Bijna drie maanden geleden werd Niene een jaar. Een paar dagen voor haar verjaardag wilde ik zo’n leuk overzichtje maken met alle foto’s van haar op het mijlpaalkleed. Ik plugde mijn externe harde schijf aan en… Jankte krokodillentranen, want alle kinderfoto’s waren verdwenen… Wat een groot drama voor deze mamarazzi! Inmiddels heb ik een hele fijne SanDisk SSD van Coolblue gekregen om ervoor te zorgen dat ik áltijd snel een back up kan maken. Hoe het verhaal van de verdwenen kinderfoto’s afliep? Lees maar mee!

Kinderfoto’s verdwenen

Weet je nog? Eind maart, een paar dagen voor de eerste verjaardag van Niene. Ik, die mama die maandelijks gewapend met fotocamera boven haar baby stond te kirren, besloot een soort ‘jaaroverzichtje’ te willen maken ter ere van deze feestelijke mijlpaal. Lang verhaal kort: ik sloot de externe harde schijf aan op mijn laptop en concludeerde dat er heel veel mappen met kinderfoto’s verdwenen waren. Weg, foetsie! En dus ook géén jaaroverzicht met alle foto’s van mijn baby. Ik hoef je niet uit te leggen hoe vreselijk ik dit vond. Man, ik heb gehuild als een klein kind. Ik hecht namelijk zóveel waarde aan foto’s, dat is met geen pen te beschrijven. Buikpijn had ik er van en dit werd nog veel erger toen bleek dat de ICT-man ze ook niet terug kon toveren. De nachtmerrie van iedere moeder: zeg maar dag tegen je kinderfoto’s!

SanDisk Extreme Portable SSD Coolblue getest review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Belang van back ups maken om belangrijke documenten en foto's niet kwijt te raken - Mama's Meisje blog

Echt niet!

En dus haalde ik mijn externe harde schijf op bij het automatiseringsbedrijf, zónder kinderfoto’s. De ICT’er drukte me op het hart om een nieuwe, liever zelfs meerdere nieuwe documentdragers aan te schaffen. Hij vermoedde namelijk dat mijn schijf er binnenkort wel meer mappen af zou gooien en dat dit het begin van het einde was. En dus bestelde ik braaf twee exemplaren, om vervolgens een hele middag en een avond kwijt te zijn aan het overzetten van álle bestanden die er nog wel waren. Dat duurde wel lang, zeg! Ik heb ze opgeborgen in de kast en was ondertussen op zoek naar een second opinion voor mijn oude schijf. Wie weet dat er nog iemand wonderen kon verrichten… Er ging een tijdje overheen en ik moest nog steeds die oude schijf wegbrengen naar iemand die er misschien wel meer mee kon. Op een middag, tijdens mijn werkdag, was ik druk doende met administratie. Ik zocht een bepaald bestand voor mijn werk als virtueel assistent en zag dat het niet meer op mijn laptop stond. Toen herinnerde ik me dat ik nog ergens een externe harde schijf had voor zakelijke documenten. Na een korte zoekactie vond ik ‘m. Ik plugde deze schijf in en scrolde door de mappen. Mijn gedachten? “Echt niet!“, want ja hoor, daar stonden ze: alle ‘verdwenen’ mappen met kinderfoto’s. Schouderklopjes zijn welkom, want ik was dus zo slim geweest om óók mijn privébestanden op deze schijf te zetten. Je snapt wel dat je me niet gelukkiger kon maken op dat moment! En wat een oen dat ik deze schijf gewoon vergeten was. Dat had me heel wat buikpijn en tranen bespaard…

Voordelen van een SSD ten opzichte van een externe harde schijf - Mama's Meisje blog

SSD kaart ervaring review beoordeling blog - Mama's Meisje blog

SanDisk Externe SSD ervaring uitgetest getest review - Mama's Meisje blog

Sneller back ups maken

Wat wel tegenviel? Dat ik zo lang bezig was om alle bestanden over te zetten op die externe harde schijven. Als mamarazzi maak ik dagelijks een heleboel foto’s van mijn meisjes en die wil ik natuurlijk allemaal veilig bewaren voor ‘later’. Met een externe harde schijf is dit mogelijk en eerlijk gezegd wist ik niet eens dat er nog meer mogelijkheden waren. Tot ik van Coolblue de externe SSD van SanDisk mocht testen. Dit apparaatje is enorm compact, weegt bijna niets (slechts 79 gram) en is spatwater- en stofdicht. In tegenstelling tot mijn oude externe harde schijf, hoef je een SSD niet aan te sluiten op een voedingskabel. Maar het grootste voordeel voor mij zit ‘m in de tijd: ik kan met een externe SSD sneller back ups maken dan met een externe harde schijf. Een SSD kan namelijk 4 GB aan bestanden overschrijven in slechts 8 seconden. Hoe snel is dat?! Ik sluit de SanDisk Extreme Portable SSD aan via de USB-poort en kan de documenten die ik erop wil zetten, er naartoe kopiëren. Tegenwoordig is het dus maar een paar minuten werk om mijn foto’s veilig te stellen en dat is voor deze drukke mama een enorme tijdswinst. Op deze manier weet ik ook zeker dat ik back ups maak, want als zulke klusjes teveel tijd in beslag nemen, schuif ik het vaak voor me uit. En van uitstel komt weer afstel, maar dat risico loop ik nu niet meer. Net als het laten vallen van een externe harde schijf: dit kan ervoor zorgen dat het apparaat niet meer werkzaam is. Een SSD kan beter tegen een stootje en is schokbestendig, want dit apparaatje bevat geen draaiende onderdelen. Mijn SanDisk Extreme Portable SSD is makkelijk mee te nemen en dat is weer handig voor mijn werk als blogger en virtueel assistent. Als ik een afspraak buiten de deur heb, kan ik ‘m meenemen in mijn handtas en is het vervoeren van documenten zonder laptop geen probleem. Ik ben heel blij met dit apparaatje als back up voor mijn kinderfoto’s én zakelijke mapjes. Echt, ik druk het iedereen nogmaals op het hart: zorg dat je meerdere back ups hebt van documenten en foto’s die je absoluut niet kwijt wilt! Ik dacht dat ik het goed geregeld had en kwam bijna van een koude kermis thuis. Mijn verhaal liep met een sisser af, zorg dat dit jou bespaard blijft :)

De SanDisk Extreme Portable SSD is verkrijgbaar bij Coolblue.

Heb jij veilige back ups van foto’s en belangrijke documenten gemaakt? En kende jij de SanDisk Extreme Portable SSD al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Advertisement