Begin januari zag ik een berichtje voorbij komen met een aankondiging voor I Love Beauty. Samen met een vriendin bestelde ik kaartjes en reden wij afgelopen zondag naar de Jaarbeurs in Utrecht voor het grootste beauty evenement van Nederland!

I Love Beauty 2017

Bij binnenkomst krijgen we een plattegrond en een programmaboekje. Ook zit er een voucher voor een goodiebag bij. We lopen eerst een rondje over de beurs om een indruk op te doen. Daarna neuzen we in het programmaboekje: wat willen we zien?  Eerst naar de opening van I Love Beauty op de Main Stage! Met Cynthia natuurlijk, superleuk! Er poppen roze confettislingers uit het plafond en dat is het startsein voor een spetterend event!

I Love Beauty Event

Inmiddels is het tegen half één en roept de inwendige mens om een lunch… Er is een gezellig plein ingericht met ontzettend veel keus: er is voor ieder wat wils. Salades, soepen, broodjes, pancakes, smoothies, yoghurt met granola… Yummie! Door de foodtrucks ontstaat er een leuk sfeertje!

SAM 2117

We hebben een goede bodem gelegd voor de workout van vandaag: shoppen! Tijdens ons ‘oriëntatierondje‘ hebben we al wat standjes gezien die we zeker niet over willen slaan. Aan de hand van de gekochte items, neem ik je mee langs mijn favorites tijdens dit event:

Fijne Goodiebag: Treets Traditions

In de goodiebag die we kado krijgen als bezoeker van I Love Beauty zitten producten van Treets Traditions. Dit merk kende ik nog niet, dus ik ben heel benieuwd naar de items die in de goodybag zaten: een natuurlijke douchegel, shower cream en body salt scrub. Ook zat er een leuke kortingsactie in de tas: bestel je Treets Traditions via Drogistplein.nl en voer je kortingscode QW68PT in, dan krijg je 25% korting!

SAM 2152

Lily-Flame: liefde op het eerste gezicht

In mijn ooghoek doemt er een lieflijk kraampje op en als ik goed kijk, stroom ik over van de ooooh’s en aaaah’s… Deze stand verkoopt hele mooie geurkaarsen van Lily-Flame en the struggle is real: welke kaars ga ik nou kiezen? Lily-Flame is een Brits merk waar ik nog niet eerder van had gehoord (hoe dan? Echt erg!). De kaarsen worden ambachtelijk gemaakt door 20 kaarsenmakers die wekelijks de fijnste en mooiste geuren ontwikkelen. En die verpakkingen: het regent hartjes ;) Na lang snuffelen aan de heerlijke en ontelbare varianten met namen zoals Fairy Dust, Blush! en Sugar Rush, kies ik uiteindelijk voor Dolly Rocker!

I Love Beauty Event1

The Beauty Bakery

En net als ik denk dat ik de cuteness overload van vandaag gehad heb, kom ik bij de stand van The Beauty Bakery. Een tafel vol zoetigheden staart me aan. En het bijzondere is: dit zijn geen eetbare sweets, maar heuse zeepjes! Kan ik me inhouden? NEE! Ik koop een zachtroze zeepblok in de vorm van een wafel, een felroze macaronzeepje en een héééle fijne body butter met kokosgeur… Neem je een kijkje op de website, dan kun je gebruik maken van kortingscode welcomeback voor 10% kassakorting.

I Love Beauty Event2

Cresty Semi Permanent Eyebrow Kit

Al lopend over de beurs komen we een stand tegen waar verschillende dames hun wenkbrauwen laten poederen. Hmm, tot nu toe verf ik mijn wenkies en ik moet zeggen: het resultaat vervaagt snel. Dus probeer ik de Cresty Semi Permanent Eyebrow Kit. Met een malletje op mijn wenkbrauw komt er een perfecte vorm met een poeder dat 48 uur blijft zitten. De kit bevat een poeder, een kwastje, een malletje met 3 verschillende vormen en een gebruiksaanwijzing. Ik ben superblij met deze ontdekking want voortaan: brows on fleek!

SAM 2159

Revolution Flawless Matte Ultra Eyeshadows Palette

Via Instagram volg ik Makeup Revolution al langer en zag ik regelmatig de mooiste palettes voorbij komen. Dus toen ik een stand van Make-up Musthaves tegenkwam, scoorde ik dit prachtige palette met matte kleuren voor een tientje. YAY!

I Love Beauty Event3

Zarqa

Naast de Zarqa Beauty Boxen die speciaal door Cynthia zijn samengesteld voor I Love Beauty, kon ik ook losse producten voor een aantrekkelijk prijsje aanschaffen. Ik heb sinds de zwangerschap nogal een vette huid (hormonen…) en dus heb ik 3 producten gekocht die de instant glim op mijn gezicht wat zouden moeten verminderen. Ik gebruik Zarqa ook voor Suus en daar ben ik heel positief over, dus ben erg benieuwd naar de verzorgingsproducten die ik voor mezelf heb gekocht!

SAM 2164

Zoals je ziet, heb ik behoorlijk ingeslagen. Van enkele producten zul je binnenkort een review op mijn blog zien verschijnen!

Fred van Leer

SAM 2130Naast al die standjes was er ook een programma samengesteld met gastsprekers. Eén van de mensen die op de Main Stage hun verhaal deden, was Fred van Leer. Ik schreef al eerder een blog over hem, want ik vind hem echt leuk! Serieus, die man is 40, dat geef je ‘m toch niet? Fred vertelde ons wat wij vrouwen absoluut in de kast moeten hebben: tips voor basisitems die in geen enkele kledingkast mogen ontbreken! Dit deed hij natuurlijk op de one and only Fred manier en die is hilarisch! We hebben gelachen! Maar de man heeft visie en kennis van styling en dus gaf hij ook een heleboel handige tips. Zo ga ik toch echt op zoek naar een bikerjack, weet ik dat niet iedere outfit opgeleukt hoeft te worden neem ik de tip over de jeans ter harte. ‘Welke tip?‘, hoor ik je denken. Zijn boekhouder is het er absoluut niet mee eens, maar ik kan er wel in komen. Want Fred zegt het volgende: ‘als je een prijzig kledingstuk hebt, bijvoorbeeld een spijkerbroek van €180, dan is dat best een hele aanschaf. Maar je hebt die broek dan ook wel minstens 200 keer aan. Als je €180 deelt door 200, wat komt er dan uit?‘. De meid in het publiek wist het niet… Fred ook niet, maar ‘heel weinig, dus kopen!‘. Geweldig! Oh, wat kan écht niet meer? Met huidskleurige panty’s, witte leggings, nep Uggs en Crocs maak je Fred niet blij.

Wat hebben we helaas gemist?

Een vol programma! En daarom hebben we ook wat dingetjes gemist. Zo wilden we graag deelnemen aan de workshop van Clinique. Maar we vergaten de tijd en daardoor misten we de kaartverkoop… Oeps! Verder zagen we bij de ingang een standje met een verrassingstas voor €5. Die wilden we wel kopen, maar de rij was heel lang. ‘Doen we straks wel‘, maar toen we later langs liepen, was alles uitverkocht. Bummer! Ook wilde ik mijn oud-studiegenootje en vlogster Marloes van Optima Vita even opzoeken, maar ik kon haar niet vinden! Jammer, maar ik kan je zeker aanraden om eens op haar Youtube kanaal te kijken. Ze heeft hele fijne workout video’s die je gewoon thuis kunt doen (en ze zijn effectief!), maar ook recepten en boodschappen shoplogs!

Het was een hele leuke en gezellige dag, we zijn goed geslaagd en we hebben veel nieuwe merken leren kennen! Ben jij ook op I Love Beauty geweest? Of wil jij volgend jaar naar I Love Beauty? Ken je de producten al die ik kocht? Ik ben heel benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin