Afgelopen weekend was het zover: onze allereerste persreis ging naar Vakantiepark Dierenbos en vandaag neem ik jullie mee naar een geweldig weekend weg, inclusief een safari door Beekse Bergen! Kijken jullie mee?

Een bijzondere uitnodiging: Vakantiepark Dierenbos

Ik weet het nog precies: twee maanden geleden opende ik mijn mailbox op een random ochtend en nietsvermoedend klikte ik een mailtje aan waarin het woord ‘uitnodiging‘ stond. Als blogger krijg ik wel vaker uitnodigingen maar deze keer ging het om een hele bijzonder… Ik sprong een gat in de lucht toen ik zag dat wij als gezin werden uitgenodigd om een geheel verzorgd weekend door te brengen bij Vakantiepark Dierenbos! Twee maanden duren enorm lang als je ergens naar uitkijkt, maar afgelopen weekend was het dan zover. Vandaag vertel ik jullie meer over onze ervaring tijdens het verblijf op dit vakantiepark in Brabant!

img 7464

collage8

Luxe, ruime bungalow met hot tub!

Afgelopen vrijdag was het zover. De auto werd volgepakt met bagage en we reden in iets meer dan anderhalf uur van Twente naar Brabant. Hoewel we iets later vertrokken dan de bedoeling was, reden we lekker door en kwamen we aan het eind van de middag het terrein van Vakantiepark Dierenbos in Vinkel oprijden. Bij de receptie haalde ik de sleutel op, kreeg ik informatie over al het leuks dat ons te wachten stond én kreeg ik een hele fijne goodiebag mee! Suus en Niene kregen ieder een konijnenknuffel en wij een heerlijke fles Prosecco. Daarna reden we naar de bungalow waarin we dit weekend mochten genieten. Vakantiepark Dierenbos is een 6-persoons vakantiehuis, voorzien van alle luxe en er staat zelfs een hot tub in de tuin! Alles is compleet ingericht en er zit zelfs een infraroodsauna in de master bedroom. Ook zijn er standaard een campingbedje en een kinderstoel aanwezig, een pluspunt voor gezinnen met jonge kinderen zoals wij. Nadat we alle spullen uit de auto hadden gehaald en ik een rondje foto’s had gemaakt, gingen we richting het restaurant. Daar genoten we van een heerlijk diner, terwijl Suus af en toe van tafel ging om te spelen in de speelhoek. Ze hield het supergoed vol en toen we om half 9 weer terugkwamen bij ons verblijf, lag ze al snel als een roosje te slapen in bed. Niene gelukkig ook, dus konden wij heerlijk ontspannen in de sauna. Mét een wijntje ;)

collage1

collage2

collage3

Ontbijt, AttractiePas en op safari

Rise and shine! Na een goede nacht waarbij niemand een uitzondering was wat betreft doorslapen, werd er ’s morgens een compleet ontbijt bij onze bungalow bezorgd. Jeetje, wat zijn we verwend, want werkelijk alles zat erbij! Croissants, afbakbroodjes, donuts, jus d’orange, vleeswaren, kaas, jam en zelfs fruit. We besloten na dit lekkere ontbijt snel te vertrekken naar Safaripark Beekse Bergen. Hier zijn we nog niet eerder geweest en we waren erg benieuwd naar dit dierenpark. Dit weekend konden we gebruik maken van een AttractiePas, die je gratis krijgt bij boeking van een vakantiehuis of vakantietent op Vakantiepark Dierenbos. De AttractiePas geeft gedurende het verblijf gratis en onbeperkt toegang tot 7 dagattracties. Ook geeft deze nog tot een jaar na verblijf 25% korting op de entree van deze dagattracties. Wij kozen dus voor Safaripark Beekse Bergen, maar er zijn veel meer mogelijkheden: Dierenrijk, ZooParc Overloon, Speelland Beekse Bergen, Sportiom ’s Hertogenbosch, Luchtvaart-Themapark Aviodrome en AquaZoo Friesland.

img 7242

Safaripark Beekse Bergen

We begonnen aan de autosafari, waar we in het eerste gedeelte onder andere een cheeta, neushoorns en herten spotten. Tussendoor maakten we een stop om te lunchen en te voet verder te gaan met de wandelsafari. Helaas was het ontzettend druk en konden we geen plekje vinden om te eten. Omdat de kindjes inmiddels echt flinke trek hadden, besloten we terug te gaan naar de auto en daarmee de safari af te maken. Onderweg at Suus een boterham en kreeg Niene de fles, terwijl er een kameel door het raam mee naar binnen keek. We zagen nog veel meer dieren, maar het toppunt was bijna magisch, want er besloten twee giraffen rond onze auto te gaan staan. Nieuwsgierig keken ze naar binnen, aten blaadjes van de auto en likten aan het raam. Suus stond te springen van enthousiasme en riep de hele tijd: “Mama kijk! Gie-aff!“. Wat een mooie afsluiter van dit avontuur, want zo dichtbij als we deze giraffen hebben mogen bekijken, dat is wel een bucketlist dingetje hoor!

collage4

img 7367

collage5

Uit eten en hot tub met wijn!

Na ons bezoek aan Beekse Bergen reden we weer terug naar Vakantiepark Dierenbos en omdat de meisjes zó onder de indruk waren van de dag tot nu toe, was het eerst tijd voor een dutje. Terwijl ze in bed lagen, haalde Erik hout voor de hot tub! Ik dronk even een kopje thee ;) Nadat de kids wakker werden, liepen we naar het restaurant omdat het inmiddels alweer tijd was om te eten. We genoten wederom van een heerlijk driegangendiner terwijl Suus zich vermaakte in de speelhoek. Af en toe kwam ze even aan tafel om een paar hapjes te eten en dan ging ze weer! Moet kunnen, het is tenslotte vakantie ;) Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten en terug waren in de bungalow, gingen de kids snel naar bed en was het tijd om heerlijk te relaxen in de hot tub. Wat een ontspanning! Zo luxe en zo fijn: terwijl de kids in bed lagen, proostten wij met een wijntje en een biertje in het warme water. Ultiem vakantiegevoel! En daarna helemaal uitgerust in bed, klaar voor de laatste nacht en dag op het vakantiepark!

collage6

collage7

Animatieprogramma, bowlen en zwemmen

De volgende ochtend werd er opnieuw een overheerlijk ontbijt bij onze bungalow bezorgd. We waren al vroeg op, want voor het ontbijt begonnen we al met inpakken. Ook maakten we een plan voor de dag: wat gaan we vandaag doen? Er is zoveel leuks om uit te kiezen! Zwemmen in het overdekte zwembad, spelen in één van de vele speeltuintjes, midgetgolfen of één van de activiteiten uit het animatieprogramma. Nadat we weer lekker hadden gegeten, besloten we te gaan bowlen. Ik moest er even inkomen, maar gooide zowaar een strike en een aantal keer een spare. De enige echte winnaar was Suus, die kleine boef had een beetje hulp doordat de randen van de bowlingbaan omhoog werden gezet, zodat de bal heel wat kegels raakte. Ook waren er speciale ‘rekjes‘ aanwezig, waarmee ze de bal (met hulp van ons) makkelijk op de baan kon laten rollen. Het was erg leuk en we zaten ook lekker droog, want buiten regende het pijpenstelen. Daardoor viel ons plan om naar Dierenrijk te gaan, in het water. Rond het middaguur checkten we uit en we kijken terug op een geweldig weekend. Als je me vraagt: “is Vakantiepark Dierenbos een aanrader?“, dan zeg ik eerlijk en volmondig: JA! Meer informatie vind je op de website van Vakantiepark Dierenbos.

collage9

Heb jij al zin gekregen in een weekendje Brabant met kinderen? Ken jij Vakantiepark Dierenbos al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking