Naar aanleiding van de post waarom ben ik gaan bloggen, besloot ik een andere veelgehoorde vraag te beantwoorden: verdien ik geld met mijn blog?

Geld verdienen met je blog

Laat ik voorop stellen dat ik blog voor mijn plezier. Ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen en het is een uit de hand gelopen hobby geworden. Natuurlijk steek ik dagelijks veel tijd en energie in mijn blog, maar ik heb niet de ambitie om mijn baan op te zeggen en professioneel blogger te worden. Toch heb ik al geld verdiend met mijn blog. In dit artikel ga ik je vertellen hoe ik dat heb aangepakt.

LinkPizza Affiliate Marketing

Als beginnende blogger heb ik me vrij snel aangemeld bij LinkPizza. LinkPizza is een platform waaronder allerlei grote affiliatenetwerken vallen. Méér dan 33.000 adverteerders zijn inmiddels bij LinkPizza aangesloten en dan moet je denken aan nationale merken zoals Zalando, Hünkemoller en Bol.com maar ook aan internationale merken zoals Starbucks en Happybee. Met LinkPizza zijn verschillende mogelijkheden om wat bij te verdienen aan je eigen website. Het uitgangspunt, zoveel merken onder één dak, vind ik ideaal en scheelt in mijn ogen ook ontzettend veel tijd. Die tijd kunnen de meeste bloggers wel gebruiken!

monetize links.png

Hoe werkt het?

Via de website van LinkPizza meld je je aan. Zodra je aanmelding goedgekeurd is, kun je een WordPress Plugin installeren. Als jouw website niet op WordPress draait, zijn er ook andere mogelijkheden die op de website uitgebreid worden uitgelegd. Ik heb gebruik gemaakt van de plugin, dit werkt super makkelijk! Er wordt een API-token aangemaakt (dat is een soort code) die je invoert op je WordPress account. Zo weet LinkPizza welke website bij het account hoort en kun je aan de slag! Zodra je een link in je blog zet, maakt de plugin er automatisch een affiliate link van mits de website waar je naartoe linkt onder het LinkPizza netwerk valt. Je kunt dit per link aan- of uitzetten. LinkPizza maakt je affiliate links automatisch no-follow, zoals verplicht is vanuit Google. Voorbeeld: ik maak een shoplog over babykleertjes die ik kocht bij Hema. In de tekst die ik plaats, link ik naar drie artikelen in de Hema webshop. Doordat ik de LinkPizza plugin heb geïnstalleerd, worden deze links automatisch omgezet naar no-follow affiliate links.  Via de statistieken in mijn LinkPizza account kan ik terugzien hoevaak mijn bezoekers op de link hebben geklikt en dus in de Hema webshop zijn beland. Een link is ‘monetizable‘ als de website waar naar wordt doorgeklikt, onder het netwerk van LinkPizza valt. Stel, jij koopt het broekje dat ik in de shoplog had staan (óf een ander artikel in de webshop van Hema nadat je doorklikte via mijn blog), dan ontvang ik een kleine commissie op jouw aankoop. Dat kost jou verder helemaal niets extra, maar op deze manier kan ik door middel van één klik iets aan mijn website verdienen! Uiteraard gaat er ook een gedeelte van die commissie naar LinkPizza.

LinkPizza Marktplaats

Naast het werken met affiliate links, heeft LinkPizza een Marktplaats waar je je blog op kunt zetten. Hiervoor kun je heel makkelijk toestemming geven in je eigen account op de site van LinkPizza. Op de Marktplaats staan alle adverteerders, maar ook alle publishers (waar wij als bloggers ook onder vallen). Wanneer een bedrijf op zoek is naar een blogger of andere publisher om mee samen te werken, staat alles in één database: Mama’s Meisje staat er ook tussen! Dat ziet er zo uit:

Linkpizza marktplaats

Wanneer een geïnteresseerde op mijn link klikt, komt diegene op een andere pagina: mijn Mediakit! Dit is nieuw en kun je zelf aanpassen. Zo krijgt de geïnteresseerde een goede indruk van je blog, statistieken en aangeboden producten. Dat ziet er zo uit:

LinkPizza

Ook word je website, indien je daar toestemming voor geeft, opgenomen op de Bloggerslijst. Hierop staan een groot aantal Nederlandse bloggers en infuencers, met allen hun eigen kracht en expertise. Naast de Marktplaats heeft LinkPizza ook een pagina waar Beschikbare Campagnes gepubliceerd staan. Op zo’n campagne kun je, indien je interesse hebt en het past bij je blog, reageren. Je mag zelf een voorstel doen over het bedrag (een bod). Daarnaast kun je kort toelichten hoe je de opdracht wilt uitvoeren (een pitch). De opdrachtgever kan jouw inschrijving accepteren of weigeren. Misschien wordt jij dan wel uitgekozen om de opdracht uit te voeren en ontvang je een vergoeding!

Mijn ervaring met LinkPizza

Ik maak met veel plezier gemak van de diensten van LinkPizza. Vooral het gemak van de plugin levert mij zoveel tijd op! Die tijd steek ik liever in het maken van leuke blogs. Ik gebruik affiliate links vooral in shoplogs. Tot nu toe heb ik ongeveer €10 verdient via LinkPizza Affiliate Marketing. Sommige bloggers maken er een sport van om in ieder artikel linkjes te stoppen, maar op Mama’s Meisje vind ik dit niet passend.
Via de Marktplaats heb ik al enkele betaalde opdrachten uitgevoerd. Ook ben ik al regelmatig benaderd door merken en opdrachtgevers voor een betaalde samenwerking. Deze geïnteresseerden vonden Mama’s Meisje in de Bloggerslijst. Ik ben dus erg positief over LinkPizza en het effect is voor mij heel groot, ik had namelijk niet verwacht in zo’n korte tijd al zoveel betaalde opdrachten te kunnen binnenslepen! En het fijne is: je werkt met je eigen voorwaarden, interesses en schrijfstijl. Je bent niets verplicht en kunt het dus heel eigen houden. Mijn website kost geld, door op deze manier bij te verdienen kan ik die kosten dekken.

euro coins close up picjumbo com

Verdien jij geld met je blog? Ken jij LinkPizza? Heb je een eigen blog en ben je al aangemeld? Zo nee, ga je dat na het lezen van dit artikel doen? Ik ben heel benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin

 

 

 

bron: afbeelding geld

Deze blog is geschreven in samenwerking met LinkPizza.