Het blijft nog even spannend hoe we het dit jaar gaan vieren, maar dat het een feestje gaat worden is zeker! Enige puntje: we hebben totaal geen idee wat we haar willen geven… Wat geef je een meisje van 3 jaar cadeau? Ik vroeg via mijn stories op Instagram naar tips en daar kwamen een aantal opties voor op het verlanglijstje uit en daar zitten óók toffe dingen voor jongens tussen. Lees maar mee!

Cadeautips meisje 3 jaar

Over een maand is het zover: Niene is jarig! En ieder jaar is het hetzelfde liedje: ik heb al geen idéé wat we haar zelf zullen geven, laat staan een antwoord klaar te hebben als familie en vrienden vragen om suggesties. Wat geef je een meisje van 3 jaar cadeau? En zeker als dit meisje al een grote zus heeft, dus de kast vol speelgoed? Enerzijds denk ik heel praktisch, maar aan de andere kant gaat er niets boven ‘echte cadeautjes’, daar heb ik zelf ook hele leuke herinneringen aan. Daarnaast komen er altijd weer nieuwe speelgoeditems in de winkels en is het ook leuk voor Niene als ze iets heeft voor zichzelf. Als ik het haar zelf vraag, wil ze een prinses worden, dus iets met verkleedkleren is misschien een optie. Met andere woorden: ik ben aanvoerder van ’team cadeautjes’, alleen had ik een zwaar gebrek aan inspiratie. Daarom vroeg ik via mijn stories op Instagram naar cadeautips voor een meisje van 3 jaar. En ik kreeg een heleboel toffe suggesties binnen!

Wat geef je een meisje van 3 jaar cadeau - Mama's Meisje blog

Fiets, step of poppenwagen

De meest gelezen cadeautips voor een meisje van 3 jaar waren een fiets, step of poppenwagen. Drie jaar is natuurlijk de perfecte leeftijd om een fiets met zijwieltjes aan te schaffen, dat deden wij twee jaar geleden ook voor Suus. Deze fiets is nu een plaatsje doorgeschoven naar Niene en daarnaast hebben we ook twee steps, een loopfiets én een loopauto van Little Tikes, dus aan vervoersmiddelen voor in de tuin geen gebrek. Een poppenwagen heb ik wel op haar verlanglijstje genoteerd, omdat we er nu één hebben. Dat levert nogal eens ‘situaties’ op, want in huize Mama’s Meisje hebben we twee poppenmoeders die geen genoegen nemen met de buggy die ze voor Sinterklaas kregen… En dan te bedenken dat er straks nog een poppenmoeder bij komt! In eerste instantie had ik mijn zinnen gezet op een rotan modelletje, maar uit verschillende hoeken kreeg ik te horen dat die niet heel praktisch zijn. En dus staat er een poppenwagen genoteerd die wel héél veel weg heeft van een echte. Ik twijfel alleen nog tussen een basic variant of deze met panterprint

poppenwagen kado idee peuter - Mama's Meisje blog

Spelletjes voor peuters

Wanneer familie en vrienden vragen wat ze ons meisje van 3 jaar cadeau kunnen geven, dan vind ik het altijd prettig om een paar opties te hebben. Spelletjes voor peuters zijn wat mij betreft altijd een goed idee en we hebben er al een aantal in de kast liggen die Niene erg leuk vindt. Zo is Bonte Ballonnen van Nijntje hier echt een succes, net als Ik leer Vormen en Kleuren. Het eerste spelletje spelen we samen, het tweede kan ze inmiddels zelfstandig spelen. Via mijn stories kreeg ik ook leuke spelletjes cadeautips binnen, zoals het spel Kroko Loko. Deze staat sowieso op haar verlanglijstje, maar Snail’s Race en een spelletje van Haba ook. Andere tips die ik kreeg, zijn: de Tip Toi Pen, Smartgames Roodkapje, de Haba Spellendoos en Bambino Loco.

tips spelletjes voor peuters verlanglijstje kindje 3 jaar - Mama's Meisje blog

Speelgoedtips

Naast spelletjes en een poppenwagen kwamen er meer cadeautips voor een meisje van 3 binnen. We zijn bijvoorbeeld fan van VTech en die mag dus niet uit dit lijstje met speelgoedtips ontbreken. Niene krijgt dit jaar VTech Toet Toet Auto’s Minnie’s IJssalon omdat ik die voor een samenwerking ontving. Dat was voor de decembermaand en destijds heb ik deze opgeborgen om met haar verjaardag te geven. Maar er zijn meer leuke VTech items die onze aandacht trekken, bijvoorbeeld de VTech IJscokar en de VTech Vrolijke Vriendjes Magische Glamper. Voor de echte waterratjes werd Yookidoo badspeelgoed getipt, voor de nachtegaaltjes is een K3 microfoon een idee (deze wil Suus héél graag haha). Daarnaast is magnetisch speelgoed helemaal on trend en naast vermakelijk óók ontzettend leerzaam! Tip: via AliExpress is dit budgetvriendelijker te bestellen!

vtech speelgoedtips peuter - Mama's Meisje blog

cadeautips meisje 3 jaar - Mama's Meisje blog

Nog meer cadeau inspiratie

Mocht je nog steeds geen idee hebben, dan heb ik bij deze nog meer cadeau inspiratie voor je. Wij hebben een setje met maxi strijkkralen in huis en dat is wat mij betreft een aanrader. Er zijn zowel losse strijkkralen als sets aanwezig in verschillende thema’s. Nog zo’n leuk idee (en sinds Marble Mania helemaal hip) is een knikkerbaan van Hubelino. Volgens de tipgever past dit ook op Duplo en daar hebben we toevallig de kast van vol liggen. En tot slot werden Sylvanian Families, kinetisch zand en het Gigagroot Kleurboek met stickers van Woezel & Pip nog genoemd!

cadeau ideeën kind 3 jaar jongen meisje verjaardag kado tips - Mama's Meisje blog

Welke cadeautips voor een meisje van 3 vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1