Acht maanden: waar blijft de tijd? In de afgelopen maand gebeurde er superveel en vandaag praat ik jullie bij in een uitgebreide Niene-update! Iets met tandjes, zitten en hapjes! Lees je mee?

Daar zijn ze: de eerste tandjes!

We moesten er even op wachten, maar ons wachten werd beloond want ineens popten ze op: de eerste tandjes! Maandenlang zaten er twee kleine witte puntjes nét onder het tandvlees, maar afgelopen maand kwamen ze dan eindelijk door. Gelukkig heeft Niene niet ontzettend veel last van haar tandjes gehad, hopelijk geldt dat ook voor de rest van haar gebit. Mijn ervaring is dat als de eerste tandjes door zijn, het daarna ineens supersnel gaat. Ben heel benieuwd, maar het is ook gek hoor: ineens heeft mijn baby tandjes dus is ze weer een stap dichterbij dreumes zijn. Natuurlijk hebben we deze legendarische mijlpaal wel even vastgelegd op toepasselijke wijze ;)

mijlpaal eerste tandjes - Mama's Meisje blog

Kinderwagen en Maxi-Cosi struggles

Oké, ik geef toe: na de review van de Thule Sleek kinderwagen besefte ik echt wel dat Niene eigenlijk niet meer in de reiswieg past. Maar net nu ze superveel oefent met zitten, is het ineens best koud en guur weer in Nederland. We zijn wat dat betreft echt verwend met het lange nazomerweer! Ik heb nog geen leuke voetenzak kunnen scoren voor in de buggyzit. Daarom heb ik haar tot nu toe nog steeds in de reiswieg gepropt… Loedermoeder hè? Afgelopen weekend heb ik haar in de buggyzit gezet met de voetenzak van de Maxi-Cosi, maar echt ideaal is dat niet. Hetzelfde geldt voor de Maxi-Cosi. Ze past er nog net in, maar we zijn al aan het oriënteren op een nieuwe autostoel. Het meest ideale zou zijn dat Suus doorschoof naar een groep 2 autostoel, maar helaas: daarvoor is ze nog net te klein. Ik ben bang dat we dus nog een exemplaar van de Maxi-Cosi Pearl gaan kopen… Als iemand trouwens een goede tip heeft, voetenzak of autostoel: let me know! Niene haalt in de tussentijd allerlei capriolen uit en ik denk dat het niet meer lang duurt voordat ze uit zichzelf gaat zitten. We hebben haar bedje nu ook één stand naar beneden gedaan en ook de box staat op de nominatie om verlaagd te worden, want ze trekt zichzelf omhoog en gooide haar benen over de rand. Ondertussen is niets meer veilig en maakt ze een hele tour door de woonkamer als ik haar op het kleed op de grond leg. Ik val lekker in herhaling maar waar is mijn baby?! Ohja, het maken van deze foto’s is ook een steeds groter wordende uitdaging ;)

img 8823

Flessen en hapjes

Zoals ik in de vorige update vertelde, was Niene nogal makkelijk en heb ik zelf in haar schema een fles geschrapt, waardoor ik haar eigenlijk dwong om meer hapjes te eten. Ik ben nog steeds blij dat ik het op deze manier heb aangepakt, want sindsdien zijn we met grote sprongen vooruit gegaan. Ze zit nog steeds op 3 flessen van 210 cc water met 7 schepjes voeding. Daarnaast krijgt ze ’s morgens een fruithap, maar al meer dan ze vorige maand at. Toen kon ze soms nog geen 4 maanden potje op, nu eet ze met gemak een potje van 6 maanden leeg. Tussen de middag krijgt ze nog steeds broodkorst. Voor de warme hap hield ik mijn hart vast, want ze wilde eigenlijk alleen maar worteltjes. Ik bood haar natuurlijk ook andere groentes aan, maar dan hield ze haar mond stijf dicht. Worteltjes was helemaal het en toen zag ik ook nog een nieuwsbericht voorbij komen waarbij een jongetje oranje kleurde doordat hij teveel worteltjes kreeg… Haha, paniek! Nee hoor, grapje, maar gelukkig is ze in de afgelopen maand anders gaan denken over haar worteltjesvoorkeur en eet ze nu al veel meer groentes! Rode bietjes zijn haar next favourite thing en ook voor doperwtjes is ze te porren. Uiteraard met aardappeltjes en vlees of vis, maar nog wel glad gepureerd. Onze volgende missie is om haar meer brood te geven. En verder is Niene nog steeds een heerlijk vrolijk ding, mama’s knuffelbaby en kleine koala. Blij blij blij!

Vanaf wanneer ging jouw kindje in de buggyzit en grotere autostoel? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin