VTech Vrolijke Vriendjes: Koning Kasper en Koningin Karlijn
“Tijd voor een magisch avontuur!”

Speelgoed, het blijft een dingetje. Voordat ik kindjes had, had ik er wel een bepaald idee bij: vooral niet te veel. Soms zie ik gezinnen met zoveel speelgoed dat de kinderen van gekheid niet meer weten waar ze mee moeten spelen. Maar door de jaren heen hebben wij toch stiekem ook heel wat speelgoed verzameld. Ik probeer altijd speelgoed uit te zoeken wat leuk maar ook leerzaam is en wat niet snel verveelt. VTech scoort op deze punten hoog. Ze zijn al vaak genomineerd voor speelgoed van het jaar en hebben ook al verscheidene keren gewonnen. Groot favoriet bij ons thuis is nog altijd de bekende telefoon van VTech maar nu mochten we iets heel anders uitproberen: Koning Kasper en Koningin Karlijn uit de Vrolijke Vriendjes Magisch Koninkrijk serie van VTech.

IMG 20170919 WA0005
De Vrolijke Vriendjes serie van VTech is ontwikkeld voor kinderen van 1 tot 5 jaar en bestaat uit verschillende ‘vriendjes’ en de zogenaamde ‘magic points’ waar je de vriendjes op kan plaatsen. Wanneer je een van de vriendjes op een magic point plaatst zal het vriendje gaan spreken of zingen. Wat hij zegt of zingt hangt af van de magic point waar je het vriendje op plaatst. VTech geeft aan dat dit speelgoed goed is voor de fijne motoriek, rollenspel, muziek/zingen en het leren kennen van oorzaak-gevolg.

Allemaal erg leuk natuurlijk maar de meeste kinderen in de leeftijd van 1 tot 5 jaar gaan af op wat ze zien. Dat zit bij de Vrolijke Vriendjes ook wel goed. De vriendjes hebben vanwege hun kleurtjes en liedjes een grote aantrekkingskracht, zo ook bij Elin. Al bij het uitpakken (houd een schroevendraaier bij de hand, Koning Kasper en Koningin Karlijn zaten goed vast in hun verpakking) is haar nieuwsgierigheid gewekt. Als ik de vriendjes aan haar geef begint ze direct met uitproberen en onderzoeken. Al snel speelt ze echt met ze en zingt vrolijk mee met de melodietjes; ze doen echt mee in haar fantasiespel.

VTech Vrolijke Vriendjes review
Wat mij in ieder geval opvalt is dat de vriendjes veel verschillende liedjes en zinnetjes bevatten en dat ze ook andere zinnetjes maken als je ze op een magic point van een ander vriendje zet. Ik was eventjes bang dat ik de hele dag dezelfde zinnetjes en liedjes zou horen (de reden waarom bij ons thuis de batterijen vaak plotseling ‘op’ lijken te zijn als een stuk speelgoed het niet meer doet… loedermoeder to the max). De vrolijke vriendjes mogen hun batterijen houden. Daarbij gaan ze op een gegeven moment automatisch uit (zodat je je ’s avonds niet rot schrikt omdat er weer eens geluid uit de speelgoedkist komt). Ook niet geheel onbelangrijk is dat het speelgoed sterk is. Naast Elin ging onze dreumes Lieke er ook regelmatig met Koning Kasper en Koningin Karlijn vandoor. En dat kon prima. Ze hebben er niks aan overgehouden.

20170903 150400 resized
Dit speelgoed is ook erg leuk om op een verjaardag te vragen. De sets bestaan uit grotere onderdelen (bijvoorbeeld het kasteel, het magische speelhuis of de school) en dan daarbij de losse vrolijke vriendjes die je per stuk kunt kopen. Zo zou je als ouder een van de grotere onderdelen aan je zoon of dochter cadeau kunnen geven en kan de visitie de set aanvullen met de verschillende vrolijke vriendjes. Ook wel eens fijn, een gericht antwoord kunnen geven als iemand je vraagt wat je zoon of dochter op zijn of haar verjaardag wil!

20170903 153636 resized
Elin is fan van de vriendjes, Lieke gaat er vanwege de stevigheid van het speelgoed later ook nog veel plezier van hebben en ik vind het echt leuk om te zien hoe Elin de vriendjes laat meespelen in haar fantasiewereld. En dus zijn papa en mama alvast aan het oriënteren of er misschien iets bij de Vrolijke Vriendjes serie zit wat de goedheiligman in december mee zou kunnen nemen uit Spanje. Elin heeft al uitgebreid door het assortiment gebladerd en op haar lijstje staan in ieder geval het kasteel en de eenhoorn. “Tijd voor een magisch avontuur!

Liefs Ilse