We genoten een midweekje in Sneek en omgeving en ik besloot weer eens een weekoverzicht bij te houden. Onze vakantie in Friesland was zonnig, we deden iedere dag iets leuks en in deze blog lees je mee!

Maandag

De wekker gaat om 05.30 uur, lekker vroeg! Eerst kleed ik mezelf aan, pak de laatste spulletjes in en smeer broodtrommels. Daarna maken we de kids wakker. Nadat we allemaal hebben ontbeten en de auto is ingepakt, gaan we op weg! De hond hebben we gisterochtend al weggebracht naar het pension, zodat we vandaag lekker op tijd kunnen vertrekken. We rijden rond 08.15 uur weg en rijden eerst naar Raalte, waar we de puppy’s nog een keer knuffelen en een plaspauze houden. Daarna rijden we door naar Sneek, waar we rond 11.30 uur aankomen. We pakken alle spullen uit, laten de kinderen lunchen en ik breng Linn naar bed. Daarna ga ik samen met mijn vader even boodschappen doen, zodat we alles in huis hebben voor de rest van ons verblijf. Never a dull moment met een glutenvrij dieet op vakantie! Nadat Linn wakker is en ze wat gegeten en gedronken heeft, rijden we de stad in. Het is superdruk en de ene na de andere parkeerplaats is vol, maar bij poging 4 lukt het uiteindelijk. We gaan naar de Hema met als missie nieuwe rietjesbekers, een zonnehoedje voor Linn en een jas voor Suus. Helaas is haar maat niet op voorraad dus bestel ik ‘m later online. Ik spot ook een notitieboekje met fluffy cover en letters erop, maar die is er ook niet met de letter L. Ik heb nog een cadeaubon en bestel de jas en een ander notitieboekje (met regenboog) ’s avonds online. ’s Avonds kook ik eten voor de meiden, wij eten pas als de kids allemaal gedoucht in bed liggen. Ik ga slapen rond 23.30 uur na een gezellige dag.

Maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Rise and shine! Na een onrustige nacht (Niene is drie keer wakker) worden we rond 06.45 uur wakker. Allemaal naar beneden, ontbijten en daarna aankleden. Ik ga nog even douchen en daarna gaan we naar mijn pake en beppe in Stavoren. Als we uitstappen, ontdekken we dat we de tas met verschoonspullen, fruithap voor Linn en glutenvrije koekjes voor Suus zijn vergeten. Oeps! Gelukkig is er een supermarkt waar ik even naartoe ga om wat te halen. Het wordt dus een flitsbezoekje, want rond lunchtijd zijn we weer thuis. Na het broodje gaat Linn naar bed, want aan het eind van de middag staat er een leuk uitje gepland! We gaan namelijk naar Marrum, waar de Pannekoektrein te vinden is. Toen ik het overzicht met low budget en gratis uitjes in Friesland maakte, kwam ik het tegen en stond ie altijd nog op onze to visit list. Nu kwam het ervan en het is écht een aanrader! Na de lekkere pannenkoek kijken we nog even rond op het terrein en daarna rijden we naar huis. Het toetje hebben we namelijk voor thuis bewaard, want ik heb glutenvrije ijshoorntjes gekocht voor Suus. We rijden nog even langs de supermarkt voor vanille-ijs en eenmaal thuis genieten de kinderen van een homemade ijsje. Daarna spelen ze nog even buiten, waarna ze in bad en naar bed gaan. Daarna eten wij warm en wandel ik nog een flink stuk. Fijn om even de benen te strekken!

Dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

We kunnen merken dat de kinderen gisteravond moe waren, want ze slapen de hele nacht door en worden rond 07.00 uur wakker. Een prima tijd! We starten rustig op, ik regel nog wat administratieve dingetjes en bel de huisarts voor een bloeduitslag maar die is helaas nog niet binnen. De kinderen spelen lekker buiten en rond 11.00 uur kleed ik me aan, waarna ik spullen verzamel die we straks meenemen. Na de lunch staat er namelijk weer een leuk uitje op het programma: we gaan varen! We hebben een toffe samenwerking met een bootverhuurbedrijf en mogen een middag op pad met een prachtige sloep. Het is ontzettend genieten en ook één van de dingen die ik absoluut nog eens met mijn gezin wilde doen. Ik ben namelijk in Sneek geboren en in mijn jeugd zaten wij bij mooi weer ook altijd op de boot. Het gevoel van vrijheid, ontspanning en het ultieme vakantiegevoel in de omgeving waar ik ben opgegroeid kunnen delen met mijn squad was dus serieus geweldig! Rond 16.15 uur meren we weer aan en nadat we alles in- en even later uitladen, beginnen we direct met het eten voor de kinderen. Ze zijn moe maar voldaan als ze even later met volle buikjes, gedoucht en wel in bed liggen. Wij eten iets later, er staat nasi op het menu gemaakt door mijn vader en het smaakt perfect. Daarna gaan we weer wandelen en vervolgens zet ik alvast een wasje aan voor morgenvroeg. Rond 00.00 uur ga ik naar bed, lekker slapen want hebben we weer iets gepland!

Woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

Om 07.00 uur gaat de wekker. Ja, ik heb de wekker gezet want Linn was gisteren een beetje uit haar doen met maar één slaapje. Daarom haal ik haar vanochtend op tijd uit bed zodat ze nog twee keer kan slapen voordat we op pad gaan. De andere meiden zijn ook meteen wakker dus in optocht naar beneden waar een ontbijtje op ons wacht. Vervolgens hang ik de was op, zet alle nieuwe data voor het komende schooljaar in onze agenda’s en gooi reclamemails weg uit mijn zakelijke inbox. Daarna leg ik de stapeltjes met schone kleren voor de meiden even weer netjes, want met het gegraai in de tassen is alles door elkaar geraakt. Nadat ik me heb aangekleed, rijd ik met mijn vader mee naar de supermarkt. Het grote nadeel van vakanties vind ik wel dat je amper kan inschatten wat je allemaal nodig hebt. De glutenvrije koekjes van Suus gingen harder dan verwacht, aangezien we op de boot alleen glutenvrije versnaperingen mee hebben genomen en er dus allemaal van gegeten hebben. Ook de pakjes drinken zijn alweer op en ik besluit ook een lekkere lunch mee te nemen. Na de lunch gaat Linn weer naar bed, spelen Suus en Niene buiten en verzamel ik alvast spullen voor ons uitje van vanmiddag… We gaan namelijk naar het strand! Zodra Linn wakker is, krijgt ze nog warme melk en daarna rijden we naar Makkum. Hier was ik als kind ook regelmatig te vinden dus extra leuk om nu samen te gaan. Het waait redelijk en is niet zo warm als het door de zon lijkt, maar we wagen allemaal een duikje in het frisse water. Linn blijft wel op het strand bij mijn vader, want ze is wat verkouden en heeft last van doorkomende kiezen. We blijven tot 18.00 uur op het strand en rijden daarna snel naar huis. De meiden delen een pizza, wij bestellen later op de avond eten. Verder zet ik nog een hele bups foto’s op mijn laptop, want deze mamarazzi heeft zich weer uitgeleefd op het strand. De perfecte fotolocatie!

Donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Vroeg opstaan zit wel in m’n systeem deze week en ook vandaag gaat de wekker weer om 06.30 uur. Ik heb voor vandaag namelijk fietsen gehuurd in Oudemirdum. Dus ontbijten we, kleed ik de kinderen aan en pak ik alle spullen bij elkaar die we nodig hebben. We komen iets na tienen aan bij de fietsenwinkel en huren daar een bakfiets, een e-bike met een kinderzitje en een e-bike voor mijn vader. Het plan was dat ik op de bakfiets zou gaan met Suus en Niene erin, maar het blijkt al snel te zwaar voor mijn rug en bekken omdat ik best wel tegen moet sturen met mijn bovenlichaam. Er staat windkracht 5 dus we ruilen om: ik ga op de e-bike met Linn achterop, Erik op de bakfiets. Dit is de eerste keer dat ik op een e-bike fiets, maar wat een verademing! Al denk ik daar op de terugweg anders over, haha. Eenmaal in Stavoren, dat op een kleine 15 kilometer van Oudemirdum ligt, kletsen we wat bij met familie die we treffen en daarna gaan we richting de snackbar. Een patatje met frikandel als lunch gaat er nu wel in! Als alle buikjes gevuld zijn, fietsen we door naar mijn grootouders en even later maken we een wandeling over de zeedijk, door de oude haven en weer terug. Daarna drinken we nog wat en is het alweer tijd om terug te fietsen. Nou, dat gaat niet echt van harte en zadelpijn is keihard gaande. Máár we hebben wel een hele leuke dag gehad en de meiden hebben ontzettend genoten. Zo waardevol! Eenmaal thuis vallen de meiden bijna in slaap in hun bord eten, dus na een rondje wassen liggen ze even later doodmoe in bed. Daarna plof ik op de bank, kapot!

Vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Aan alles komt een einde, zo ook aan deze vakantie. Maar niet voordat ik nog even langs de lekkerste bakkerij van Sneek ben gereden! Ik neem een doosje oranjekoek mee voor in de vriezer, want ik ben binnenkort jarig. Ook suikerbrood en eierkoeken gaan mee, niet alleen voor onszelf maar ook voor mijn mams en schoonmoeder. Nadat de auto weer bomvol gepakt is, nemen we afscheid en rijden naar Raalte. Plaspauze en puppy’s knuffelen it is! Dit is écht de laatste keer dat we ze zien, want ze gaan één voor één naar hun nieuwe mandjes. Als we thuis aankomen moeten we de auto uitpakken en hebben de kinderen zin in lunch, dus handen tekort. Uiteindelijk sorteer ik de was en daarna draait de wasmachine non stop. Het scheelt dat ik deze week al enkele wasjes heb gedraaid, dus het is goed te doen. ’s Avonds zet ik de laatste foto’s op mijn externe schijf en werk ik aan deze blog. We kijken terug op een ontspannen vakantie, precies wat we nu nodig hadden!

Zaterdag - Mama's Meisje blog

Ben jij weleens in Sneek geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer