Een dikke vette prijs winnen in de loterij: volgens mij dromen we daar stiekem allemaal wel eens over. Want wat een mogelijkheden biedt dat ineens, zoveel geld! Ik schreef mijn dagdromen op in deze blog: wat zou ik doen met een miljoen?

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel verdomde handig

Laat ik voorop stellen dat ik denk dat geld niet gelukkig maakt. Toch is het hebben van geld wel verdomde handig. En daarom is dit artikel niet meer dan een just-in-case wensenlijstje. Ik doe mee met de welbekende postcodeloterij (dit artikel is niet gesponsord!) en al regelmatig heb ik leuke prijzen mogen ontvangen. Weliswaar allemaal in de vorm van artikelen of gratis kaartjes, maar wie het kleine niet eert… Als Miljoenenjacht op tv is, kijken wij er steevast naar en al zou ik niet weten hoe ik zou moeten reageren als Winston of Nicolette ineens met een camera en cheque voor mijn neus zou staan, ik weet wel heeeeeeel goed wat ik met zo’n grote prijs zou doen!

Een grotere auto

We hebben twee auto’s voor de deur, wat al een hele luxe (en nodig i.v.m. werk) is. Nu ben ik niet een extreme autofan, maar mocht de gelegenheid zich voordoen dat ik ineens 1000x meer te besteden heb dan nu, dan zou ik toch erg graag een grotere auto aanschaffen. En wel de Nissan Qashqai. Zo’n mooie hoge auto, niet te groot, niet te overdreven, maar ik zou ‘m dan wel willen en graag in het wit. En met airco ;)

neslihan gunaydin 3542

Klussen in en rondom huis laten doen

Wonen op een boerderij heeft vele voordelen, maar een groot nadeel is toch wel de hoeveelheid werk die er altijd ligt. We hebben er inmiddels heel wat verbouwingen op zitten en zoals menigeen kan beamen, is zelf doen bijna altijd goedkoper dan uitbesteden. Aangezien we nog redelijk wat projecten hebben liggen, zou ik the minute dat het prijs-uitreik-team mijn huis verlaten heeft, de eerste de beste hovenier/ klussenbedrijf/ vul maar in bellen. Hoe heerlijk als je alleen maar koffie hoeft te zetten en het werk gewoon voor je gedaan wordt?

paul 303767

Vakantie

Al eerder liet ik jullie meegenieten met mijn wensenlijstje op het gebied van vakanties. Een heel groot onderdeel op mijn Bucketlist! Als ik een grote prijs in de loterij zou winnen, zou ik erg graag enkele (lees: heeeeel veel) bestemmingen van deze lijst schrappen door ze te bezoeken. Het lijkt me heerlijk dat je gewoon gaat boeken, niet hoeft te letten op de centen en gewoon gaaaan! Al geeft het ook zeker heel veel voldoening als je na lang sparen je droomreis kunt boeken, mijn lijst is zo ontzettend lang ;)

Sparen

Niet alleen maar spenden, ik wil natuurlijk ook wat aan de kant zetten voor ‘later’. Voor Suus, voor onszelf, voor noodgevallen: sparen is in mijn ogen altijd verstandig! Het zou jammer zijn als je alles er in twee jaar tijd doorheen werkt en vervolgens weer moet puzzelen hoe je rondkomt na zo’n kortstondig luxe leventje. Qua goede doelen zou ik ook graag wat geven, maar liever de stichtingen en doelen die wat kleiner zijn en ‘in de buurt’ zitten. Zo zou ik geen geld geven aan hele grote stichtingen die al landelijk bekend zijn, maar liever aan een kleinere stichting voor bijvoorbeeld een ziek kind die een operatie of behandeling nodig heeft. Het klinkt misschien een beetje gek, maar zo is hulp wel ’tastbaarder’. Voor mijn gevoel beland het anders niet direct waar het nodig is. Maar dat is mijn visie, misschien denk jij er wel anders over!

fabian blank 78637

Bezint eer gij begint

Het allerbelangrijkste lijkt me om vooral rustig te blijven als zo’n grote geldprijs mijn kant op zou komen. Niet zomaar keuzes maken, eerst goed nadenken. Niet in een opwelling geld gaan uitgeven maar eerst goed nadenken en afwegen of dat wel zo verstandig is. Ik ga er niet van uit dat het me ooit overkomt, maar zoals je ziet: ik heb er in ieder geval al over nagedacht ;)

Wat zou jij doen met een miljoen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: road trip, spaarvarken, tuinieren,