We zijn aan het eind van 2017 gekomen en daarom vond ik het tijd voor een terugblik. Een persoonlijke terugblik op het afgelopen jaar, waarbij ik wel kan zeggen dat 2017 gewoon niet mijn jaar was. Waarom niet? Ik vertel het vandaag en kijk natuurlijk ook vooruit!

De ‘ellende’ begon al in 2016

Eigenlijk heb ik in 2o16 de trend van ‘dit is mijn jaar niet‘ al gezet. Zoals de meeste lezers wel weten, begon alle ‘ellende‘ tijdens de zwangerschap van Suus. Ik kwam werkloos thuis te zitten, kwam 45 kilo aan tijdens mijn zwangerschap, werd na een mislukte inleiding van drie dagen verlost met een keizersnede en kreeg de ergste bekkenklachten pas na de zwangerschap. Waar mijn hoofd dus riep ‘yes, we zijn er weer!‘, schreeuwde mijn lichaam keihard ‘nee!‘. Ik  belandde in de ziektewet en op die manier begon 2017 voor mij. Het werd al snel duidelijk dat het voornamelijk staande werk als apothekersassistente voorlopig niets voor mij ging worden. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe baan en die vond ik in maart 2017 in het ziekenhuis. Ik ging aan de slag als medisch secretaresse en de zon begon weer een beetje te schijnen. Inmiddels was ik ook flink afgevallen en begon ik weer meer te sporten. Ik voelde me hormonaal ‘ontzwangerd‘ en kon de hele wereld weer aan!

brigitte tohm 181096 1

De wens voor een tweede kindje

Alles liep dus weer lekker op rolletjes en zo kwam de wens voor een tweede kindje bij ons beiden opborrelen. Op de eerste verjaardag van Suus was het dubbel feest: we hadden op die dag ook een positieve zwangerschapstest in handen. Maar al snel na deze test voelde ik me helemaal niet meer mezelf: er was absoluut geen sprake van een roze wolk. Neerslachtig, soms zelfs depressief en daarbij opgeteld bekkenklachten: ik had zo gehoopt dat het deze tweede zwangerschap beter zou gaan, maar ik had geen andere keus dan ermee te dealen. En zo belandde ik weer thuis, want helaas was er ook deze keer geen contractverlenging voor mij weggelegd. Normaal gesproken ben ik echt een heel positief type en probeer ik te denken in ‘oplossingen‘ in plaats van in ‘problemen‘, maar door de opeenstapeling van alles had ik hier echt wel moeite mee. Want voor de problemen op het gebied van de bekkenklachten, mijn werkloosheid en de hormonale shizzle die de zwangerschap met zich meebracht, is maar één oplossing: tijd. Tijd vergt geduld en laat ik zeggen dat ik niet vooraan in de rij stond toen ‘geduld‘ werd uitgedeeld. Een uitdaging dus!

IMG 9607 1

2018: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Accepteren dat het niet anders is, dealen met de situatie en proberen toch het beste uit je dag te halen: het gaat me inmiddels iets beter af, maar ik blijf struggles ervaren. Maar in 2018 ga ik het allemaal anders doen. Voordat we het weten is het maart, de maand waarin we opnieuw een meisje mogen verwelkomen in ons gezin. Voor die tijd wil ik nog van alles doen: een soort ‘verlof Bucketlist‘ afwerken. Binnenkort zal ik hier dieper op in gaan. Maar hoewel 2018 al bijzonder wordt door de komst van ons tweede kindje, ga ik de regie over mezelf en mijn leven weer in handen nemen. Uitzoeken wat ik wil: aan het werk, maar hoe, waar en wat? Afvallen, want die vreselijke kilo’s moeten gewoon #wegwegweg en ik wil weer sporten zodra ik groen licht krijg van de gynaecoloog en fysiotherapeut. Mijn doel is dus om weer de leukste versie van mezelf te worden, niet alleen voor mezelf maar bovenal voor de kindjes en Erik. Meer schijt hebben aan wat andere mensen van mij vinden of over mij denken te weten. Weer sterk in mijn schoenen staan, zoals de Karin van een paar jaar geleden. Niet bij de pakken neerzitten maar het heft in eigen handen nemen. 2018, I’m ready!

Hoe was jouw jaar 2017? En wat ben je van plan voor 2018? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Bron: foto 2017