Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat we schoentjes gaan zetten en pakjesavond gaan vieren. Ben je nog op zoek naar cadeautjes inspiratie? Ik vertel vandaag wat er op het verlanglijstje van Suus en Niene staat! Ik ben heel benieuwd wat er op het lijstje van jouw kleintje staat. Lees je mee?

Cadeautjes voor baby en peuter

Nu Sinterklaas weer in het land is, worden er weer schoentjes gezet. Zo ook bij ons thuis, want dit is het eerste jaar dat Suus het hele Sinterklaas gebeuren bewust mee krijgt. Ik heb zelf al wel het één en ander in huis gehaald, maar weet toevallig dat er enkele hulppieten (lees: opa’s en oma’s) erg benieuwd waren naar het verlanglijstje van Suus en Niene. Vorig jaar maakte ik al een lijstje voor Suus en dat bedacht ik allemaal vrij last minute. Deze keer heb ik al gedurende het jaar op een notitie in mijn telefoon bijgehouden welke dingetjes leuk zouden zijn voor mijn meisjes. Dat vind ik sowieso wel een handige tip voor andere mama’s, want ik weet dus áltijd leuke cadeautjes, behalve als er een verjaardag of deze feestelijke gelegenheid nadert… Ik ben heel benieuwd of jullie iets aan de verlanglijstjes voor mijn baby en peuter hebben!

Verlanglijstje van mijn peuter

De oplettende lezer ziet dat we gelijk met een cadeautje beginnen dat vorig jaar ook op het verlanglijstje stond. Namelijk het aanwijsboek van Nijntje! Suus is echt fan van Nijntje en leert de laatste tijd steeds meer woordjes. Daarom vind ik dit cadeautje nog steeds erg leuk en heb ik ‘m dit jaar weer op haar lijstje genoteerd! Nog meer Nijntje fans in the house?

collage Nijntje aanwijsboek verlanglijstje cadeau tips ideeën Sinterklaas peuter - Mama's Meisje BlogNu we het toch over Nijntje hebben: kende jij het Nijntje huis al? Ik dus nog niet, tot ik het een keer voorbij zag komen in een speelgoedfolder. Wat een leuk en schattig huis! Deze staat ook genoteerd, want ja: Nijntje fan!

collage nijntje speelhuis verlanglijstje cadeau tips ideeen peuter sinterklaas mamas meisje blog

Toen Suus werd geboren, kregen we als kraamcadeautje het grote boek van Jip en Janneke. Suus bleek een ontzettende boekenwurm en kan bladeren als een baas. Jammer alleen dat het boek van Jip en Janneke zo zwaar is en al meerdere keren van haar schoot is gevallen tijdens het bladeren. Gevolg: het boek is bijna onleesbaar geworden door de gescheurde bladzijdes. Een goede reden om een nieuw exemplaar op haar verlanglijstje te noteren!

Jip en Janneke hardcover boek - Mama's Meisje blog

Toen we in september een weekend op persreis waren, gingen we beide avonden heerlijk uit eten in het restaurant. In de speelhoek die er was ingericht voor kinderen, stond een telraam en dat vond Suus toen superleuk! Ik noteerde toen een telraam in mijn notities en toen ik later op zoek ging naar een leuk exemplaar, vond ik deze van Woezel en Pip. Dat komt goed uit, want naast Nijntje is Suus ook dol op deze hondenvriendjes.

Woezel en Pip Houten Telraam - Mama's Meisje Blog

Als we dan toch alle figuurtjes erbij gaan halen die Suus leuk vindt, dan moeten we zeker Bumba niet vergeten. Aangezien ik zelf iets minder gecharmeerd ben van deze clown, vooral in bewegend beeld (lees: irritant!), besloot ik het zoekboek van Bumba op haar verlanglijstje te noteren. Suus een beetje Bumba, mama een beetje rustig ademhalen ;)

Cadeau ideeën voor mijn baby

Voor Niene is het ietsje lastiger om een verlanglijstje te maken. Niet alleen omdat ze nog klein is en dus al blij wordt van een krakende verpakking babydoekjes, maar ook omdat ze het tweede kind is. Ik bedoel: het is niet dat we het nodig hebben om nog meer speelgoed in huis te halen ;) Maar toch heb ik wel een aantal hele leuke dingen gevonden waarvan ik zeker weet dat ze er veel plezier aan zou kunnen beleven. Ook voor Niene begin ik met een artikel dat ik vorig jaar al op het verlanglijstje van Suus had gezet: het VTech Baby Magisch Liedjesboek. In roze uiteraard ;)

vtech magisch liedjesboek roze

Zoals jullie weten, wandelen we heel veel. Toen Suus nog een baby was, nam ik altijd een buggyboekje of een rammelaar voor haar mee. Ze taalde er helaas niet naar, maar bij Niene is dat zo anders! Die vind het geweldig om met een rammelaar of bijtspeeltje te spelen en kan daar minutenlang geconcentreerd mee bezig zijn. Daarom zette ik deze Activiteiten Krokodil van Fisher-Price op haar verlanglijstje. Deze ziet er niet alleen schattig uit, maar bevat ook allerlei materialen die haar uitdagen. Ook kan hij makkelijk worden bevestigd voor onderweg!

Fisher Price Activiteiten Krokodil - Mama's Meisje blog

Een 3-in-1 tafel met liedjes, knopjes en geleden die zowel op de grond, als speeltafel en voor onderweg geschikt is? Het bestaat! Deze Little Tikes 3-in-1 Switcharoo Tafel staat hier stiekem al in huis en verschijnt binnenkort op de blog. Mét toffe winactie. Houdt de social media kanalen van Mama’s Meisje in de gaten!

Little Tikes 3-in-1 Switcharoo Table - Mama's Meisje Blog

Als laatste een item dat ik een tijdje geleden bij familie voorbij zag komen. Ik dacht toen: “wat een leuke bal en wat handig voor die kleine handjes!”. Ik besloot ‘m toen in mijn notities te zetten en dus staat deze nu op het verlanglijstje van Niene! Het heet een Oball, is heel licht en dus makkelijk vast te grijpen door de grote gaten. Ik kon alleen de multi colour variant vinden en ben nog op zoek naar de roze variant!

Oball - Mama's Meisje Blog

Wat vind je van de cadeautjes op deze verlanglijstjes? Wat staat er op het verlanglijstje van jouw kleintje(s)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin

 

 

 

 

 

Sinterklaas verlanglijstje cadeau ideeën baby en peuter - Mama's Meisje blog