Zoek je naar sfeermakers voor op de kinderkamer of babykamer? Ik zette hele leuke wanddecoratie ideeën voor je op een rijtje! Kijk je mee?

Babykamer inrichten

Laat ik vooropstellen dat we het bij drie kinderen houden, maar als ik ergens geweldig op terugkijk, dan is het wel op het inrichten van de babykamer. Drie keer verwachtte ik een meisje en hoewel je dan heel gemakkelijk alles bij hetzelfde zou kunnen laten bij de komst van een zusje, besloot ik juist om drie keer een andere sfeer op het kamertje te creëren. De basis (de babykamermeubels) bleef natuurlijk gelijk, maar qua accessoires ging ik helemaal los. Ik ontdekte trouwens dat niet alleen het inrichten van de babykamer op mijn favorietenlijstje stond: ook voor kinderkamers restylen ben ik altijd te porren. Sinds we boven flink aan het verbouwen zijn geweest om room for 3 te maken, is mijn liefde voor wanddecoratie ontstaan. Ik besloot daarom een lijstje te maken met leuke wanddecoratie ideeën voor op de kinderkamer of de babykamer!

ZIE OOK: KINDERKAMER MOODBOARDS (& KLUSPLANNEN!)

Vanaf wanneer alleen boven spelen welke leeftijd hoe oud kind - Mama's Meisje blog

Wanddecoratie op de kinderkamer

In eerste instantie denk je bij wanddecoratie waarschijnlijk aan fotolijsten of ingelijste posters. Ontzettend leuk natuurlijk, maar er zijn veel meer wanddecoratie ideeën en sfeermakers voor op de kinderkamer. Vaak dient dit puur ter decoratie, want als je bijvoorbeeld een wandplank wilt gebruiken om boeken op te plaatsen, is het verstandig om degelijk bevestigingsmateriaal aan te schaffen bij een winkel die gespecialiseerd is in ijzerwaren. Je moet er niet aan denken dat zo’n zwaar belastte plank ineens naar beneden komt omdat je het verkeerde bevestigingsmateriaal hebt gebruikt! Een boekenplank is dus een hele leuke vorm van wanddecoratie die functioneel is en in ontzettend veel varianten verkrijgbaar is. Zo hangt er op de slaapkamer van Suus een kruidenrek waar we steeds wisselende prentenboeken in zetten. We zien dan de voorzijde van het boek, dit spreekt kinderen veel meer aan om er eentje te pakken!

wandhanger en keukenrek kwantum - Mama's Meisje blog

Muurdecoratie tips

Een boekenplank is slechts één van de vele muurdecoratie tips die je op de kinderkamer kunt hangen. Andere leuke wanddecoratie ideeën voor op de slaapkamer van de kleintjes, zijn:

  • Wandkleden in allerlei verschillende kleuren, patronen en maten. Op de slaapkamer van Niene hangt een wandkleed met daarop een giraf en op de slaapkamer van Linn heb ik een vrolijk vlinder wandkleedje gehangen. Door de variatie in materiaal creëer je gelijk een warmere sfeer.
  • Een mooie ronde of ovale spiegel is helemaal hip! Kies je voor een metalen variant of ga je voor rotan, dat niet meer weg te denken is uit de huidige trend?
  • Wandplanken- en rekjes: deze kun je weer aankleden met passende accessoires. Zo kocht ik voor Niene een heel mooi wandrek met meerdere plankjes en haakjes en zocht ik daar schattige items bij die haar kamer tot een gezellig plekje omtoveren. Ook op de kamers van Suus en Linn hangen wandplankjes waarop decoratie staat.
  • Door wanddecoratie op de kinderkamer te groeperen, kun je verschillende kleuren, vormen, materialen en stijlen met elkaar combineren. Zo koos ik ervoor om op de muur boven de commode een hanger met kunstgroen te combineren met een houten plankje en een hanger met een veertje. Ook scoorde ik voor op de andere muur een toffe glazen muurdecoratie. Het is soms flink speuren, maar juist in winkels waar je het niet verwacht, loop je tegen de pareltjes aan.
  • De stoffen dierenkoppen die je veel ziet, zijn geweldig! Of wat dacht je van een mooie macramé wandhanger? Houten kubussen waar je decoratie in kwijt kan, mooie manden voor aan de wand, een groeimeter of naamslinger: er zijn opties genoeg!

Welke leuke wanddecoratie ideeën voor op de kinderkamer of babykamer kun jij nog aan dit lijstje toevoegen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer