Happy new year! Een heel nieuw jaar om te vullen met gebeurtenissen, herinneringen en wat al niet meer. Na uitgebreid te hebben teruggeblikt op zowel zakelijk als privégebied, heb ik natuurlijk ook nagedacht over dit nieuwe jaar. Wat hoop ik te bereiken, wat laat ik achter in 2019 en wat staat er op de planning? Vooruitblikken op 2020: ik deel mijn doelen, plannen en wensen met je. Lees je mee?

Een nieuw jaar

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! ‘Ineens’ is het alweer 2020, een nieuw jaar en natuurlijk zitten we niet stil. Er staan een aantal dingen op de planning, maar natuurlijk is nog niet alles ingevuld. En gelukkig maar, want het zou een beetje jammer zijn als je alles van te voren al wist. Ruimte voor spontane dingen dus! Op de blog blikte ik de afgelopen weken al terug op 2019. Zowel privé als zakelijk zijn er aan aantal belangrijke dingen die ik meeneem in dit nieuwe jaar. Daarom wil ik vandaag vooruitblikken op 2020 en heb ik mijn doelen, plannen en wensen op een rijtje gezet. Een ding is zeker: ik hoop dat de positieve trend uit 2019 zich voortzet in 2020!

beste nine terugblikken op 2019 mamablogger - Mama's Meisje blog

Baby no.3

We beginnen meteen met de topprioriteit van 2020: baby no.3! No matter hoe druk het op het werk is, hoe leuk dat ene feestje ook is waar ik niet naartoe kan of dat bij wijze van spreken de koning voor de deur staat: onze derde dochter op komst en mijn gezondheid als zwangere gaan voor ALLES. En dat heeft een heleboel invloed op de plannen die we voor 2020 smeden. Hoewel ervaringen uit het verleden geen garantie bieden in de toekomst, waren de vorige zwangerschappen vanaf een week of 30 behoorlijk pittig. Ik kreeg het lichamelijk zwaarder en moest, vooral bij Suus, vrij vaak op controle komen vanwege de bloeddruk en dreigende zwangerschapsvergiftiging. Puntje voor 2020 is dus dat we het allemaal op ons af laten komen en weinig dingen plannen. Zo zie ik een weekendje weg wel zitten, maar durf ik niet lang van te voren iets vast te leggen. Ook naderhand is het even afwachten hoe de keizersnede is verlopen en of ik net zo snel opknap als na de keizersnede van Niene. Met Suus was ik 8 maanden onder de pannen, dus ik wed niet op één paard. We gaan het allemaal zien, maar daardoor ligt er veel open en zullen veel dingen last minute besloten worden.

De tuin

Een wens die hopelijk in 2020 werkelijkheid wordt, is toch wel het afronden van de tuin. Het is ontzettend veel werk, vooral als je veel zelf wilt doen. En dan komt er ook nog even een verbouwing op de bovenverdieping bij om meer slaapkamers te realiseren. Je snapt: dit puntje wordt spannend! Maar ik hoop echt dat we deze zomer lekker in de grote tuin kunnen barbecueën, aan het eind van de dag al het buitenspeelgoed in de schuur kunnen opbergen, ik de was aan de droogmolen achterin de tuin kan hangen, de kids in het zwembadje kunnen poedelen en we lange zomeravonden buiten kunnen genieten. Niet dat dit nu niet kan, maar het is zo fijn als het af is! Ik zei een week geleden al gekscherend tegen Erik: als we de Oudejaarsloterij winnen, dan laat ik morgen een tuinbedrijf komen om de hele boel te laten aanleggen. Tja, dat ging dus niet door :P Als iemand nog een geldboom stekje heeft, houd ik me aanbevolen ;)

Achtertuin huidige situatie - Mama's Meisje blog

Mindset

Hoewel ik mindset een ontzettend jeukwoord vind, heb ik de mijne in 2019 wel gevonden. Ik benoemde het in mijn persoonlijke jaaroverzicht al: ik zit lekker in mijn vel, heb geen zin in gezeik en omring me graag met mensen die ook zo in het leven staan. Het is een tijd geleden dat ik me zo gevoeld heb en ik ben blij dat ik mezelf daar weer in heb hervonden. Wat mij betreft blijft dit in 2020 lekker zo doorgaan! Het is namelijk heerlijk om je niet druk te maken over wat een ander wel of niet doet en het is nog fijner om schijt te hebben aan wat een ander van jou vindt. Amen!

Peuter en kleuter

Voor mijn gevoel waren ze vorige week nog mini, maar niets is minder waar. In 2020 heb ik een peuter en een kleuter in huis. In maart wordt Niene alweer 2 en Suus wordt 4 in juli. Ze is precies in de eerste week van de zomervakantie jarig, dat wordt dus héél lang aftellen. Maar dan is het eindelijk zover: ze mag naar de basisschool! En ik word dus een schoolpleinmoeder, ben heel benieuwd hoe me dat afgaat. Ik denk dat Suus er tegen die tijd méér dan aan toe is, ze heeft het er nu al regelmatig over. Voor mij ligt de uitdaging vooral op het gebied van haar dieet en de nieuwe klas, maar het zal vast allemaal goedkomen. Ook weer zoiets wat ik lekker op me af laat komen, al is het wel weer een hele bijzondere mijlpaal! Uiteraard zullen beide verjaardagen weer in stijl gevierd worden ;) Ik heb voor Suus al een thema bedacht, voor Niene ben ik er nog niet helemaal uit. Te zijner tijd verschijnen er natuurlijk weer blogs over de taarttafel!

Verjaardag feestje feestdecoratie taart tafel regenboog pastel aankleding - Mama's Meisje blog

Flatlay foto sweettable sweet table taarttafel taart tafel - Mama's Meisje blog

Zakelijke doelen

Allemaal leuk en aardig, maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden. En zoals je in het jaaroverzicht van Mama’s Meisje hebt kunnen lezen, behaalde ik meer doelen niet dan wel. Dit jaar moet er een heleboel gebeuren, daarom maakte ik een lijst met zakelijke doelen waar ik in 2020 hard aan ga werken. Aan de andere kant vond er ook een reality check plaats, want hoewel ik zeker veel ambitie heb, ga ik mezelf het vuur niet aan de schenen leggen met een groeiend gezin en de aardverschuiving die er hoe dan ook plaatsvind wanneer er weer een pasgeboren baby wordt verwelkomd ;)

  • qua bezoekersaantallen hoop ik te stabiliseren rond 40.000 unieke bezoekers per maand. Er staan privé een heleboel life changing events op de planning en dat is gewoon topprioriteit op dit moment. Ik hoop dat het niet afneemt, maar dat de cijfers maandelijks stabiel blijven. Dat zou erg fijn zijn!
  • groeien naar 8000 volgers op Instagram. Dat had ik allang bereikt kunnen hebben als ik mijn strenge deurbeleid had afgeschaft. Wat dat inhoudt? Ik block alle accounts die niets met mijn account van doen hebben. Dat zijn vaak woestijnmannetjes, accounts zonder profielfoto of met 0 berichten die zelf wel duizenden accounts volgen en allerhande bedrijven die random accounts gaan volgen in de hoop dat je ze terugvolgt. Daardoor groeit mijn kanaal niet zo hard als sommige anderen, maar sinds ik er regelmatig met de bezem door ga zie ik wel verschil. Qua algoritme zijn er ups en downs en op sommige momenten krijg ik amper 120 likes terwijl ik over de 6000 volgers zit.  Zie je dus een foto voorbij komen en denk je: “hey, leuk!“, dan zou ik het tof vinden als je dit laat weten door op het hartje te drukken. Het kan namelijk het verschil maken tussen wel of geen samenwerking, iets wat voor mij mijn inkomen betekent. Ik plaats foto’s die ik zelf mooi vind, laat af en toe mijn bakkes in de stories zien, deel iedere week de leukste folderaanbiedingen en deel regelmatig budgettips en outfits van mijn kindjes. Ik ben heel benieuwd wat je nog meer van mij zou willen zien op Instagram, dus laat het me zeker weten!
  • Op Facebook heb ik gedurende het jaar weer een heleboel ‘spookvolgers‘ verwijderd, dus ik laat mijn doel van 3000 volgers daar staan.
  • mijn technische to do list afstrepen. Deze lijst is in 2019 eerder langer dan korter geworden, maar ik pak vol goede moed de draad weer op. Ik heb al een deel van de werkzaamheden ‘gereserveerd’ voor tijdens mijn verlof. Aangezien ik de vorige keren lichamelijk weinig meer kon, ging het zitten op de bank, op de bureaustoel of in bed met de laptop op schoot me bijzonder goed af. Het nuttige met het aangename combineren dus ;)
  • Hoewel ik vorig jaar de lay-out van mijn website nog als doel had, streep ik deze nu weg. Er zullen vast nieuwe foto’s verschijnen ergens in de loop van het jaar, maar verder laat ik het nog even bij het oude. In de tussen tijd zet ik geld opzij om het professioneel te laten aanpakken zodat in 2021 de hele lay-out door een extern persoon kan worden omgezet naar een nieuwe look. Hoe dat eruit ziet? Geen idee, nog niet over nagedacht :) Ik weet alleen wel zeker dat ik het dan in één keer helemaal goed ga laten doen!
  • De online training voor MultiMeisje bouwen en afronden! Hier wil ik echt de tijd voor nemen om zo tot een prachtige online training te komen die daadwerkelijk nuttig en leerzaam is. Waar het over gaat, dat hoop ik jullie in de loop van dit jaar te vertellen. Verder zal ik na het afronden van dit punt mijn website voor mijn werk als virtueel assistent opnieuw onder handen nemen, omdat ik dan gelijk mijn aanbod ga aanpassen! Door de komst van baby no.3 kan ik momenteel geen regelmaat garanderen en daarom is dit het perfecte doel voor 2020!
  • Mijn positieve mindset meenemen en me blijven focussen op mezelf, op positiviteit, op mijn contacten met pr-bureaus, op toffe samenwerkingen en op mensen die een positieve houding hebben naar en bijdrage leveren aan mijn blog.
  • Bovenal wil ik net zo veel plezier blijven houden in mijn werk en hoop ik dat, net als in 2019, ook in 2020 de inspiratie blijft stromen en ik me kan storten op het maken van content die inspiratie geeft aan alle mama’s die me volgen!

multimeisje 73

Let’s go!

Je leest het: ik hoef me absoluut niet te vervelen in 2020. Toch prijs ik mezelf nog steeds een geluksvogel dat ik mijn werk zo fantastisch met mijn gezin kan combineren en dat het de meeste tijd eigenlijk helemaal niet als werk voelt! Ik heb in 2019 geleerd om dingen los te laten, voelde weinig druk en frustratie en ben gestopt met kijken naar wat anderen doen. Het levert me zoveel op om deze mindset (is ie weer, jeukwoord) vast te houden, dat ik deze natuurlijk meeneem naar dit nieuwe jaar. De prioriteit ligt dit jaar bij mijn gezin en de komst van onze dochter. Wat de rest van het jaar zal brengen? Daar ben ik héél benieuwd naar! Ik hoop dat ik aan het eind van het jaar kan zeggen dat ik mijn doelen behaald heb, dat er wensen zijn uitgekomen en dat onze plannen geslaagd zijn. Let’s go!

Welke plannen, doelen en wensen heb jij voor 2020? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Laatste foto: Made by Merlin fotografie