Een goed begin is het halve werk: how I love dat gezegde. Je kan het maar beter af hebben en waarom ik dus zo’n haast heb met de babykamer en de kamer van Suus, vertel ik vandaag!

Een vroege vorm van nesteldrang

Een grote meidenkamer voor Suus, de aanpassingen aan de babykamer… Het lijken beide maar kleine projecten, maar het moet allemaal wel even gebeuren. Zodra we het geslacht van baby nummer 2 wisten, oriënteerde ik me al op leuke ideeën. In de tussentijd maakten we met veel hulp de slaapkamer van Suus zover in orde, dat ik me kon storten op de inrichting. Al met al gaat er best veel tijd in die beide kamers zitten en daarbij opgeteld kost het lichamelijk ook wat inspanning. En dat is precies de reden van mijn vroege vorm van nesteldrang.

Lisette Lubbers 1696

Niks meer kunnen en nog niet af

Toen we ons eerste kindje verwachtten, was de bovenverdieping nog niet onder handen genomen. Dus maakten we een inventarisatie en wat bleek: de hele verdieping moest gestript en opnieuw opgebouwd worden. Ik vertelde er al eens over in deze blog, het is een groot project geweest. Niet alles ging van een leien dakje en daardoor was de babykamer nét op tijd af. Maar in de tussentijd had ik allerlei lichamelijke klachten ontwikkeld en stond een van mijn beste vriendinnen dus rond mijn 35e week de kasten in te richten, terwijl ik er op een krukje naast zat. En aangezien Erik het begrip ‘haast‘ helemaal vreemd is, werd de avond voor mijn inleiding nog vloerbedekking op de overloop gelegd. Hij verzekerde me wekelijks dat alles goed kwam, maar dit ging mij iets te gek. Dat ik hierover destijds not amused was, daar hoef ik niet verder over uit te wijden. Al met al gingen de laatste weken qua zwangerschap al niet soepel, maar ervoer ik het ook als totaal a-relaxed dat het allemaal maar net op tijd af was. Dat gaan we deze keer eens even anders doen!

IMG 8361

Alles af voor de decembermaand

En zo schakelde ik hulptroepen in, dreef Erik tot het uiterste en vink ik ondertussen glimlachend onze to-do lijst af. Het gaat me niet nog een keer gebeuren, we hebben deze keer alles op tijd af. Ook nu heb ik alweer klachten, maar aangezien ik net over de helft ben, weet ik niet wat voor ellende er nog komen gaat. Ik heb dus alle kleertjes al gewassen en gestreken, een lijstje gemaakt met ‘items die nog gekocht moeten worden‘ en de voorbereidingen voor de babykamer touch up getroffen. Als het lukt wil ik ook nog de keukenkastjes schoonmaken (iedere dag een of twee), onze kledingkast uitmesten en puin ruimen in de badkamerkast. Beter heb ik dat allemaal lekker op tijd gedaan, dan kan ik de laatste maanden rustig aan doen, bloggen, Netflixen en socializen voordat ons meisje zich aandient!

Herkenbaar of totaal niet? Wil(de) jij ook alles op tijd af hebben of ben je, net als Erik, meer van het motto ‘het komt zoals het komt‘? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin