Op Instagram en Facebook zie ik regelmatig de prachtigste blote babybumps voorbij komen. Volg je mijn social media kanalen, dan heb ik nieuws: in mijn feed zal er deze zwangerschap géén blote babybuikfoto opduiken. Waarom niet? Dat vertel ik vandaag!

Striae, wat moet ik ermee?

Al in de puberteit maakte ik kennis met het fenomeen striae (zwangerschapsstrepen). De bekende groeispurt zorgde ervoor dat op mijn ‘lovehandles‘ een paar streepjes verschenen. Mijn huid was duidelijk niet toe aan de snelheid van mijn ontwikkeling, maar ik kon er prima mee leven. Het kleurde ook mooi mee als ik in de zon lag en dus was het totaal geen issue. Dat veranderde behoorlijk toen ik zwanger werd van Suus…

Zwangerschapsstrepen vanaf de 27e week

Ik weet het nog precies: in diezelfde week had ik een zwangerschapsshoot bij Lisette Lubbers. Een paar dagen voor de tijd ontdekte ik de eerste scheur in mijn tot dan toe prachtige buik. Paniek! Waarom nu? Als je het hebt over bad timing en het erge was: het bleef maar doorgaan. Gelukkig shopte Lisette de toen nog kleine scheurtjes mooi weg, iets waar ik wel heel blij mee ben omdat mijn buik er tot die week ervoor nog écht zo uit zag! Zoals ik al eerder verteld heb, kwam ik tijdens die zwangerschap 45 kilo aan. Ik groeide dus al vrij snel, kreeg gauw een flinke buik. In de laatste 4 weken kwam ik 20 kilo aan, ik knalde gewoon bijna uit mijn vel door de hoeveelheid vocht die ik vasthield. En dat zat overal: in mijn benen, in mijn billen, armen, handen, gezicht, rondom mijn ogen… Mijn huid kon die supersnelle groei echt niet aan, dus ik zit vanaf mijn knieën tot iets boven mijn navel onder de strepen.

Lisette Fotografie 6574

Heimwee naar mijn oude buik

Persoonlijk vind ik die striae spuuglelijk. Bij mezelf, maar ook bij anderen. Echt, ik ben mijn lijf ontzettend dankbaar voor het maken van zo’n lief, mooi en gezond meisje als Suus. Ik ben zelfs gezegend met een tweede zwangerschap! Maar die strepen, dat is toch wel een dingetje hoor. Het vreselijkst vind ik dat ze niet alleen op mijn buik zitten, maar ook op mijn bovenbenen. Ik zie wel eens statement foto’s voorbij komen op social media met termen als: ‘zo ziet een lijf er echt uit na de zwangerschap‘ enzovoorts. Respect dat die vrouwen dat willen en durven delen. En dat ze er teksten bij zetten als ‘dit is het aandenken aan mijn zwangerschap(pen)‘ of ‘ik ben er trots op‘. Nee, ik voel me niet trots en mijn aandenken loopt al bijna zelfstandig. Nogmaals, dat zij die mindset hebben, dat is alleen maar prettig voor hen. Maar ik heb dat totaal niet. Natuurlijk maak ik wel foto’s van mijn blote buik, maar die blijven voor onszelf en ga ik dus niet op internet zetten. Mijn ‘oude’ buik, pre pregnancy status, die mis ik nog regelmatig. Mijn mooie streeploze buik, die zo prachtig bruin werd en misschien niet superstrak was, maar wel helemaal perfect voor mij. Na deze zwangerschap ga ik weer volop voor een lijf in de buurt van die oude Karin, maar dan zonder crop top en in badpak ;)

Heb jij striae gekregen door je zwangerschap(pen)? Herken je iets in mijn verhaal of ben jij wel trots op je strepen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin