Laatst kreeg ik een Videoland tip in mijn inbox: A Million Little Things. Is het een heerlijke wegkijkserie of zappen we snel weer verder? Lees maar mee!

Videoland tip

Met enige regelmaat deel ik op mijn blog en social media leuke Netflix tips en daar wordt altijd enthousiast op gereageerd. Deze keer was ik echter degene die getipt werd. Een tijdje geleden kreeg ik via Instagram een berichtje van iemand die mij volgt. Ik had net weer een boel Netflix tips gedeeld en ook een Videoland tip, namelijk de release van seizoen 5 van The Handmaid’s Tail. Ik wacht braaf tot alle afleveringen daarvan erop staan en binge ‘m dan in een paar dagen tijd, maar dat terzijde. Via dm las ik dat de serie A Million Little Things op Videoland echt een aanrader is. Ik ben dan de beroerdste niet en besloot een paar afleveringen te gaan kijken. Is het de moeite waard of zappen we weer weg?

Videoland tip A Million Little Things - Mama's Meisje blog

Waar gaat A Million Little Things over?

Vriendschap is allesomvattend, en dat geldt ook voor een groep vrienden in Boston. De een is succesvoller in zijn werk en privéleven dan de ander, maar ze hebben allemaal het idee op een dood spoor te zitten. Als de vrienden worden opgeschrikt door een dramatische gebeurtenis, beseffen ze hoe bijzonder hun vriendschap is. Ze besluiten voortaan alles uit het leven te halen‘. Dit is de omschrijving die je leest als je deze Videoland tip opzoekt en heel eerlijk: ik werd er niet enthousiast van. Het is heel algemeen omschreven en wekt weinig nieuwsgierigheid, maar ik ging tóch kijken!

Is deze serie de moeite waard?

A Million Little Things begint meteen met een pakkende verhaallijn en hoewel ik tijdens de eerste twee afleveringen goed moest opletten wie wie was en de personages nog moest leren kennen, zat ik er al gauw in. In de eerste vijf minuten van deze serie beneemt één van de vier vrienden zichzelf van het leven door van een flatgebouw te springen. Wat volgt is een ontrafeling van geheimen: één vriend stond nèt zelf op het punt van zelfdoding en werd gestopt door het telefoontje, een ander heeft een affaire met de vrouw van de overleden vriend en ook de overleden vriend blijkt een affaire te hebben gehad met een – voor de overgebleven vrienden onbekende – vrouw. Eigenlijk merk je dat de vriendschap wat dat betreft vrij oppervlakkig was en dat ze elkaar veel minder goed kenden dan gedacht. Ze besluiten in dit eerste seizoen dat ze het voortaan anders gaan aanpakken. Het begint heel verdrietig, maar wordt steeds wat beter. Wat het zo lastig maakte om deze serie te volgen, is dat de Videoland app pasgeleden geupdate is. Op onze televisie is daarmee de ondertitelfunctie verdwenen, maar ik begreep dat hier achter de schermen hard aan gewerkt wordt. Ik ben geen seriekijker zonder ondertiteling, dan moet ik altijd zó nadenken om alles correct te vertalen en is het geen ontspanning meer voor mij. Dus na 4 afleveringen heb ik ‘m tijdelijk on hold gezet totdat ik wél met ondertiteling kan kijken en ik kan niet wachten om deze Videoland tip verder te bingen! Inmiddels staan er 4 seizoenen van A Million Little Things op Videoland (17 tot 20 afleveringen per seizoen van ruim 40 minuten per stuk, dus genoeg vermaak) en ik heb gelezen dat er een final vijfde seizoen zal volgen…

Kende jij deze Videoland tip al? En welke serie vind jij nog meer een aanrader? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog