Dat je raamdecoratie spontaan uit elkaar valt en als een soort spinnenweb door nietjes bij elkaar wordt gehouden… Het overkwam ons, maar het goede nieuws is dat er inmiddels nieuwe Veneta houten jaloezieën in de keuken hangen! In deze blog vertel ik meer over onze ervaring met Veneta én laat ik het eindresultaat zien! Kijk je mee?

Raamdecoratie viel uit elkaar!

Ken je dat? Dan denk je dat je voorlopig wel even klaar bent qua grote klussen en uitgaven en dan valt het tóch weer tegen… Zoiets hadden wij een kleine twee maanden geleden, toen ik ontdekte dat de raamdecoratie in de keuken uit elkaar viel. Toen we ruim zeven jaar geleden gingen samenwonen, werden er zorgvuldig uitgekozen, gloednieuwe duettes gemonteerd. We hebben daar jarenlang plezier van gehad, maar ineens begonnen ze bovenin te scheuren. Binnen twee dagen scheurden ze reep voor reep kapot en besloten we contact op te nemen met de leverancier. We hebben helaas niets meer gehoord, ook niet na twee pogingen om opnieuw in contact te komen. Als je het hebt over slechte service… Feit bleef natuurlijk dat die duettes er als een soort spinnenweb bij hingen en in een poging tot nog wat privacy, hebben we de nietmachine er maar bij gepakt. Dit tot grote hilariteit van een boel volgers op Instagram nadat ik dit deelde in mijn stories. We moesten overduidelijk op zoek naar iets anders en dan graag met góéde service! En zo kwamen we uit bij Veneta, we zijn een samenwerking aangegaan nadat ik ze supervaak getipt kreeg in een vraagsticker op mijn account. In deze blog deel ik mijn ervaringen met hun werkwijze en laat ik de Veneta houten jaloezieën plús het rolgordijn zien dat we uitzochten!

adviesgesprek inplannen - Mama's Meisje blog

Adviesgesprek inplannen

Nadat ik met Veneta in contact was gekomen, werd ik gebeld voor het inplannen van een adviesgesprek. Dit houdt in dat een vertegenwoordiger van Veneta bij je thuis langskomt om advies te geven over het type raamdecoratie wat het beste bij jouw situatie past. Dit heeft wat mij betreft alleen maar voordelen, want:

  • De vertegenwoordiger is een deskundige en weet precies waar je rekening mee dient te houden bij de verschillende soorten raamdecoratie die Veneta aanbiedt.
  • De vertegenwoordiger neemt extra grote stalen mee, zodat je direct kunt kijken of de kleur en het materiaal past bij de rest van je inrichting. Daar krijg je ook advies over.
  • Wanneer je besluit te bestellen, neemt de vertegenwoordiger direct de maten op. Je weet dan zeker dat het nauwkeurig en volgens de Veneta richtlijnen opgemeten wordt. Je kunt ter plekke laten berekenen welk kostenplaatje er aan je bestelling zit, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het adviesgesprek is écht gratis dus je bent niet tot aankopen verplicht.
  • Een adviesgesprek is gratis en wat mij betreft echt een aanrader! Wij hebben ook weleens raamdecoratie besteld bij de bouwmarkt (als je me langer volgt, heb je dit verhaal vast meegekregen via Instagram!). De meetinstructie was zó onduidelijk dat wij de verkeerde maten doorgegeven bleken te hebben. Het resultaat: eigen verantwoordelijkheid en we konden €160 aan raamdecoratie in de prullenbak gooien. Veneta heeft een gratis meetverzekering, omdat zij vinden dat een meetfout kan gebeuren. Je kunt hier binnen 14 dagen na ontvangst van je product gebruik van maken en betaalt voor het gratis nieuwe product dan alleen verzendkosten. Wat een goede service!
  • TIP: Via de website van Veneta kun je gratis en vrijblijvend kleurstalen aanvragen. Wij deden dit vóór het adviesgesprek, dat in de avond plaatsvond. Ik bestelde Veneta houten jaloezieën kleurstalen in alle kleuren die me aanspraken en ontving ze enkele dagen later per post. Op deze manier kon ik al bij daglicht een selectie maken van de kleuren die me aanspraken en beoordelen of dit matchte met het interieur!

Veneta houten jaloezieën review ervaring beoordeling raamdecoratie - Mama's Meisje blog

Veneta houten jaloezieën review

Vóór het adviesgesprek had ik mijn zinnen gezet op PVC jaloezieën, maar ik kreeg deskundig kleur- en materiaaladvies waardoor ik toch switchte naar de Veneta houten jaloezieën. En daar heb ik geen spijt van! Nadat de vertegenwoordiger onze bestelling had ingevoerd en besteld had, kwam onze order binnen 3 weken binnen. Na ontvangst zijn we er gelijk mee aan de slag gegaan: hoewel een montageservice wel mogelijk is, besloten wij om de raamdecoratie zelf op te hangen. Dankzij de duidelijke handleiding en montagevideo’s op de website van Veneta, ging dat enorm makkelijk. Wij zijn uiteindelijk gegaan voor houten jaloezie crème wit, bestaande uit 3 gelijke delen die over de gehele lengte van het keukenraam evenredig zijn verdeeld. We kozen voor lamellen van 63 mm vanwege de grootte van het raam en de afzonderlijke delen zijn met elkaar uitgelijnd, zodat ze altijd als één geheel voor het raam hangen. Dankzij de mooie sierstrip bovenin zijn de cassettes, waarin je ze vastklikt, mooi weggewerkt. Ik ben enorm tevreden over de service van Veneta en zoals je wel hebt kunnen lezen in deze Veneta houten jaloezieën review, ben ik óók dik tevreden met het resultaat!

Raamdecoratie inspiratie landelijk wonen - Mama's Meisje blog

Veneta rolgordijn ervaring - Mama's Meisje blog

Veneta rolgordijn ervaring

Maar dat was nog niet alles: we besloten tijdens het adviesgesprek gelijk een rolgordijn bij Veneta te bestellen. Ook bij de terrasdeur, die van de woonkamer in de tuin uitkomt, hing een duette die al eerder gesneuveld was. Daar hing nu helemaal niets voor en de vertegenwoordiger had stalen bij zich voor rolgordijnen, dus hebben we daaruit een keuze gemaakt. We zijn gegaan voor rolgordijn linen almond: een neutrale, licht gemêleerde stof die perfect bij de rest van onze inrichting past. Al met al zijn wij erg blij dat onze onverwachtse raamdecoratie crisis opgelost is en dat de boel er weer netjes uitziet!

Heb jij ervaring met Veneta houten jaloezieën of andere raamdecoratie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer