Over anderhalve week is het zover: onze dochter wordt één! Suus wordt op het moment al blij van een lege verpakking lotiondoekjes, want dat kraakt zo heerlijk. Wij zitten dus behoorlijk inspiratieloos te zijn en daarom vroeg ik om jullie hulp. Want wat geef je je kind voor de eerste verjaardag? 

Een Kinderfeets

Spelfoutje, Karin? Nee, een Kinderfeets is dus een überhippe loopfiets. Ik kende ‘m ook nog niet, maar Marij tipte me deze. En ik vind ze echt te cool. Vooral de roze! Deze loopfiets is de eerste kennismaking met het immer populaire vervoersmiddel in Nederland Fietsland. Het ding ziet er niet alleen kek uit, maar leert kinderen ook hun evenwicht te bewaren en dat geeft ze zelfvertrouwen. Geschikt vanaf 12 maanden, dus ik zeg: een musthave op onze wishlist.

Kinderfeets

Boeken

Toen Suus geboren werd, kregen we van de kraamvisite heel veel boeken. Het grote boek van Jip en Janneke, een boek van Dikkie Dik… We lezen er ’s avonds altijd een verhaaltje uit voor het slapen. Boeken zijn altijd goed! Ze heeft er heel lang wat aan, want nu lezen we haar voor en over een tijdje gaat ze zelf bladeren en plaatjes kijken. We zijn vooral dol op Nijntje en Woezel en Pip. Kimberley tipte het boek Rupsje Nooitgenoeg.

First Birthday Wishlist1

Buiten spelen

We wonen niet voor niets op de boerderij: wij zijn fan van buiten spelen! Buitenaf wonen heeft veel voordelen, maar er is hier bijvoorbeeld geen speeltuin in de buurt. Ook moet de tuin helemaal afgesloten zijn, zodat er geen kind per ongeluk richting het erf kan komen. Ongelukken voorkomen dus. Onze tuin is nog under construction maar we hebben al een mooi terras en een grasveld. De stoere ooms van Suus hebben al een hele mooie glijbaan voor haar gemaakt, dus die kunnen we afstrepen van ons wensenlijstje. Maar ik kreeg een andere hele leuke tip van Manon. Haar zoontje kreeg vorig jaar een mooie zand- en watertafel kado. Ze adviseerde wel om er eentje te vragen waarbij het zand- en watergedeelte apart van elkaar kan worden gebruikt, omdat het anders zo’n bende wordt. Ik zag deze zand- en watertafel van Smoby en daar zit een deksel op. Er kan zelfs een parasol op gemonteerd worden. Omdat wij een grote tuin hebben, denk ik dat we voor een aparte zandbak gaan en dus vind ik deze watertafel van Little Tikes ook een erg leuk idee.

First Birthday Wishlist

Het keukentje van IKEA

Van alle speelgoedkeukentjes die er verkrijgbaar zijn, vind ik die van IKEA het allerleukst. En daarom staat de DUKTIG Speelgoedkeuken zéér hoog op de First Birthday Wishlist. Helemaal zoet zijn die bijpassende keukenaccessoires zoals pannen, groenten, een bakset en ander keukengerei.

Ikea keukentje

Er is trouwens nog een leuk idee voor een mooie speelplek (ook van Manon). Met behulp van de STUVA serie kun je geweldige combinaties maken en een voorbeeld zie je hieronder:

Ikea Stuva

Op dit moment hebben we er nog geen plek voor, maar het is zeker een ding wat we in de toekomst willen maken!

 

 

Een tipi voor ons indiaantje

Al sinds de tipi weer in opkomst is, wil ik er één. Nu heb ik een goed excuus, dus ben ik op zoektocht gegaan naar de ultieme. En die heb ik gevonden. Deze mintgroene is niet alleen leuk voor Suus om in te spelen, hij misstaat ook niet in onze woonkamer. Iets met win-winsituatie ;)

Tipi

Poppenmama in spé

Vroeger had ik een heel assortiment poppen die ik deelde met mijn zusje. Inclusief alle benodigdheden: bedje, buggy, kinderwagen, stoel. Suus is nog iets te jong voor al die poppengadgets maar een zachte pop leek me leuk om mee te beginnen voor ons poppenmoedertje in spé. Deze Poppy is van stof en je kunt ook losse kleertjes bestellen, dus outfit altijd on fleek ;)

POP stof

Duplo

Als laatste kreeg ik nog een tip van Laura: vraag Duplo! Hier kan ze eindeloos mee bouwen, om vervolgens de boel weer af te breken en opnieuw te beginnen. Het blijkt ook erg populair onder papa’s, die nog even doorgaan met bouwen als de dreumes al lang in bed ligt… Suus heeft al één pakket met duplo gekregen als kraamkadootje, dus een beetje uitbreiding is niet verkeerd!

Duplo

Bedankt voor de ingestuurde tips! Als ik het zo onder elkaar zet, heeft Suus een behoorlijke wishlist… Maar gelukkig zijn de kadootjes niet het belangrijkste :)

Wat gaf jij je kindje voor zijn/ haar eerste verjaardag? Heb je nog leuke tips die hier niet vermeld staan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin