En dat is vier! Vandaag is Niene alweer vier maanden, #janken, want waarom gaat het zo snel? Ik vertel jullie hoe het nu gaat qua slapen, flessen en waarom ik nu al m’n hart vasthoud voor de toekomst. Lees je mee?

Relaxte baby

Als je relaxt zegt, dan zeg je Niene. Jeetje, wat zit zij ontzettend goed in haar velletje. Bij Suus hadden we gedurende de eerste maanden wel struggles, maar bij Niene is daar absoluut geen sprake van. Ze is echt een hele blije baby en lacht naar iedereen. Vrolijk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, heerlijk! De enige reden waarom ze huilt, is als ze honger heeft. Ze zit nu op 5 flessen per dag van 180 cc water en 6 schepjes voeding. Volgende week moeten we weer op controle bij het consultatiebureau en is het weer tijd voor prikjes. Ook daar heeft ze tot nu toe weinig last van gehad, wat vooral voor haarzelf natuurlijk erg fijn is. Ik ben ook heel benieuwd hoeveel ze weer gegroeid is, want één ding is zeker: Niene is groot. Ze werd geboren met een gewicht van negen pond en sindsdien groeit ze heel goed op haar eigen lijn. Die dus ver boven het gemiddelde ligt en daarom mocht ik al regelmatig de kasten ompakken omdat alles weer te klein was. Mijn bollie, spekkies zijn helemaal niet erg, die gaan er vanzelf wel weer af. En zo denken ze er bij het bureau ook over, dus dat is prettig.

img 4715

Slapen en ontwikkeling

In de Q&A die deze week online kwam, werd de vraag gesteld hoeveel dutjes Niene overdag doet. Zoals ik daar al vertelde, ben ik dus zo’n moeder die maar wat doet en dus geen idee heeft op welke tijden haar kind slaapt. Een ding is zeker: Niene slaapt veel en goed. Meestal gaat ze tegen 23:00 – 23:30 uur na de laatste fles naar bed. Dan slaapt ze tot 05:30 – 06:30 uur en na de fles slaapt ze nog een paar uurtjes verder. Daarna is ze weer even wakker en dan krijgt ze weer een fles. Het verschilt wel per dag of ze vooral ’s morgens of vooral ’s middags wakker is, daar hebben we nog niet echt een ritme in. Ik moet zeggen dat ik daar ook helemaal niet mee bezig ben. Ik kijk gewoon elke dag hoe het loopt en leef niet op de klok. Ze geeft zelf wel aan wanneer ze moe is en dan leg ik haar in bed. En ze doet overdag ook wel dutjes in de box. Mijn ervaring met Suus is dat dat vanzelf allemaal wel komt en zo sta ik er nu weer in. Onder het motto: “we zien wel wat de dag brengt“, doen wij het erg goed samen en Niene nog het meest!

img 4665

Papflessen en boefjes

Hoewel wij helemaal niks te klagen hebben qua slaap of huilbaby’s, ben je al gauw verwend en daarom keek ik reikhalzend uit naar deze ‘vier maanden mijlpaal‘. Vier maanden betekent namelijk dat we mogen beginnen met rijstebloem en hell yeah dat we dat gaan doen! De laatste fles wordt vanaf nu een papfles en we hopen dat Niene daardoor meer uren slaap in de nacht gaat maken. Lees: vroeger op de avond de laatste fles en dan graag uitslapen, alsjeblieft, dankjewel! In de volgende update zal ik jullie laten weten hoe dat gaat. Ook is Niene qua ontwikkeling natuurlijk weer meer gaan doen. Zo speelt ze graag met de Koetje Boe Bal van VTech en pakt ze verschillende speeltjes die in de box liggen zelf op. Ze volgt van alles met haar ogen en zoekt onze gezichten ook op van afstand. Als je haar dan aankijkt, gaat ze gelijk lachen. Suus en Niene zijn nu al een echte twee-eenheid. Jeetje, wat een boefjes zijn dat samen! Suus praat altijd met een hele hoge stem tegen Niene en Niene lacht alleen maar breder. Ze kirt het uit als Suus bij de box komt staan, naast haar op de grond gaat liggen, in de Maxi-Cosi kruipt om Niene een kusje te geven of helpt met in badje doen. Ik houd m’n hart vast voor de toekomst, want ze hebben elkaar helemaal gevonden dus dat wordt nog wat met twee van die dametjes ;) Ik leg Niene nu wat vaker op haar buik en merk dat ze zowel op buik als op rug niet meer op dezelfde plek blijft liggen, maar al wat beweeglijker wordt in de box of op de grond. Superleuk om allemaal te zien, maar verder doen wij niet aan oefenen of iets dergelijks. Ze gaat vanzelf wel meer ontdekken en bijvoorbeeld omrollen. Het is in ieder geval een vrolijke baby die zich goed voelt en ons allemaal een lach op het gezicht tovert!

Gaf jij je kleintje ook rijstebloem vanaf vier maanden en hoe zijn jouw ervaringen hiermee? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin