Niene gaat als een speer! Vandaag tikt ze de 7 maanden aan en praat ik je bij in een nieuwe update! Lees je mee?

Meisje, wat word je snel groot!

Apart hoe snel zo’n eerste babyjaar voorbij vliegt. Inmiddels is Niene 7 maanden oud en zie ik mijn baby bijna wekelijks veranderen. Meisje, wat word je snel groot! Humeurtechnisch verandert er gelukkig weinig bij Niene. Deze baby huilt alleen als ze honger heeft en is verder werkelijk ál-tijd vrolijk. Zo bijzonder! Een blik is genoeg om een grote lach op haar gezicht te toveren. Als we visite hebben, zeggen ze wel eens trots: “ze lacht!“. Wij vinden dat geen prestatie, want Niene lacht bijna altijd. We staan er eerder vreemd van te kijken als Niene een keer huilt buiten de voedingsmomenten om. En reageren daar dan ook sneller op dan bij haar grote zus destijds. Want als Niene huilt, dan is het serious business.

6176438480 img 7791

Draaien en keten

De number one favoriete activiteit van Niene is met stip: draaien. Van rug naar buik, want de andere kant op vertikt ze. Ze kan het wel (thanks to de babyfoon met camera ben ik daar al een tijdje achter), maar ze doet het dus niet in de box. In plaats daarvan gaat ze heel hard haar best doen om onze aandacht te trekken en moeten we haar een handje helpen. Doen we dat niet, dan blijft ze net zo lang op haar buik liggen tot de hele flesinhoud er weer uitkomt of tot ze in slaap valt. Gelukkig is ze helemaal niet eigenwijs ;) Als ze samen met Suus op de grond speelt, is het hek helemaal van de dam. Die twee hebben elkaar helemaal gevonden en zijn twee handen op één buik. Suus gaat standaard met een hele hoge stem tegen haar praten (van wie zou ze dat nou hebben…) en Niene vindt alles geweldig wat Suus doet. Zo leuk om te zien! Ik hoop dat dat zo blijft, al ben ik er bang voor.

img 8082 2

Meer hapjes, minder flessen

Niene is van de firma ‘gemak‘ en vond het een prima plan om op 4 flessen te blijven. Deze mama dacht daar anders over, dus hebben we even een beetje geschoven met tijden en eetmomenten. Het kostte twee dagen met een humeurige baby (kom niet aan haar eten), maar we hebben het inmiddels voor elkaar. Niene krijgt nu 3 flessen van 210 cc water en 7 schepjes voeding per dag. De pap is er trouwens af, want mevrouw vond het niet lekker. Daarnaast krijgt ze ’s rond 11:00 uur een fruithap, bij de lunch broodkorsten en ’s avonds een groentehap. Deze laatste is een beetje afhankelijk van hoe ze die dag uitvalt qua tijden. Ook heb ik haar wat yoghurt aangeboden, dat was helemaal feest! En we geven overdag ook water. We merken dat ze het hier goed op doet en inmiddels krijgt ze de laatste fles uiterlijk om 20:30 uur, waarna ze doorslaapt tot de volgende ochtend, meestal ergens tussen 07:00 en 08:00 uur. Wel grappig om te zien hoeveel verschil er zit tussen haar schema en die van Suus destijds! We hebben dus iets langer op het doorslapen moeten wachten, maar mij hoor je niet klagen: een blije, tevreden baby en dat is het allerbelangrijkst!

Zijn jouw kindjes ook zo gek op elkaar? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin