Suus kreeg een flitsend verjaardagscadeau: de nieuwste fotocamera voor kinderen, namelijk de VTech KidiZoom Duo DX! Wij testten ‘m uitgebreid en vertellen vandaag wat we ervan vinden. Lees je mee?

Razende reporter

Mam, mag ik ook een foto maken?“. Deze vraagt stelt Suus me regelmatig en dat is niet zo vreemd, want in huize Mama’s Meisje wordt heel wat gefotografeerd. Als blogger schiet ik niet alleen plaatjes voor mijn website en social media kanalen, ik ben ook een typische ‘mamarazzi’. Als ze later groot zijn, liggen er stapels dikke fotoboeken op ze te wachten, want ik maak ontzettend veel foto’s om alle herinneringen voor de kinderen vast te leggen. Logisch dus dat Suus eens aan de andere kant van de camera plaats wil nemen, maar eerlijk gezegd sta ik er niet zo om te juichen als ze met mijn telefoon in de aanslag plaatjes wil schieten. Stel je voor dat ze ‘m laat vallen… Ook mijn camera is me eigenlijk net iets te heilig om ‘m door haar te laten bedienen en als je eenmaal ‘ja’ hebt gezegd, kun je ook niet zo makkelijk meer terug. Gelukkig behoren al die mitsen en maren nu tot het verleden, want sinds kort hebben wij de VTech KidiZoom Duo DX ontvangen en Suus is sindsdien als een razende reporter aan de slag gegaan. Ze kreeg ‘m van VTech voor haar verjaardag en ik verklap alvast dat dit een hele toffe cadeautip is!

Speelgoedcamera VTech - Mama's Meisje blog

Fotocamera voor kinderen

Vol verwachting pakte Suus het cadeautje uit en bij het zien van deze mooie KidiZoom was ze helemaal gelukkig. Haar eigen camera! Natuurlijk wilde ze er gelijk mee spelen en in de dagen erna ontdekten we samen steeds meer functies. Deze fotocamera voor kinderen kan allereerst goed tegen een stootje: het design is stevig en overleeft een onverhoopte val. De VTech KidiZoom Duo DX is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar en heeft zowel aan de voor- als achterkant een camera. De selfie-camera heeft een resolutie van 2 megapixel, de ‘gewone’ camera een resolutie van 5 megapixel. De camera werkt op batterijen en via de bijgeleverde USB-kabel kunnen alle perfecte plaatjes overgezet worden op de computer. Hoe leuk is het om de camera mee te nemen tijdens een dagje uit of op familiebezoek? De foto’s zorgen voor een leuke herinnering door de ogen van je kind!

 Specificaties VTech Kidizoom Duo DX

 • camera aan de voor- én achterkant: 5 megapixel ‘gewone’ camera, 2 megapixel selfie-camera
 • 2,4 inch kleurenscherm
 • geschikt voor kinderen van 4-10 jaar
 • stevig en duurzaam design
 • interactieve filters waarmee je video’s kunt maken
 • filters om foto’s te maken
 • automatische flitser
 • ingebouwde mp3-speler
 • USB-aansluiting voor verbinding met pc (inclusief USB-kabel)
 • fotobewerker
 • stemopname & stemvervormer
 • inclusief koptelefoon
 • uitbreidbaar geheugen d.m.v. microsD-kaart
 • draaibare ring om coole kleureffecten te kiezen
 • 5 verschillende te gekke spellen

VTech Kidizoom fotocamera voor kinderen - Mama's Meisje blog

Flitsend verjaardagscadeau

Dat toekomstige fotografen met de VTech KidiZoom Duo DX mooie foto’s kunnen schieten, is geen nieuws. Deze fotocamera voor kinderen heeft echter nog meer leuke functies! Zo kunnen foto’s voorzien worden van kaders, stempels en prachtige effecten in de fotobewerker. Het is mogelijk om collages te maken in verschillende designs en er staan maar liefst 5 toffe spelletjes op de KidiZoom. Via de computer kan er muziek op de fotocamera worden gezet, zodat er vrolijke deuntjes te horen zijn tijdens het fotograferen. Daarnaast heeft deze camera ook een videofunctie en dat is natuurlijk perfect voor vloggers in de dop. Al met al is de KidiZoom een flitsend verjaardagscadeau dat ontzettend bij onze kleuter in de smaak valt. Het is een item dat nog jaren meegaat en waar ze niet snel op uitgekeken zal raken. De VTech KidiZoom Duo DX heeft een adviesprijs van €69,99, is verkrijgbaar in blauw en roze en wordt onder andere aangeboden door bol.com.

Speelt jouw kindje ook graag met een speelgoedcamera? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer