Dat eeuwige huishouden: het meest ondankbare werk van deze aardkloot en vervolgens smeert je dreumes zijn pindakaas op je pas geboende keukenkastjes in plaats van dat ie het gewoon even in z’n mond drukt. Soms… Enough met het geneuzel over hoe mooi het moederschap is, welke allesreiniger de nieuwste musthave is en meer van dat soort geklets. Wat je als moeder écht nodig hebt? Ik vertel het je vandaag op de blog! Iets met maaltijden die je kinderen wél opeten, een schoonmaakster en vakantie. Alleen… Lees je mee?

Wat moeders écht nodig hebben

Wij moeders hebben nogal wat balletjes hoog te houden. Dat doen we dan ook meestal (soms, bijna…) zonder al teveel geklaag. Maar wees eerlijk: als je weer eens op een verjaardagsfeestje aan de kaas of worst zit en het spannendste onderwerp van die avond is het feit dat de microvezeldoekjes uit het assortiment van de plaatselijke Marskramer gaan, dan val je bijna in slaap in je bord taart. En als je weer eens een dag heel druk bent geweest met die eeuwige was en ‘waarvoor-doen-we-het-nog’ stofzuigen en je baldadige peuter gooit vervolgens zijn kommetje vla op je pas gedweilde vloer, dan wed ik dat je het even niet meer zo leuk vindt. Soms… Moeder zijn is heel mooi, dat geloven we nu allemaal wel, maar af en toe hebben moeders er gewoon dik de P… in en zouden we het liefst de voordeur uitlopen. En pas terugkomen als álle wasmanden leeg zijn, de kinderen zoet in bed liggen, het huis netjes aan kant is en de wijnglazen gevuld zijn. Wat je als moeder écht nodig hebt? Lees maar mee!

Wat moeders echt nodig hebben alleen op vakantie als moeder - Mama's Meisje blog

Een huishoudster

Ooit beloofde ik mezelf dat ik mijn huishouden ál-tijd netjes zou bijhouden. What was I thinking? Serieus, sinds ik twee kinderen heb, ben ik makkelijker dan ooit. Lukt het vandaag niet om de badkamer schoon te maken? Dan doen we het morgen, of overmorgen, of volgende week. Tja, je zult wel moeten als moeder want een dag met kinderen laat zich niet altijd plannen. En dus loopt het hier regelmatig anders dan ik wil. Want heus: ik wil wel een schone badkamer zónder kalkaanslag op de kranen en tandpastavlekken in de wasbak. Wat ik nog veel liever wil, is iemand die dat voor mij doet. U leest het goed en ik gok dat ik vast niet de enige ben. Met stip op één van wat je als moeder écht nodig hebt: een huishoudster. Kom maar door!

Online bestellen

Braaf fiets ik minimaal één keer per week met mijn peuter naar het dorp om een paar dingetjes van ons boodschappenlijstje te halen. Kind is er even uit, mama is in beweging: win-win, toch? Meestal wel, maar die keer dat het dan volledig uit de hand escaleert, neem ik mij altijd voor om voortaan alleen nog maar online te bestellen. Aangezien mijn peuter van te voren niet aangeeft of ze over vijf minuten in vol protest op de supermarktvloer ligt te spartelen, gaan we voor de zekere factor. Op zo’n moment heeft iedere mama dat online bestellen namelijk écht nodig. En toch trap ik er iedere keer weer in. Gáát ze weer op de fiets ;)

Een maaltijdservice voor kinderen die niets lusten heb je als moeder echt nodig - Mama's Meisje blog

Maandelijkse date night

Verjaardagen, sportclubjes, vergaderingen en andere feestelijke gelegenheden: een oppas heb je als ouders regelmatig nodig. Nog vaker stem je agenda’s af om te zorgen dat alles zónder oppas door kan gaan en wil je niet om ieder wissewasje een oppas hoeven te vragen. Je levert dus behoorlijk wat quality time in als je papa en mama bent en dat kan makkelijk leiden tot een sleur. Zijn er weer maanden voorbij sinds de laatste? Herkenbaar hoor! Wat iedere mama écht nodig heeft (en papa natuurlijk ook)? Een maandelijkse date night! Even samen de hort op, een lekker hapje eten, een goede film in de bios kijken, samen de kroeg in of naar een concert: you name it! Om te vieren dat jullie niet alleen ouders zijn, maar op de eerste plaats partners.

Vakantie. Alleen.

Iets waar ik soms reikhalzend naar uit kan kijken, is een vakantie. Alleen. Dag papa, veel plezier tijdens je week alleen met onze zoetjes! <*insert gemene lach*> Mama gaat even een week aan het strand liggen! Goed, alleen is ook maar zo alleen, dus neem je je moeder, beste vriendin, die ene leuke collega of de knappe buurman (geintje, moet kunnen) mee. Maar feit is wel dat zo’n vakantie alleen toch de natte droom van talloze moeders is. Ik schets: slapen zonder onderbrekingen, geen snotneuzen vegen, niet constant alert zijn bij het zwembad, geen ellenlange verhalen over de groene opblaaskrokodil en 4839 keer van de glijbaan. Wel: boekje, strandbedje, cocktailtje, zon, zee, strand, ruisende golven en…. hoor jij iets? Ik niet… Rust! Een gevoel van verveling wat we al lang niet meer hebben ervaren. Ultiem opladen, iets wat je als moeder écht nodig hebt. Wie doet je wat?

Wat je als moeder écht nodig hebt - Mama's Meisje blog

Mag ik de handleiding?

Als mijn peuter weer eens een dwarse bui heeft, zeg ik wel eens gekscherend: “mag ik de handleiding?“. Die kregen we er helaas niet bij. Ja ja, we weten allemaal dat we daar, op geheel pedagogisch verantwoorde manier, zelf achter dienen te komen. Maar soms (lees: heel vaak) zou zo’n handleiding echt wel handig zijn. Wat te doen als dreumes niet wil slapen? Hoe gaan we dit ‘ik wil mijn brood niet opeten’ issue weer eens aanpakken? Handen in het haar als de peuter besluit dat ze deze kleren ab-so-luut niet aan wil? Read the manual. Wat je als moeder écht nodig hebt? Een handleiding over how to handle je kinderen dus!

Maaltijdservice die voldoet aan de hoge eisen

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar ik sta me regelmatig uit te sloven om gezond te koken. Peuter kijkt er afkeurend naar, neemt nog nèt de moeite om een hap te proeven en prevelt dan de alombekende woorden: “Vies! Hoef niet meer!“. Ja joh, lekker bezig chick! Ik heb het zweet nog op m’n voorhoofd staan en ze vinden het niet te nassen. En dus zouden niet alleen ik, maar met mij een he-le-boel mama’s blij worden van een maaltijdservice die voldoet aan de hoge eisen van de koters in huis. En dat niet alleen: met een maaltijdservice wordt het spitsuur verleden tijd. Ik zie het al voor me hoor! Een maaltijdservice is precies wat je als moeder écht nodig hebt, beetje jammer alleen dat je dan een geldboom in de tuin moet hebben staan. En die kunnen we als moeders ook prima gebruiken. Iemand een stekje over?

Mis jij nog iets in dit rijtje van wat je als moeder écht nodig hebt? Ik ben heel benieuwd en lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1