Een vraag die ik de laatste tijd steeds vaker krijg: waarom ben jij gaan bloggen? Het leek me leuk om daar meer over te vertellen, lees je mee?

Van actieveling naar ongewenst werkloze

In de tijd voordat ik zwanger werd, was ik een bezige bij. Ik had een leuke baan, een rijk sociaal leven en ik was lekker bezig met sport en mijn leefstijl. Maar in korte tijd kan er heel veel veranderen, zowel in positieve als in negatieve zin. Zo was ik snel zwanger (daar waren we erg blij mee!) en ik verloor mijn baan (wat ik ontzettend jammer vond!). Ik kwam dus zwanger in de WW en kreeg nogal een dreun, waardoor ik een beetje in de put zat. In die tijd had ik weinig zin om dingen te ondernemen of mensen te zien. Ik bracht wel veel tijd door op mijn laptop of mobiele telefoon en las veel forums en blogs over zwangerschap en momlife. Ik ging dus van een actief bestaan naar een redelijk geïsoleerd partijtje bankhangen (liefst in campingsmoking…).

Waarom bloggen?

In die maanden dacht ik wel eens aan het beginnen van mijn eigen blog. Maar waarom bloggen? Ik had een heleboel inspiratie en ik zocht ook wel eens naar onderwerpen waar ik niet zoveel over kon vinden. Zo leek het me heel leuk om bevallingsverhalen te lezen, want door ervaringen van anderen kon ik een beeld vormen wat me allemaal te wachten stond. Maar ik kon vooral veel horrorverhalen vinden, dat vond ik wel een beetje eenzijdig worden. Al met al ging het rond de 22e week weer wat beter met me en zodoende schoof ik het idee weer voor me uit. Maar rond de 32e week begon ik lichamelijke klachten te krijgen van de gewichtstoename die ik doormaakte. En de laatste 4 weken liep het helemaal uit de hand. Mijn plan om een eigen blog te beginnen verdween helemaal naar de achtergrond. Na de bevalling dacht ik er helemaal niet meer over na. Tot het weekend aanbrak waarin ik 28 werd… Ik dacht na over wat er de afgelopen maanden allemaal was gebeurd. En aan mijn plan om een eigen blog te beginnen. Ik zocht informatie op over bloggen op internet en besloot de stoute schoenen aan te trekken. Op WordPress maakte ik een blogpagina aan en ik publiceerde mijn eerste blog. Mama’s Meisje was geboren!

Waarom ik ben gaan bloggen eigen blog starten hoe - Mama's Meisje blog

Waarom de naam Mama’s Meisje?

Ik heb wel een halve dag zitten broeden op een naam. Natuurlijk met Google on the side: ik wilde een originele naam die duidelijk zou aangeven dat het om een mamablog gaat. Ik weet niet of de naam qua originaliteit héél fantastisch is :P maar hij dekt de lading zeker! Eigenlijk heeft Mama’s Meisje een dubbele betekenis: ik noem Suus altijd zo, dus dat geeft een extra dimensie en verwijst naar het Mama gedeelte op de blog. Dat ik nu mama ben, wil niet zeggen dat ik verstof in een hoekje, nooit meer naar de kapper ga en geen interesse meer heb in mijn kleding of lifestyle. Daarom is er ook een kopje ‘Meisje‘ want deze Mama wil het Meisje in zichzelf niet verliezen!

Logo Mama's Meisje blog

Wat wil ik met mijn blog bereiken?

Laat ik voorop stellen dat ik blog omdat ik zoveel ideeën en inspiratie heb over het moederschap. Maar omdat ik beauty bijvoorbeeld ook heel belangrijk vind, besteed ik daar ook aandacht aan. Hetzelfde geld voor fashion (de vele shoplogs en wishlists :D) en op de achtergrond ben ik nog steeds aan het strijden tegen de kilo’s! Door het bloggen voelde ik me weer nuttig toen ik werkloos thuis zat. Ik had een doel, iedere dag weer: mijn hersenspinsels op papier zetten! Dat mijn blog in korte tijd zoveel zou groeien, vind ik fantastisch! En daarom werk ik wel eens samen met merken, bijvoorbeeld voor een review, advertorial of giveaway. Mijn website is inmiddels verhuisd naar een nieuwe host en daar ben ik super tevreden over! Dus ik ga lekker door en geniet van alle leuke en lieve (en soms ook minder leuke) reacties!

Ik hoop dat je zo een beeld heb gekregen van mijn motivatie om te bloggen! Heb je vragen? Blog je zelf ook en wil je vertellen waarom jij begonnen bent? Ik vind het heel leuk om jouw reactie te lezen in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding