Verkouden in de zomer: het hooikoortsseizoen is AAN! Of is het een gewone verkoudheid? Hoe dan ook, je weerstand kan wel wat extra ondersteuning gebruiken en in deze blog vertel ik wat visolie hierin kan betekenen. Lees maar mee!

Zomer komt langzaam op gang

Het weer is altijd wel onderwerp van gesprek, maar volgens mij zijn we het er dit jaar met zijn allen over eens: de zomer komt langzaam op gang. Het is begin juni en ein-de-lijk halen we voorzichtig de korte broek uit de kast… Met de nadruk op voorzichtig, want vorige maand leek het warmere gedeelte van het voorjaar ook eindelijk door te breken, om vervolgens weer nachtvorst te laten zien. En die koude wind… het zonnetje scheen maar de temperaturen lieten te wensen over. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben wel toe aan het zonnige en stabiel warmere weer. Qua weerstand hoor je dat veel luchtwegvirussen nog welig rondtieren en in huize Mama’s Meisje geldt dat natúúrlijk ook. De snotneuzen zijn nog steeds aanwezig en toen ze vorige week zonder jas buiten hadden gespeeld. was het de volgende dag weer raak. Verkouden in de zomer is echt geen pretje, maar je bent er nog op tijd bij. In deze blog vertel ik je namelijk waarom visolie het hele jaar door een goed idee is, niet alleen in de wintermaanden. Je weerstand zal je dankbaar zijn, lees maar mee!

visolie tegen hooikoorts of verkoudheid - Mama's Meisje blog

Verkoudheid of hooikoorts?

Zodra het voorjaar zich aandient, staat alles in groei en bloei en trekken we massaal naar buiten. Dat geldt ook voor ons: niet alleen wandel ik veel, de kinderen spelen ook urenlang buiten in onze grote tuin. Afkloppen, maar bij ons thuis heeft niemand last van hooikoorts. Het lijkt me enorm belemmerend als je last krijgt van luchtwegklachten ten gevolge van een allergie voor stuifmeel van bloeiende bloemen, grassoorten en bomen. Dat je je was niet lekker aan de lijn kunt hangen of ramen en deuren dicht moet houden om pollen geen kans te geven. Ik heb jarenlang in de apotheek gewerkt en ik merkte het gelijk als het hooikoortsseizoen aanbrak: de recepten met allergietabletten en speciale neussprays vlogen dan massaal over de balie. Het is soms lastig om het onderscheid te maken: gaat het om een old skool verkoudheid of hooikoorts? Een van onze kinderen was eens flink verkouden in de zomer en kon amper zonlicht verdragen: dan volgden er non stop traanogen en niesbuien. We dachten aan hooikoorts, maar ze heeft het daarna gelukkig niet opnieuw gehad. Evengoed niet wat je wilt, want ons dagje strand liep erdoor in de soep. In beide gevallen, verkoudheid of hooikoorts, kan visolie extra ondersteuning bieden voor je weerstand. Óók in de zomermaanden!

Kinderen veel ziek op basisschool en kinderopvang - Mama's Meisje blog

Möller’s Omega-3 visolie voor je weerstand!

De vorige keer dat ik over Möller’s Omega-3 visolie schreef, zaten we midden in het snotterseizoen. Oké, de ‘r’ zit momenteel niet meer in de maand, maar het weer is kouder dan we normaliter gewend zijn in deze periode. De zomer komt langzamer op gang en hooikoorts hebben of verkouden zijn in de zomer is ontzettend vervelend. Om je immuunsysteem te ondersteunen, is Möller’s Omega-3 visolie een aanrader. Niet alleen hebben Omega-3 vetzuren een aantal voordelen voor de gezondheid, deze olie bevat ook vitamine A en D. Dit zijn weerstandsvitamines die in grote mate ons immuunsysteem in goede conditie houden. Ik gebruik het nu bijna 3 maanden: iedere ochtend een dessertlepel. Ben absoluut geen visliefhebber, maar deze olie smaakt totaal niet naar vis. Het hapt makkelijk weg en geeft geen vieze smaak of nasmaak. Ik merk dat het mijn weerstand goed doet: ben heel gevoelig voor koortsblaasjes op mijn mond en neus en heb deze niet meer gehad sinds ik met Möller’s Omega-3 begon. En dan te bedenken dat mijn kids altijd allerlei virussen mee naar huis nemen van school en opvang: ze gingen me voorbij. Het is nog te kort om te zeggen of dit daadwerkelijk aan de visolie heeft gelegen, maar ik ben in ieder geval een tevreden gebruiker en ga er lekker mee door. Waar ik eerst iedere dag een vitamine D tabletje innam op doktersadvies, ben ik nu over op een lepeltje olie in de morgen: dat wordt een zomer zonder zorgen! Möller’s Omega-3 is verkrijgbaar in 4 smaken: Citroen, Appel en Naturel én de variant speciaal voor kinderen: Tutti Fruti. Een fles bevat 250 ml visolie (€21,20 per fles), hier haal je ongeveer voor 2 maanden een dagelijkse dessertlepel uit. Je koopt Möllers Omega-3 via de webwinkel of bij o.a. Etos en Holland & Barrett.

Verkouden in de zomer: wist jij dat visolie je weerstand ondersteunt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer