Een paar maanden geleden had ik alles al in huis: ik was ready voor het verjaardagsfeestje in het thema jungle voor Niene’s 2e verjaardag. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en bliezen we de verjaardag in de week ervoor af. Maar omdat ik alles al in huis had en heerlijke taart had besteld, hebben we gewoon een klein feestje met ons gezin gevierd. Ik maakte een safari sweet table voor Niene en laat je vandaag alles zien! Kijk je mee?

Safari sweet table

Er zijn op Mama’s Meisje al heel wat sweet tables de revue gepasseerd en ik koos daarbij vaak voor pastelkleurige tinten om de boel aan te kleden. Deze keer besloot ik het over een andere boeg te gooien en te gaan voor een dieren thema. Niet alleen omdat ik eens wat anders wilde, maar vooral omdat dit zo leuk aansluit bij Niene. Niene is namelijk gek op diertjes en doet vol overtuiging een leeuw na. Een safari sweet table moest het dus worden en aangezien ik graag op tijd alles in huis heb, was ik een paar maanden geleden al ‘klaar’. We hoefden alleen maar af te wachten tot het verjaardagsfeestje gevierd zou worden, maar dat ging even anders dan verwacht. Een week voordat we haar tweede verjaardag zouden vieren, besloot het kabinet om maatregelen in te voeren tegen het coronavirus. Het sluiten van scholen en horeca en het beperken van sociale contacten. Wij hakten diezelfde dag de knoop door: we vieren de verjaardag op een ander moment. Aan de ene kant jammer, want we verheugden ons er enorm op en Suus nog het allermeest. Niene had zelf vrij weinig in de gaten, dat is dan weer het voordeel als je nog maar twee wordt ;) Omdat ik alles al in huis had en we heerlijke taart hadden besteld, besloten we een klein feestje met ons gezin te vieren. Ik laat jullie vandaag de taarttafel en versiering zien, want hoewel het feestje niet was zoals verwacht, genoten we wel van deze feestelijke sweet table!

Dieren kinderfeestje verjaardag decoratie feestartikelen inspiratie tips - Mama's Meisje blog

Versiering in dieren thema

Toen ik eenmaal had vastgesteld dat ik een safari sweet table wilde creëren, ging ik op zoek naar versiering in dieren thema. Normaal gesproken ben ik nogal fan van AliExpress omdat ze daar ontzettend veel keus hebben. Maar nadat ik enkele avonden door de app had gescrold, kon ik dé decoratie toch niet vinden. Veel slingers, ballonnen en andere attributen hadden wel een dieren thema, maar in de vorm van stripfiguurachtige poppetjes. En dat sloot niet aan bij het jungle verjaardagsfeestje dat ik graag wilde neerzetten. Na wat andere zoekpogingen stuitte ik op de feestversiering van HEMA. Ik kocht er slingers, kartonnen bordjes en bekers, een wit tafelkleed, servetten en een goudkleurige cijferballon. De plastic diertjes scoorde ik bij Action, evenals de klimop blaadjes die gebruikt zijn ter decoratie van de taart. De dierenslinger heb ik trouwens doormidden geknipt, omdat deze anders te lang was voor boven de tafel.

Safari sweet table - Mama's Meisje blog

Jungle verjaardagstaart

De eyecatcher van deze safari sweet table moest natuurlijk de taart worden. Van jeeigentaart.nl mochten we taart bestellen en uit het zeer uitgebreide assortiment besloot ik een naked cake te kiezen. Dit is helemaal hip en via Pinterest had ik al vele dieren taarten voorbij zien komen. Ik besloot een jungle verjaardagstaart voor Niene te maken en dat ging super makkelijk op deze manier! De naked cake werd vers geleverd en ik heb er zelf decoratie aan toegevoegd. Zo heb ik confetti op de botercrème geplakt, toefjes met zachte topping en nougatine nootjes op de taart aangebracht. De plastic dieren die ik bij Action scoorde, gebruikte ik deels voor de taart. De overige diertjes heb ik gebruikt voor de feestbeesten traktatie. Bij Action kocht ik ook fake klimopblaadjes, die ik her en der over de taart verdeeld heb. Daardoor is het in mijn ogen een echte jungle verjaardagstaart geworden waar Niene héél enthousiast van werd! Naast de naked cake bestelden we ook cake pops in de vorm van ijsjes én lekkere chocolate chip muffins. In deze laatste stak ik cocktailprikkers met dezelfde dierenplaatjes als ook in de slinger te zien zijn. Het gebak smaakte heerlijk en omdat we een overschot hadden, hebben we natuurlijk ook wat uitgedeeld ;)

jeeigentaart taart bestellen naked cake pops ijsjes chocolate chip muffins - Mama's Meisje blog

Jungle verjaardagsfeestje verjaardagstaart safari dieren taart - Mama's Meisje blog

Een geslaagd feestje!

Oké, dat jungle verjaardagsfeestje liep íéts anders dan verwacht en we zullen waarschijnlijk nooit meer vergeten dat er tijdens Niene’s tweede verjaardag bijzondere omstandigheden waren. Maar de safari sweet table was precies zoals ik wilde, de verjaardagstaart smaakte fantastisch en Niene was ontzettend blij dat we voor haar zongen en ze zelf cadeautjes mocht uitpakken. In de zomer doen we het, als Suus 4 jaar wordt, dunnetjes over en vieren we dubbel feest mét visite!

Wat vind jij van deze safari sweet table? En vind jij een jungle verjaardagsfeestje ook zo’n leuke trend? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer

jungle verjaardag safari dieren taart pinterest - Mama's Meisje blog