Happy New Year! En wat voor één, want na een roerig jaar 2020 beginnen we nu weer aan een leeg hoofdstuk dat we hopelijk gunstiger mogen invullen dan we vorig jaar konden doen. Vooruitblikken op 2021: ik deel mijn doelen, plannen en wensen op zowel zakelijk als privé gebied. Lees maar mee!

Op naar betere tijden!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! En dat geldt zeker voor het jaar 2021, want hopelijk gaan we nu op naar betere tijden! In 2020 veranderde onze wereld in korte tijd en dat heeft invloed gehad op ons allemaal. Nu kan ik natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken en zoals je eerder deze week las in de terugblik en het jaaroverzicht, viel het hier behoorlijk mee. Wij waren in 2020 volledig gefocust op mijn zwangerschap en de geboorte van Linn. Dat bracht eigenlijk alleen maar vreugde en is de beste afleiding geweest van alle narigheid in de wereld. Maar eenmaal ‘geland’ kwam ik tot de conclusie dat ik er, vooral op zakelijk gebied, niet uit heb kunnen halen wat ik voor ogen had. En dat geeft een onvoldaan gevoel. Daarom heb ik enorm veel zin in dit nieuwe jaar en deel ik vandaag mijn doelen, plannen en wensen met je. Het zijn er best veel, maar in het kader van ‘realistisch’ noem ik de punten waar ik ál mijn tijd en energie de komende 12 maanden in wil steken. Komt ie!

Vooruitblikken op 2021 doelen, plannen & wensen overzicht - Mama's Meisje blog

Afvallen

Aan dit project ben ik in 2020 al begonnen, maar het is één van de belangrijkste to do’s in dit nieuwe jaar: afvallen! Het kwijtraken van de overtollige zwangerschapskilo’s wordt een hell of a job maar ik ben gemotiveerder dan ooit om dit te laten slagen. Niet alleen omdat het fijn is om mijn ‘oude’ kledingmaat weer te kunnen kiezen in de (online) winkel, maar bovenal omdat het gezondheidstechnisch gewoon zoveel beter voor me is. Ik wil nog heel wat jaartjes kunnen genieten van mijn mooie gezin en ik wil weer fit en actief zijn zonder dat ik daarbij in de weg wordt gezeten door mijn gewicht of daaruit voortkomende klachten en kwaaltjes. Na de zwangerschappen van Suus en Niene is het me gelukt om zo’n 13 kilo af te vallen, deze keer is het doel wel wat groter máár ik heb het opgedeeld in subdoelen. Ik neem mijn tijd en mijn lijf bepaald momenteel nog het tempo, maar het gaat me lukken. Daar ben ik zeker van!

De tuin

Als je me al langer volgt, kan het niet anders zijn dan dat je nu de conclusie trekt dat dit al de derde keer is dat ‘de tuin’ in mijn plannen, doelen en wensenlijstje voor een nieuw jaar staat. Balen natuurlijk, maar door omstandigheden die ik hier niet ga benoemen stond de tuinverbouwing vanaf de nazomer op een lager pitje dan we stiekem wilden. In 2020 zei ik al gekscherend dat als ik de loterij zou winnen, ik als eerst een tuinbedrijf zou inhuren om alles aan te laten leggen. Raad eens: die loterij hebben we niet gewonnen dus zelf doen is de enige optie, haha! Voor 2021 willen we ‘m voor eens en voor altijd van dit lijstje kunnen schrappen en gelukkig zijn we al een heel eind in de goede richting! Zo staat er nog op de planning om de bestrating af te maken (dat is gelukkig alleen nog de afwerking), de omheining helemaal dicht te maken, de verlichting aan te sluiten, gras aan te leggen én meer opbergruimte te creëren in de schuur door schappen aan de wand te maken. Er is al een heleboel werk verzet, maar we zijn nog niet klaar. We gaan ervoor om dit voor de komst van het zonnige weer af te hebben, zodat we in 2021 dan toch écht kunnen genieten van onze prachtige kidsproof tuin zoals we ‘m altijd voor ogen hebben gehad. Met barbecues, relaxen onder de overkapping, een zwembadje op hete zomerdagen en een wijntje/biertje op warme zomeravonden. Ik verheug me er nu al op…

Tuin inspiratie zithoek in de tuin overkapping - Mama's Meisje blog

Erop uit als gezin

Iets dat in 2020 veel minder kon, was erop uit gaan als gezin. Zo stond er in april nog een weekendje weg op de planning, maar helaas werd dat door de landelijke maatregelen gecanceld. Vervolgens was ik zelf herstellende van de keizersnede en in de maanden erna zijn we wel een aantal keer op pad geweest, maar niet zoveel als we hadden gewild. We zijn natuurlijk afhankelijk van hoe de situatie in Nederland zich ontwikkeld, daarom staat dit punt op mijn wensenlijstje. Ik hoop heel erg dat er versoepelingen komen in 2021 waardoor niet alleen dagjes uit mogelijk zijn, maar ook bezoekjes aan onze familie in Friesland! Normaal gesproken brengen we daar zo’n 3 weekenden per jaar door, vorig jaar waren dat er precies 0. Vooral Suus heeft daar veel naar gevraagd en ik duim keihard dat dit weer gaat lukken, want het is zo fijn om iedereen weer in real life te zien. Daarnaast is Friesland een prachtige provincie waar we graag op ontdekking gaan naar nieuwe plekjes, buiten de hotspots die we al kennen. Het leuke is dat ons eerste persreisje al op de planning staat, daar vertel ik bij de zakelijke doelen meer over.

Selfcare

Het is nogal een jeukwoord, maar in het kader van selfcare ga ik dit jaar zorgen voor meer me-time. Dat is er het afgelopen jaar behoorlijk bij ingeschoten toen tante Cor haar intrede deed. Zo viel mijn verlof best wel in het water en juist in de tijd dat alles wat losser werd, zat ik in mijn herstelperiode na de keizersnede. Vervolgens was voorzichtigheid weer geboden, gevolgd door een tweede lockdown. Voor mijn gevoel heb ik vooral de muren van mijn huis gezien en de mama uitgehangen in plaats van ‘Karin’, dus als het even kan wil ik daar in 2021 verandering in brengen. Qua afvallen wil ik bijvoorbeeld meer bewegen en dus is een wandeling niet alleen fijn mét kinderen, maar ook zonder. Een podcast luisteren en gaan met die banaan: even mijn hoofd leegmaken. Een bezoekje aan de kapper, mijn beautyroutine inclusief bad, uitgebreide scrubsessie, kaarsjes en thee. Of een dagje vrij plannen om van een gezellige shopdate met mezelf óf een vriendin te genieten. Een avondje uit eten met m’n lief of eindelijk dat nachtje weg met vriendinnen wat vorig jaar niet door kon gaan. Een boek lezen of een Netflix marathon zonder gestoord te worden. Even opladen en niet hoeven zorgen voor, dat heb ik af en toe echt even nodig om een ontspannen moeder te blijven. Je snapt: wat in het vat zit verzuurt niet, maar hopelijk kunnen we dat in 2021 allemaal werkelijkheid maken!

Jungle verjaardagsfeestje verjaardagstaart safari dieren taart - Mama's Meisje blog

Mijlpalen

In 2021 staan er een heleboel mijlpalen op de planning en daar wil ik optimaal van genieten. Niene wordt 3, Suus wordt 5 en Linn viert haar eerste verjaardag, waarmee we voorgoed de babytijd afsluiten. Erik en ik vieren ons 12-jarig jubileum, hij wordt 34 en ik 33. Genoeg reden voor een feestje en aangezien dat in 2020 allemaal anders was, hoop ik dat we dit jaar weer los kunnen gaan. Een ding zal onveranderd zijn, maatregelen of niet: ik maak voor de kinderverjaardagen altijd een sweet table en ik heb nu alweer zin om me te storten op de taarttafels voor de komende verjaardagen van de meiden! Voor Linn heb ik al een thema, voor Niene en Suus zit ik nog in dubio… Natuurlijk zie je dit te zijner tijd weer voorbij komen op social media en de blog!

Zakelijke doelen

Allemaal leuk en aardig, maar er moet ook nog gewerkt worden. En zoals je in het jaaroverzicht van Mama’s Meisje hebt kunnen lezen, sloot ik 2020 af met gemengde gevoelens. Ik had een heleboel plannen voor tijdens mijn verlof, maar door de gesloten kinderopvang ben ik bijna nergens aan toe gekomen. Ik had meer uit het jaar willen halen, maar kan geen ijzer met handen breken. Mijn gezin stond op nummer 1 en ik ben blij dat ik daar uitgebreid de tijd voor heb genomen. Maar nu is het tijd om gas te geven voor mijn bedrijven! In 2021 is mijn lijst met zakelijke doelen daarom vrij uitgebreid, maar ik ga er hard aan werken.

  • Qua bezoekersaantallen hoop ik te stabiliseren rond 60.000 unieke bezoekers per maand. Qua zoekmachineoptimalisatie staan er nog wel een aantal to do’s op mijn lijstje en daarmee hoop ik dit doel te bereiken.
  • Groeien naar 10.000 volgers op Instagram. Door mijn strenge deurbeleid duurt het langer voordat ik mijn doel behaal, maar het voelt prettiger om iedere nieuwe volger te scannen. Is het een profiel zonder profielfoto, met 0 berichten, een woestijnmannetje of een random bedrijf dat niets met mijn account van doen heeft maar alleen volgers probeert te werven door een volg-ontvolgspelletje? Dan verwijder of blokkeer ik deze vrijwel gelijk. Daardoor groeit mijn kanaal minder snel, maar sinds ik regelmatig met de bezem door mijn volgerslijst ga, zie ik wel verschil. Daarnaast breng ik mijn kinderen onherkenbaar in beeld én hecht ik veel waarde aan privacy, dus ik gooi niet alles op the gram. Het lijkt soms alsof er ik-weet-niet-wat moet gebeuren om nog een beetje interessant te zijn en dat frustreert weleens, maar in the end voelt deze manier van Instagrammen voor mij goed en daar gaat het om. Het algoritme heeft soms ups en downs en daarnaast is natuurlijk niet iedere post even interessant. Toch zijn likes en reacties voor mij erg belangrijk. Zie je dus een foto voorbij komen en denk je: “hey, leuk!“, dan zou ik het tof vinden als je dit laat weten door op het hartje te drukken of een reactie te plaatsen. Het kan namelijk het verschil maken tussen wel of geen samenwerking, iets wat voor mij mijn inkomen betekent. Ik zal hier binnenkort nog uitgebreider over schrijven, mede doordat ik er veel vragen over krijg in mijn dm’s.
  • De wekelijkse Foldertips die iedere zondag in mijn stories op Instagram verschijnen, zijn in een nieuw jasje gestoken. Dat geldt ook voor de wekelijkse bevallingsverhalen. Daarnaast blijf ik daar budgettips delen en heb ik in dubio gezeten over de ‘Twee Tientjes Challenge’. Deze challenge deed het altijd erg goed, maar het voelt momenteel tegenstrijdig om anderen op pad te sturen om een toffe outfit te scoren. Zodra dit weer verantwoord is, krijgt deze rubriek een doorstart! Ondertussen probeer ik meer outfitinspiratie via mijn stories te delen, zowel van mijn eigen kinderen als van anderen. Dus als je een leuke outfit hebt: stuur ‘m in of tag me!
  • Op Facebook heb ik de 3000 volgers gehaald, dus mijn doel voor 2021 is om daar 3500 volgers te behalen.
  • Mijn technische to do list afstrepen. Deze lijst is in 2020 langer dan ooit geworden, omdat ik tijdens mijn verlof precies niets heb kunnen doen. Dit is momenteel één van mijn prioriteiten!
  • De lay-out van mijn website veranderen was een doel dat ik in 2020 vooruitschoof naar 2021. Momenteel schrap ik ‘m helemaal, omdat ik nu eerst heb geïnvesteerd in iets anders (zie volgende punt). Door corona werden veel opdrachten uitgesteld of gecanceld, wat invloed had op mijn inkomsten. Daarom wil ik eerst afwachten hoe Mama’s Meisje dit jaar draait alvorens te investeren in een nieuwe lay-out (die ik dus zou moeten uitbesteden voor het perfecte resultaat).
  • Mijn tweede bedrijf MultiMeisje is in 2020 compleet ondergesneeuwd. Alle doelen die ik hiervoor stelde zijn niet behaald. Sterker nog: inmiddels heb ik mijn doelen geherformuleerd. Mijn oorspronkelijke plan om een online training te bouwen, heb ik op de lange baan geschoven. In plaats daarvan ga ik voor MultiMeisje terug naar de basis en begin ik volgende week met een 12-weekse cursus op het gebied van tekstschrijven. Daarnaast zal ik mijn aanbod aanpassen en de website voor mijn werk als virtueel assistent updaten. Het wordt tijd om MultiMeisje weer te laten shinen!
  • Sinds de komst van Linn merk ik dat ik sterker in mijn schoenen sta dan ooit. Ik heb duidelijke doelen en een positieve mindset. De focus en inspiratie was af en toe ver te zoeken in 2020, maar daardoor heb ik me niet van mijn stuk laten brengen. Ik ken mezelf inmiddels goed genoeg om te weten dat het maken van een plan van aanpak mij rust geeft waardoor de inspiratie weer gaat stromen. Ik hoop in 2021 weer volle focus te mogen hebben op mezelf, op positiviteit, op mijn contacten met pr-bureaus, op toffe samenwerkingen en op mensen die een positieve houding hebben naar en bijdrage leveren aan mijn blog en werk als virtueel assistent. Ik wil net zoveel plezier blijven halen uit mijn werk als ik, tussen de bedrijven door, in 2020 heb gedaan en weet dat het een uitdaging blijft, maar wel één die ik aankan!

Rock this!

Voorlopig hoef ik in ieder geval niet bang te zijn dat ik me verveel… Toch prijs ik mezelf nog steeds een geluksvogel dat ik mijn werk zo fantastisch met mijn gezin kan combineren en dat het de meeste tijd eigenlijk helemaal niet als werk voelt! Ik heb in 2020 geleerd dat ik denk in oplossingen in plaats van in problemen en dat ik er, ondanks tegenzittende omstandigheden, alsnog de schouders onder zet om er iets van te maken. Het was een flinke uitdaging en dat blijft het voorlopig ook nog wel even, maar ik probeer er zo positief mogelijk in te staan om zowel op privé als op zakelijk gebied meer stappen te zetten dan ik vorig jaar deed. Hopelijk kan ik aan het eind van 2021 terugkijken op een jaar waarin ik wél een heleboel doelen heb kunnen afstrepen, waarin wensen zijn uitgekomen en plannen geslaagd zijn. I’m gonna rock this!

Welke plannen, doelen en wensen heb jij voor 2021? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1