Vandaag ben ik precies twee maanden mama van twee… Time flies! Ik vertel jullie vandaag meer over ontzwangeren en mijn herstel na de zware zwangerschap en wederom keizersnede. Ook deel ik mijn plan van aanpak om de zwangerschapskilo’s kwijt te raken en wat is eigenlijk mijn plan na afloop van mijn verlof? Lees je mee?

Herstel na tweede keizersnede

Jeetje, wat vliegt de tijd! Onvoorstelbaar dat het vandaag precies twee maanden geleden is dat ik voor de tweede keer moeder werd van een prachtige dochter. Twee maanden en het lijkt alsof ze er altijd al bij is geweest: ze hoort echt bij ons en ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen. Vond ik de tijd na de geboorte van Suus al snel voorbij gaan, kom ik er nu achter dat het nog véél sneller kan! Nog maar zestig dagen geleden dat ik na een vlotte ‘natuurlijke‘ start van mijn bevalling toch nog op de operatietafel belandde en Niene werd gehaald met een keizersnede. En hoewel het er de eerste weken op leek dat dit herstel weer ontzettend lang zou duren, ben ik blij dat ik jullie kan vertellen dat het tegendeel waar is. Ja, het mens kan ook eens positief zijn :p Want na een zware zwangerschap die startte met neerslachtigheid waar je ‘u‘ tegen zegt, overging in killing bekkenklachten en waar ik tóch enorm van heb kunnen genieten de laatste weken, was het tijd dat de zon weer eens keihard ging shinen in huize Mama’s Meisje. En dat deed ie: niet alleen werd ons zonnestraaltje Niene geboren, ook ik voel me echt stukken beter en ga weer als een baas. En dat voelt goed!

img 0768

Ik kan het weer zelf!

Geen paniek, ik loop niet te hard van stapel. Nog steeds is het erg belangrijk dat ik mezelf in acht neem. Niet teveel willen doen op een dag en mijn activiteiten verdelen: afwisseling is key! Maar ik merk dat wanneer ik dit op de goede manier doe, het gewoon heel goed gaat. Dat geeft me zoveel energie! Zowel tijdens de zwangerschap van Suus als die van Niene heb ik lichamelijke problemen gehad, maar na deze tweede zwangerschap ging het na vijf weken zienderogen vooruit. Ik ben volop aan het ontzwangeren, voel me weer lekker mezelf qua geest en heb weer helemaal zin om van alles te doen en aan te pakken. Zin om actief bezig te zijn had ik tijdens mijn zwangerschappen ook, maar ik werd direct afgestraft als ik iets ondernam. De afgelopen weken heb ik zoveel zelf kunnen doen en ik had er daarna amper last van. Heerlijk om te merken dat het allemaal weer de goede kant op gaat en ik niet afhankelijk ben van anderen of iets dergelijks. Zo ben ik alleen en met Suus op de fiets on tour geweest, hebben we gewandeld en ben ik in huis aan het opruimen. Ik merk dat mijn conditie nog niet top is, dus daar ligt een puntje van aandacht. En dat valt weer samen met de strijd tegen de kilo’s!

twee maanden mama update

Afvallen na mijn zwangerschap

Tijdens deze zwangerschap ben ik 22 kilo aangekomen en ik ben er inmiddels 11 kwijt. De helft dus, maar ik wil weer terug naar 80 kilo die ik woog voordat Suus werd geboren. Aangezien ik afgestudeerd ben als diëtist, zit de kennis er wel. Nu de uitvoering nog! Tja, ik moet toegeven dat ik in mijn zwangerschap niet echt heb opgelet. Dus lekker eten was regelmatig, vooral op het einde, eerder regel dan uitzondering. Maar ik heb de knop omgezet en werk weer aan mijn eetpatroon. Zoals jullie misschien weten ben ik na de zwangerschap van Suus ook succesvol afgevallen en ook nu heb ik weer de motivatie om mijn doel te behalen. Het enige puntje wat het proces niet echt versnelt, is het feit dat ik qua lichaamsbeweging met 3-0 achter begin. Volgende week start ik met ‘MamaFit‘, waarbij ik onder begeleiding van de bekkenfysiotherapeut in groepsverband het bewegen weer ga opbouwen. Ik weet niet of het deze zomer nog gaat lukken en neem ook alle tijd, maar ik kan niet wachten tot ik eindelijk weer mag beginnen met hardlopen! Tot die tijd probeer ik zoveel mogelijk te wandelen en fietsen. En uiteindelijk ben ik natuurlijk moeder, dus in beweging komen doe ik sowieso wel ;) Ik zal jullie regelmatig laten weten hoe het allemaal verloopt en ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Hoe verliep het herstel na jouw zwangerschap(pen) en bevalling(en)? Hoe ben jij de zwangerschapskilo’s kwijtgeraakt (indien dit van toepassing is)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin