al helemaal als deze gepresenteerd wordt in de vorm van wolkjes, rompertjes en unicorns. Bij Sprinkles Bakery is dit allemaal mogelijk en kun je verjaardagen, babyshowers of ieder ander feestje helemaal naar wens bekronen met ambachtelijke zoetigheden!

We Are Pregnant Event6

Ik kon het echt niet laten en kocht unicorn macarons en deze schattige koekjes!

Geboortekaartjes inspiratie

Als je je eenmaal in de wereld van de geboortekaartjes stort, weet je: ‘dit wordt niet makkelijk‘. Echt, er is zoveel leuks en ik wil gewoon alles! Maar dat kan natuurlijk niet, dus ging ik op We Are Pregnant langs verschillende standjes om inspiratie op te doen. De kaartjes van Tsjip vond ik erg zoet en schattig, bij de stand van Lief Leuk en Eigen was ik gecharmeerd van de folie-opdruk… Daarna kwam ik bij Oh! So Pretty Party en wist ik het helemaal niet meer! Dit zou echt super lastig gaan worden!

SAM 4326

Totdat ik langs de stand van At Hello liep. Mijn oog viel op een geboortekaartje en ik was op slag verliefd. Natuurlijk ga ik er niets over verklappen, maar inmiddels heb ik al een mailtje de deur uit gedaan naar ontwerpster Sigrid, die ook familie & lifestyle fotografie verzorgd. Neem maar een kijkje als je nog naar We Are Pregnant gaat (misschien raad je wel welk kaartje ik zo mooi vind) of kijk eens op de website!

Little King Arthur

De stand van Little King Arthur was ik al even voorbij gelopen, maar ik had écht niet goed gekeken. Toen ik dat later namelijk wel deed, vond ik een geweldig (voor mij nieuw) merk dat alleen door deze online conceptstore wordt verkocht: Wilson & Frenchy. Echt, hoe lief, schattig en zacht ineen wordt gebracht tot de perfecte lijn babykleding: het bestaat dus gewoon! Ik ben héél blij dat ik deze ontdekking heb gedaan, dus ik voorspel nog vele online bezoekjes aan deze fijne webshop. Wat ik kocht, dat blijft nog even een geheimpje. Naast Wilson & Frenchy verkoopt Little King Arthur ook andere leuke en exclusieve merken zoals Babysprouts & Co, Organic Zoo, Mad About Mini en meer! Voor de mama’s die nog naar We Are Pregnant gaan of online gaan shoppen: don’t blame me, ik kan er ook niets aan doen dat het zo leuk is ;)

We Are Pregnant Event7

We Are Pregnant: een aanrader!

End of story hebben we dus een heerlijke, gezellige dag gehad. Naast alle leuke shops en merken is er iedere dag een nieuw programma met bijvoorbeeld de mama’s van MommyProof TV, spotte ik Jan Versteegh in real life en aten we een heerlijk frietje mayo op het Foodtruckterras. En als kersje op de taart doken we de Fotobus in, waar we voor één euro p.p. deze té coole herinnering aan een dagje weg maakten!

SAM 4315

We Are Pregnant: tot volgend jaar! Heb jij dit jaar een bezoekje gebracht aan We Are Pregnant? Of denk je erover om volgend jaar te gaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin