Ilse en haar meiden mochten weer aan de slag voor Mama’s Meisje! Zij ontvingen de Super Trike 4 in 1 van VTech en mochten deze supersonische fiets samen uittesten. Vandaag lees je hun uitgebreide review op de blog!

Nederland fietsland

Fietsen, als echte Hollander kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zelf fiets ik bijna dagelijks, hetzij op mijn mamafiets, hetzij op de bakfiets. Lieke is nu bijna 1,5 en is altijd een beetje boos en verdrietig als haar grote zus wel zelf mag fietsen (die fietst al op een ‘grote’ fiets met zijwieltjes) en zij niet. Ze was dan ook heel erg blij toen er vorige week een pakket van VTech bij ons thuis werd bezorgd. Lieke mocht de Super Trike 4 in 1 van VTech uitproberen!

VTech 4 in 1 Trike

Super Trike 4 in 1: stevig en verrassend!

Zelfs toen de trike nog in onderdelen in de doos zat had hij al de onverdeelde aandacht van zowel Lieke als Elin. Zelf keek ik ook mee en kwam al snel tot de conclusie dat dit niet je-standaard-driewieler is. Knipperlichten, elektronisch paneel met led-scherm, muziek, geluidjes…hij behoeft nog net geen apk-keuring zeg maar. Het in elkaar zetten van de trike heeft toch wel een klein uurtje geduurd (houd een kruiskopschroevendraaier bij de hand) maar de reden waarom is niet nadelig: de fiets bestaat uit stevige onderdelen die samen uiteindelijk een heel robuust geheel vormen; geen wiebelig fietsje die in de eerste bocht al kantelt.

De driewieler die meegroeit met je kindje

De trike is een driewieler die als het ware ‘meegroeit’ met je kindje. Hij kent 4 verschillende standen waardoor hij uiteindelijk geschikt is vanaf 9 maanden tot een een jaar of 6.
Stand 1 (‘samen wandelen’) is bedoeld voor kindjes vanaf 9 maanden. In deze stand hoeft je kindje zelf nog helemaal niks te doen. Hij of zij zit op de trike, ondersteund door een hoofdsteun, riempjes en nog een veiligheidsring. Jij duwt de fiets voort door middel van de (verstelbare) duwstang terwijl de trappers en het stuur vergrendeld zijn;
Stand 2 (‘leren fietsen’) is bedoeld voor kinderen van 12+ maanden. De veiligheidsring kan er nu af, de duwstang zit nog wel aan de fiets maar de vergrendeling is van het stuur en de trappers zodat je kindje zelf kan leren trappen en sturen, met jouw hulp;

VTech 4 in 1 Trike2

Stand 3 (driewieler) is voor kinderen van 2-4 jaar die het fietsen zelf al onder de knie hebben. De duwstang en ook het extra hoofd-/rugsteuntje kunnen er nu af;
Stand 4 is voor kinderen van 4-6 jaar en is bedoeld om….te driften! Hoe cool is dat! Je zet de wielen als het ware ‘los’ zodat ze ze alle kanten op kunnen driften.
Elke stand heeft ook nog eens zijn eigen activiteiten op het led-scherm, uiteraard aangepast aan de leeftijd van je kind. We hebben de fiets in alle standen gehad en het wisselen van de ene stand naar de andere stand is zo gepiept.

VTech 4 in 1 Trike3 1

Spelenderwijs gestimuleerd om te leren fietsen

We kwamen al snel tot de conclusie dat Lieke voor stand 1 te groot is maar voor stand 2 eigenlijk net iets te klein; ze kan met haar korte pootjes nog net niet goed bij te trappers (ondanks dat je het zadeltje naar voor- en achter kan verplaatsen waardoor de afstand tussen het zitje en de trappers kleiner of groter wordt). 12+ maanden is ook nogal een breed begrip. Het ene kind is nou een keer wat groter dan het andere kind. Dit maakte het feestje niet minder groot want: knopjes en geluiden! En ze zat net als haar grote zus op een fiets dus zij vond alles prima. Als ouder kijk je natuurlijk ook naar de praktische zaken. De fiets is robuust, de duwstang is verstelbaar in hoogte, de wielen en de trappers kan je makkelijk en snel vergrendelen (hetgeen ik je absoluut kan aanraden als je kindje de leeftijd van Lieke heeft, die stuurt namelijk alle kanten op behalve de goede).

Lekker bewegen en zelfvertrouwen opbouwen!

Elin is nu 3,5 en heeft de fiets ook uitgeprobeerd in stand 3. Zij kan al zelf fietsen en ik had eigenlijk verwacht dat ze te groot zou zijn voor deze fiets. Maar nee, door het verstelbare zadel paste ze prima op de fiets. Ze had snel in de gaten dat de fiets zelf aangeeft wat links en rechts is. Ook vond ze het hilarisch om te horen hoe het muziekje sneller ging naarmate zij sneller ging trappen. Voor de drift-stand zijn mijn kids nog wat te klein dus die hebben we niet getest (hoewel papa dit wel erg jammer vond). Zowel mijn 1-jarige als mijn 3-jarige hebben de fiets goedgekeurd en Elin keek stiekem wel wat verwijtend toen we vanmiddag een blokje omgingen en zij op haar ‘saaie’ fiets moest en Lieke mee mocht op haar coole, roze bolide met special effects!

20180130 154808

Jong geleerd…

Hadden we deze fiets maar eerder gehad. Elin vond fietsen in het begin vreselijk en we hebben haar echt met pijn en moeite leren fietsen. Met deze fiets was het absoluut een stuk makkelijker geweest. De fiets is erg stevig en de achterwielen staan vrij ver uit elkaar waardoor hij niet wiebelig aanvoelt. Ook zijn alle special effects natuurlijk reuze interessant. En nog een pluspunt: je kindje kan op deze fiets al heel jong meerijden waardoor hij of zij vertrouwt raakt met de fiets. Jong geleerd…. Bij ons zijn er verschillende driewielers de revue gepasseerd maar ze halen het niet bij deze trike. Hier gaan wij de komende jaren nog veel lol aan beleven!

De VTech Super Trike 4 in 1 is in zowel roze als blauw o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €121,95

Hoe heb jij je kindje leren fietsen? Ken jij de Super Trike 4 in 1 van VTech al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram en Twitter!

Liefs Ilse 1