Een maand geleden vertelde ik over mijn afvalstruggles tijdens de decembermaand, maar hoe gaat het nu? Inmiddels zijn we weer een maand verder en ben ik al zes maanden aan het afvallen met NBFM. Tijd voor een nieuwe update! Heb ik mijn tweede doel (min 10 kilo) al behaald? Lees maar mee!

Terug in het gareel

In december liet ik de touwtjes vieren en at ik van alles waardoor ik wel heb genoten, maar niet zoveel ben afgevallen. Ik deed dat bewust en probeerde alsnog een bepaalde balans aan te brengen door regelmatig te gaan wandelen. Tja, keuzes hè, maar aan het eind van die vijfde maand was ik daar ook wel weer klaar mee en moest ik van mezelf weer ‘back on track‘. Terug in het gareel dus en op naar mijn volgende doel: min 10 kilo. Of dat gelukt is? Laat ik bij het begin beginnen…

collage 1

Goede voornemens? U zei?

Leuk hoor, goede voornemens, maar het werd me niet makkelijk gemaakt tijdens allerlei etentjes, borrels en feestjes. Januari was een bomvolle maand, want onder het mom van ‘plan maar in januari‘ hadden we ieder weekend iets te doen. Ik wist van te voren wel waar we gingen eten en heb er daarom in de voorgaande dagen al rekening mee gehouden. Iets lichter lunchen, bewuste keuzes maken en juist op de voorgaande dagen geen ‘lekkers‘ nemen, want dat kwam wel met het etentje. Daarom heb ik tijdens de etentjes geen rekening gehouden met wat gezond is, maar gewoon gekozen waar ik zin in had. Ik was erg benieuwd wat dit zou doen met mijn gewicht.

Geen betrouwbare metingen

Veel tijd had ik niet om daarover na te denken, want nadat ik bij het eerstvolgende weegmoment netjes was afgevallen, was er die keer daarop minder goed nieuws. Het maandelijkse feestje kwam daar ook bij kijken en dat had als gevolg dat ik een kilo zwaarder woog. Ook waren daardoor vetpercentage, vocht en spiermassa afwijkend en dus keek ik uit naar de volgende week. Ik had namelijk wel echt goed mijn best gedaan en was heel benieuwd naar het resultaat. Helaas gooide de griep ook nog een roet in het eten en at ik ruim 4 dagen niet veel meer dan een bakje vla, een smoothie en een paar crackers. Het was dan ook geen verrassing dat ik tijdens dit weegmoment flink was afgevallen. Maar deze opeenstapeling van omstandigheden maakte dat ik geen betrouwbare metingen heb gedaan.

collage 2

De smaak te pakken

Gelukkig was ik, na een week flink ziek te zijn geweest, al snel weer in staat om op de fiets te stappen en een flinke wandeling te maken. Ook had ik de smaak te pakken wat betreft onze menukeuze. Ik vind het motiverend om gerechten te koken die smaakvol zijn én in het programma passen. Mede door de receptideeën van andere NBFM’ers uit de app, kookte ik een aantal keer erg lekker. Ik vond het afgelopen maand ontzettend lastig om van chocolade en chips af te blijven, maar dat lukte 9 van de 10 keer wel. Soms loste ik het ook op door bijvoorbeeld een beschuit met hagelslag te nemen tijdens mijn lunch of een eitje te koken en er met rookvlees een paar rolletjes van te maken als ik hartige trek had. In totaal ben ik deze maand 1,6 kilo afgevallen. Dat brengt mijn totale gewichtsverlies op 9,6 kilo en daarmee heb ik mijn doel van min tien kilo nèt niet behaald. Ik had in de laatste week écht verwacht dat ik die laatste halve kilo wel kwijt zou zijn, maar helaas! Even balen, schouders eronder en door!

Baal jij ook wel eens van zulke tegenvallende weegmomenten? Hoe zorg jij dat je de motivatie weer te pakken krijgt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1