Stel je voor: je zit in een grote zaal vol met vrouwen die allemaal een zwangerschap en bevalling hebben meegemaakt. De spreker vraagt: “wil iedereen die last heeft van vaginale klachten NU haar hand opsteken?”. Zou jij dat durven? Ik gok dat het merendeel netjes blijft zitten en geen hand opsteekt. Vaginale ongemakken na zwangerschap en bevalling komen veel meer voor dan je misschien zou denken, maar we praten er nu eenmaal niet zo graag over. Vandaag vertel ik je alles over de Silk’n Tightra en welke invloed dit apparaat kan hebben op vaginale veranderingen na het krijgen van een kindje. Lees je mee?

Veranderingen down under

Negen maanden lang bereid je je voor op de komst van het wondertje in je buik. Je ziet je lichaam tijdens die negen maanden veranderen. Niet alleen je zwangere buik groeit, je hele lijf is zwanger. Er kunnen veranderingen optreden aan je borsten, je schoenen passen ineens niet meer en haargroei kan toenemen. Als de baby eenmaal geboren is, start het ontzwangeren en eigenlijk wil bijna iedere mama dat alles zo snel mogelijk weer bij het oude is. Ik wilde dat in ieder geval wel! Dat heeft natuurlijk wel even tijd nodig want je lichaam heeft een gigantische prestatie geleverd: een heel nieuw mensje ter wereld gebracht! En of dat nu via de natuurlijke weg of via een keizersnede is gebeurd, er treden altijd veranderingen down under op. Die soms, heel vervelend, wél toebehoren aan de zwangerschapserfenis…

Vaginale klachten pijn ongemak urineverlies hangende schaamplippen bekkenbodem na zwangerschap bevalling - Mama's Meisje blog

Vaginale ongemakken na zwangerschap en bevalling

Tijdens de ZwangerFit lessen die ik tijdens beide zwangerschappen heb gevolgd, werden we door de bekkenfysiotherapeut al ‘gewaarschuwd’. Als je zwanger en vervolgens bevallen bent, verandert er van alles in het gebied van de baarmoeder, bekkenbodem en vagina. De baarmoeder groeit mee met de groei van je kindje, de bekkenbodem bereidt zich voor op een aankomende bevalling en daarom verslappen de spieren: er moet straks immers een kindje geboren worden. Uit de wekelijkse bevallingsverhalen op mijn blog blijkt wel dat geen enkele bevalling zich laat voorspellen: van super easy geboortes zonder kleerscheuren naar uren persen. Van inknippen tot een spoedkeizersnede. Als pas bevallen vrouw moet je hoe dan ook herstellen van het feit dat er een kindje in je buik heeft gewoond. De vaginale ongemakken na zwangerschap en bevalling zijn voor veel vrouwen een onaangename verrassing. Je hoort er bijna niemand over, terwijl die klachten heel veel invloed kunnen hebben op je dagelijks leven. En als je kindje dan groter en groter groeit en je nog steeds met klachten kampt, dan vraag je je af of het ooit nog goedkomt.

Vaginale klachten

Na een zwangerschap en bevalling, maar ook bij hormonale veranderingen zoals de overgang, kunnen de intieme delen van een vrouw anders voelen en er anders uitzien. Urineverlies, vaginale droogheid, problemen tijdens de seks, hangende schaamlippen: allemaal vaginale klachten waar vrouwen zich erg onzeker over kunnen voelen. Het dragen van strakke kleding, fietsen, sporten of het genieten van seks: voor sommigen kan dit na een bevalling moeilijk of pijnlijk zijn. Als je deze klachten ervaart is het goed om te weten dat er een oplossing is. En daar is geen operatie voor nodig!

Silk'n Tightra bipolaire radiotechnologie apparaat om vaginale klachten te verhelpen verminderen review - Mama's Meisje blog

Silk’n Tightra

Artsen maken al jaren gebruik van een techniek met bipolaire radiofrequentie waarbij vrouwen worden behandeld om vaginale ongemakken te verhelpen zonder een operatie. Tijdens deze behandeling wordt het vaginale weefsel vernieuwd, de bloedstroom vergroot, nieuwe elastine- en collageenvezels gevormd, de bekkenbodemspieren versterkt en de schaamlippen worden verstrakt en verstevigd. Silk’n is er nu in geslaagd om deze technologie in een apparaat te stoppen die vrouwen gewoon thuis kunnen gebruiken: de Silk’n Tightra. Hierdoor hoeven vrouwen geen dure klinieken te bezoeken of zelfs operaties te ondergaan. Dit apparaat is bedoeld om zowel in- als uitwendige vaginale klachten zoals een verzwakte vaginawand, urineverlies, droogheid, pijn- en gevoelloosheidsklachten te verbeteren. De Silk’n Tightra is klinisch getest en uitgerust met beveiligingsmechanismen waardoor de huid nooit oververhit kan raken. Uit tests is gebleken dat vrouwen die het apparaat gebruikten, al na 4 weken merkbaar resultaat zagen. Voor gebruik kan de Silk’n Intimate Gel op het apparaat worden aangebracht, waardoor de energie uit de bipolaire radiofrequentie goed geleid wordt. Vervolgens kan de Silk’n Tightra zowel in- als uitwendig gebruikt worden en schakelt deze na 20 minuten automatisch uit (Auto Shut-Off). In onderstaande video wordt nog eens duidelijk uitgelegd hoe het apparaat precies werkt. De vrouwen die Silk’n Tightra hebben geprobeerd en hun partners melden een algehele verbetering in seksualiteit en genot. Ze zijn vaak ook gelukkiger en zelfverzekerder over het uiterlijk van hun intieme delen.

De Silk’n Tightra is verkrijgbaar voor €349. Meer informatie over de Silk’n Tightra en andere producten van Silk’n vind je op deze website.

Denk jij dat vaginale ongemakken na zwangerschap en bevalling meer bespreekbaar moeten worden? Kende je de Silk’n Tightra al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking: disclaimer

Bron afbeelding zwanger: Lisette Lubbers Fotografie