Welke musthaves wil ik niet meer missen voor de rest van mijn zwangerschap? Noem het overdreven, maar ik kan gewoon negen dingen opnoemen waar ik echt niet zonder kan met mijn bolle buik. En dus maakte ik een lijstje dat ik vandaag met je deel!

Musthaves tijdens mijn zwangerschap

Ik denk dat iedere vrouw wel een aantal items kan noemen die ze tijdens haar zwangerschap ‘ontdekte‘ en die haar er zo ongeveer doorheen hebben geholpen. Ik heb ze in ieder geval wel: echte musthaves! Dit zijn items uit allerlei categorieën, van cravings tot personen. Goed, ik zal jullie niet langer in spanning houden, dit zijn ze!

SAM 4421

Beschuit met kaas

Mijn lijfspreuk tot en met maart is ‘een beschuit in de morgen, is een dag zonder zorgen!‘. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze uit het stof heb gehaald, want tijdens de zwangerschap van Suus gold ie ook. Mijn remedie tegen ochtendmisselijkheid: een beschuitje met kaas. In bed! Erik (mijn redder in nood) brengt me die iedere morgen en daardoor ben ik amper misselijk. Ik kan dus niet meer zonder!

SAM 4426

Joggers en oversized sweaters van H&M

De joggers van H&M zijn echt een aanrader: een zachte en soepele stof en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ik heb 2 zwarte en 1 grijze exemplaar. Eerlijk gezegd leef ik er zowat in: als ik de deur niet uit hoef of een pyjama’s only zondag heb ingelast, chill ik ‘m de hele dag in die fijne joggers. In mijn normale staat heb ik daar een fijn vest bij aan, maar met zo’n bolle buik en uitpuilend navel zit dat helemaal niet meer lekker vanwege de rits. Daarom bestelde ik twee oversized sweaters uit de Plus collectie van H&M. Need I say more?

Onmisbare items tijdens zwangerschap

Haarelastiekjes

Zodra mijn lichaam de zwangerschapshormonen heeft gesignaleerd, begint er naast heel veel ellende ook iets heel fijns: mijn haar wordt dikker en zit ineens geweldig. Normaal gesproken ben ik wel eens geneigd mijn haar in een wat korter model te laten knippen, maar tijdens mijn zwangerschap laat ik het lekker wat langer groeien. Onder het mom van messy bun and getting stuf done vind ik het heerlijk om mijn haar makkelijk in een staart of knot op m’n hoofd te doen. Omdat ik van mezelf heel dun haar heb, ziet dat er normaal gesproken nogal zielig uit, maar nu kan ik ’t goed hebben. Elastiekjes zijn dus een musthave!

SAM 4422

Zwangerschapsvitamines en probiotica

Zoals bekend wordt het aangeraden om gedurende de eerste 10 weken van je zwangerschap foliumzuur te slikken. Omdat ik geen viseter ben, maar omega 3 wel belangrijk vind tijdens de zwangerschap, koos ik voor een zwangerschapsvitamine waar DHA uit visolie in zit. Deze slikte ik de vorige keer ook de hele zwangerschap en dat ben ik nu weer van plan. Daarnaast gebruik ik iedere ochtend probiotica in de vorm van een poedertje dat ik toevoeg aan een glas lauwwarm water. Omdat ik regelmatig last heb van blaasontsteking en hiervoor vaak antibioticakuren krijg, ben ik er een paar jaar geleden mee begonnen. De antibiotica kan namelijk vervelende bijwerkingen geven zoals diarree. Door de probiotica te gebruiken, houd ik mijn darmflora op peil en heb ik geen last van die bijwerking. Omdat ik bij de bevalling ook antibiotica krijg en omdat ik niet weet wanneer ik weer blaasontsteking heb, besloot ik het gewoon dagelijks te gebruiken. Natuurlijk heb ik uitgezocht of dit veilig is tijdens de zwangerschap en toestemming gekregen van mijn behandelend arts. Dit is trouwens niet gesponsord :)

SAM 4429

Voedingskussen

Deze behoeft weinig uitleg… Hoe wil je ontspannen liggen met bekkenklachten, een dikke buik en een minder flexibel lijf? Juist, dat voedingskussen is heilig ;)

Appelsap

Who needs wine when there is apple juice? Nou, ik kies voor de appelsap! Ik heb het in mijn updates al regelmatig benoemd, maar dit fijne drankje hielp me mega door mijn misselijke momenten heen. Aangezien die nog steeds wel eens om de hoek komen kijken, staat er altijd een sixpack minipakjes in de koeling.

SAM 4427

Erik

Zonder Erik kwam het hier thuis echt niet goed. Van een zelfredzame en vrolijke meid ben ik veranderd in een grotendeels afhankelijke en emotionele zwangere muts. Hij doorstaat al die hormonale buien zonder een kik te geven en helpt echt superveel in het huishouden, terwijl hij zelf ook enorm druk is. Maar hij doet ’t allemaal wel even en daarom krijgt hij ook een plekje op mijn lijstje :) Helaas dames, limited edition!

IMG 8290

De bekkenfysiotherapeut

Nu we toch in de categorie personen zijn aanbeland, noem ik gelijk mijn fysiotherapeut. Ik heb maar een klein half jaartje zonder haar gekund, want de nasleep na de vorige keer was nogal lang. En zodra ik weer zwanger was, begonnen de bekkenklachten weer opnieuw! Maar dankzij de fysiotherapeut heb ik allerlei oefeningen en tips om er toch enigszins ‘oké‘ doorheen te komen. Als je dus (vermoedelijk) bekkenklachten hebt, dan raad ik je zeker aan een goede bekkenfysiotherapeut te zoeken. Het kan zoveel verlichting brengen!

 SAM 4430

Heartbreakers en melk

Ik heb het beste voor het laatst bewaard, want natuurlijk heb ik ook cravings. Ze veranderen wel regelmatig, maar er zijn er twee die gewoon die hard meegaan in deze negen maanden. Melk, het is niet aan te slepen. Liefst drink ik een pak per dag leeg, al probeer ik het wel een beetje te beperken. Maar ijskoude melk is zo mega mega mega lekker! En wat dacht je van Heartbreakers? Ik heb standaard een zak van deze fijne chippies in huis. De kruiden die erop zitten zijn ultiem! Onmisbaar dus!

SAM 4428

Wat zijn/waren jouw musthaves tijdens je zwangerschap(pen)? Wie of wat kon jij echt niet missen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin