Het is alweer eventjes geleden dat ik een update plaatste over mijn strijd tegen de kilo’s. Tja, de feestdagen zaten er tussen en wat doen we massaal in Nederland tijdens deze gezellige tijd? Precies, eten… Ik vertel vandaag welk effect dit had op mijn motivatie en gewicht. Is het einde zoek of lig ik nog op koers? Lees maar mee!

Mijn subdoel: min 10 kilo

Halverwege november vertelde ik in de derde update over de bekkenpijn die de overhand leek te nemen. Gelukkig masseerde de fysio het weer los en kon ik na drie afspraken weer ‘verder’. Maar het deed wel iets met mijn mindset, wat zo gemotiveerd als ik eerst was, zo weinig zin had ik om er nog mee door te gaan. Maar gelukkig pakte ik de draad weer op en stelde een subdoel: min 10 kilo en ik hoopte van harte dat ik in deze update kon meedelen dat ik mijn doel behaald had! Maar ja, die feestdagen hè…

collage update afvallen NBFM Newborn Fit Mama - Mama's Meisje blog

En toen werd het kerst

Ik kan de feestdagen natuurlijk niet de schuld geven, want ik ben nog altijd zelf degene die het eten in haar mond stopt. En tot aan de feestdagen ging het redelijk goed, maar de laatste weken van december en de eerste week van januari heb ik eigenlijk amper opgelet. Denk nu niet in beelden van Karin met lege zakken chips, half aangevreten repen chocolade en lepels in potten Nutella, maar ik zei geen ‘nee‘ tegen een lekker lunch met een vriendinnetje, een gebakje bij de koffie, een grand dessert bij de brunch en het opmaken van de Vienetta ijstaart in de week na kerst. Ook de oliebollen smaakten me prima, net als de hapjes die we maakten voor de jaarwisseling. Het was lekker, maar wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten!

Update afvallen na zwangerschap gewichtsverlies na bevalling NBFM ervaring methode review - Mama's Meisje blog

Wat is de schade?

Tijdens deze dagen was ik me ervan bewust dat ik de touwtjes liet vieren. Ik wilde genieten van de gezelligheid, het lekkere eten en hield geen rekening met wát ik at, maar wel met de hoeveelheden. Dus geen tweede rondje ijs, hapjes weggooien na de jaarwisseling en niet meer vettigheid en zoetigheid in huis halen dan voor die dagen nodig was. Ook aten we gedurende die weken gezonde avondmaaltijden, dat scheelde natuurlijk ook. En ik compenseerde door er lekker vaak op uit te gaan voor een flinke wandeling. Daarom ben ik ten opzichte van mijn vorige update wel afgevallen, namelijk 1,8 kilo. Dat brengt het totaal op een gewichtsverlies van 8 kilo. Het had meer kunnen zijn, maar ik ben evengoed tevreden. Ik sta namelijk al drie weken stil en ben niet aangekomen tijdens deze periode. Nu pak ik de draad weer serieus op en werk naar mijn subdoel toe! We hebben een aantal leuke wandelroutes gevonden van 3 en 5 kilometer en dat is precies goed qua belasting voor mijn bekken. Ik probeer dit te combineren met oefeningen, zodat ik hopelijk over een paar maandjes weer kan beginnen met hardlopen! Ik ga er weer voor!

Hoe verliepen de feestdagen voor jou? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

 

september 9 2019 2 00 pm findlay residence