Vliegen is mijn favoriete manier van reizen. Heerlijk, de auto parkeren, koffers inchecken en daarna urenlang film kijken en eten. Tenminste, zo hoorde het te gaan op mijn vakanties naar de Antillen. Helaas hebben we een aantal keer flinke vertraging gehad. Vandaag vertel ik er meer over én deel ik een handige tip voor als het jou is overkomen!

Op vliegvakantie: vertraging

Ik was negen, op vakantie op Curaçao en met ons gezin stonden we netjes om half 6 ’s morgens op de luchthaven. Vanaf Curaçao zouden we om 7 uur die ochtend de vlucht naar Aruba pakken om daar een weekje te genieten. Een vlucht van krap 20 minuten… We checkten de koffers in, lieten ons paspoort zien en liepen door de douane. Klaar voor vertrek! Eenmaal bij de gate ontdekte mijn vader dat de vlucht een uurtje vertraging had. Nouja, geen man overboord, we liepen langs het winkeltje en ik mocht een Donald Duck kopen. Helaas vertrok het vliegtuig een uur later nog niet en de uren erna ook niet. We konden geen kant op (want: al door de douane) en voor wie er ooit op Hato Airport is geweest, weet: er is he-le-maal niets te beleven op de luchthaven van Curaçao. Na ruim 11 uur vertraging vertrok het vliegtuig eindelijk en stonden we om 9 uur ’s avonds eindelijk op Aruba. Ik heb nog steeds met terugwerkende kracht medelijden met mijn ouders: wij waren echt vervelend na zo’n lange dag!

Claimingo 02

Nog een keer vertraging: wat een pech!

De tweede keer dat ik vertraging had, was verrassend genoeg weer op Curaçao. Na een heerlijke vakantie met Erik in 2010, was het weer tijd om naar huis te gaan. Ook deze keer waren we al ingecheckt en klaar voor de vlucht naar Nederland. Alleen werden er in de rij voor de handbagagecheck en douane een aantal mensen aangehouden. Daarop volgend werd alle bagage opnieuw onderzocht en omdat er drugs werd aangetroffen, duurde het uiteindelijk 4,5 uur voordat we alsnog vertrokken. Balen, al helemaal toen ik kort geleden hoorde over de mogelijkheid om een claim in te dienen.

Claimingo 04

Claimingo: geld terug bij vertraging, annulering of overboeking

Wist jij dat je tot 2 jaar terug een claim kan indienen als je vlucht meer dan 3 uur vertraging had? Of als je vlucht is geannuleerd of overboekt? Ik wist dit dus niet en ook al ga ik dit jaar niet op vliegvakantie, ik ben blij dat ik dit nu weet voor het geval dat. Kies je voor Claim & Go, dan krijg je zelfs binnen een week je geld terug.

Win: Flamingo Babyzwemband

Van Claimingo mag ik een geweldige flamingo babyzwemband verloten. Suus vond ‘m in ieder geval fantastisch!

IMG 5721

Hoe maak je kans?

  • Like Mama’s Meisje op Facebook of Instagram.
  • Laat in een reactie onder de blog weten dat je meedoet aan deze giveaway!
  • Extra winkans: deel/ repost het bericht over de winactie op Facebook of Instagram

Liefs Karin 1

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

 

Let op: om kans te maken, moet je lid zijn van de Facebook- of Instagrampagina van Mama’s Meisje. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op 28 augustus op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.