Negen maanden in de buik, negen maanden uit de buik… Een bijzondere mijlpaal en ook weer tijd voor een nieuwe Niene update! Met heel veel tandjesleed, een beetje weinig slaap en een bezoekje aan het consultatiebureau… Lees je mee?

Tandjes op komst

In de vorige update schreef ik over de eerste tandjes en hoe weinig last Niene daar gelukkig van had. Inmiddels is dat 180 graden gedraaid, want Niene heeft inmiddels heel veel last van haar tandjes. Dat is op zich ook niet gek, want als ik in haar mond kijk, zie ik dat er zes genomineerden staan te dringen om binnenkort door te komen… Super zielig, want naast al dit tandjesleed was ze ook nog behoorlijk ziek. Ze begon met oorpijn, waarvoor we ook bij de dokter zijn geweest en daarna deed ze nog gezellig mee met het griepvirus waardoor ze niets binnenhield. We hebben dus een heleboel geknuffeld in de afgelopen maand…

img 9356 2

Ritme? Welk ritme?

Ik gaf in eerdere updates wel eens aan dat wij helemaal niet op de klok leven. Onze dames geven heel goed zelf aan wat ze willen en wanneer en dat is in de meeste gevallen wel om en nabij hetzelfde tijdstip. Bij Niene duurde het uiteindelijk iets langer voordat we een soort van ritme hadden en dat liep eigenlijk super. Totdat de tandjes en griepvirussen hun intrede deden… De afgelopen drie weken heb ik amper geslapen want zodra mijn hoofd het kussen raakte, zette Niene het op een schreeuwen. Vaak had ik dan al de hele avond met haar op de bank gezeten en getroost. Paracetamol, neusspray: ik probeerde van alles in overleg met de huisarts maar het tandjesleed was hardnekkig. Afgelopen maandag ging ik weer terug naar de huisarts en bleken niet de tandjes, maar de oren de boosdoener. Een fikse oorontsteking en daarvoor heeft ze nu een antibioticakuur gekregen. Hopelijk voelt ze zich snel weer de oude en slapen we binnenkort allemaal weer goed. Ik heb natuurlijk ook helemaal niets te klagen, want normaal gesproken slaapt ze als een roos en is ze enorm vrolijk en blij. Alleen afgelopen maand dus even niet. Jammer joh :p

collage1 1

Consultatiebureau

Het was alweer drie maanden geleden, maar afgelopen maandag stond er een bezoekje aan het consultatiebureau op de planning. Ik was reuze benieuwd hoeveel Niene was gegroeid. In drie maanden tijd was ze 500 gram aangekomen. Dat betekent dat haar curve nu is gegroeid richting de plus 2 lijn (die lag daar dus eerder nog ver boven). Qua lengte is ze wel flink gegroeid en dat vermoeden had ik ook al, omdat ik weer aan de slag mocht in de kledingkast. Al met al doet Niene het super, nu hopen dat ze zich ook snel weer helemaal super voelt en haar ‘ritme’ weer oppakt. De hapjes gaan goed, ze oefent druk met tijgeren en zitten en tussen de regels door is ze zelfs nu, met een fikse oorontsteking, een echte lachebek. Maar deze mama vindt het wel slikken hoor: waar is mijn baby?! Over 3 (drie!) maanden wordt deze vrolijke tante alweer één jaar… Onvoorstelbaar hoe snel de tijd gaat! Maar eerst op naar maand 10!

Heeft het griepvirus jouw kindje(s) al gevonden? En had jouw kleintje ook zoveel last van tandjes of juist niet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1