Mini Mijlpaal Alert! Niene is 6 maanden, een half jaar (!) en dus is het weer tijd voor een update. Alle cliché’s zijn waar: het eerste half jaar vloog voorbij en ook deze maand leerde Niene weer veel nieuws. Lees je mee?

Waar is mijn baby?!

Waaaarrr is mijn baby?! Ik weet zeker dat ze gisteren pas geboren werd en flits… Ineens zijn we een half jaar verder. Dacht ik bij Suus al regelmatig: “wat gaat het snel!“, bij Niene gaat alles nog 40239 keer sneller. En is ze nu dus gewoon alweer een half jaar, wat betekent dat ze over een half jaar één wordt. Janken hoor, maar ook enorm genieten want zoals ik in de update van 5 maanden vertelde, is het iedere dag een feestje met Niene! Wat een geweldige relaxte baby is dit, lekker in haar vel, 99,9% van de tijd vrolijk en een heerlijk kind. Ik hou d’r van ;)

img 7082 2

Grote zus met coeliakie

In de afgelopen maand werd duidelijk dat Suus coeliakie heeft. “Waarom vertel je dat in een update over Niene?“, hoor ik je denken. Omdat coeliakie erfelijk kan zijn, wordt Niene over een tijdje ook getest. Wel moet ze daarvoor eerst een tijdje een boterham of cracker per dag eten, omdat het anders niet goed te testen valt. Nu we de 6 maanden gepasseerd zijn, wil ik binnenkort beginnen met broodkorstjes. Ben erg benieuwd wat ze hiervan vindt! Ik verwacht dat het nog wel even duurt voordat ze een hele boterham soldaat maakt, dus deze bloedtest zal nog wel even op zich laten wachten.

Trappelen met haar voetjes

Een maand geleden kon Niene van de ene op de andere dag omrollen. Dat was wel een ‘proces‘ wat we zagen aankomen want ze deed er wel even over voordat ze dan daadwerkelijk op haar buik lag, maar sinds kort kan mevrouw in één seconde op haar buik rollen. Daar kwam ik achter toen ik haar op tafel verschoonde en even weg draaide om iets uit de Ikea trolly te pakken. De tijd van “deze baby ligt rustig op haar rug” bij het aankleden is definitief afgelopen, net als de spulletjes die om haar heen op tafel liggen tijdens het verschonen. Ze grijpt alles en trappelt dan vrolijk met haar beentjes. Ze heeft haar handjes al ontdekt, die kan ze minutenlang geconcentreerd bestuderen. Sinds kort heeft ze ook haar voeten in de gaten en ligt ze steeds vaker in een soort yogapositie, terwijl ze met één been probeert te draaien en het andere been vasthoudt zodat ze haar teen kan vastgrijpen. Het ziet er behoorlijk lenig uit allemaal!

img 7078 2

Lachen, groeien en ritme

Haar stem laat ze graag horen, zelfs op de opvang weet iedereen het als Niene er weer is. Niene is één bult energie, vrolijkheid en lachen en we genieten er allemaal optimaal van. Ze is dol op Suus, reageert altijd direct op haar stem en samen lachen ze een heleboel. Dat wordt nog wat met die twee. Niene groeit goed en aankomende week mogen we weer naar het consultatiebureau, dus ben erg benieuwd! Momenteel zitten we op 4 flessen van 210 cc water en 7 schepjes voeding. Op advies van het consultatiebureau blijf ik de Standaard 1 de komende tijd nog door gebruiken, totdat ze wat beter de hapjes eet. We zijn nog steeds aan het oefenen met groente- en fruithapjes. De ene keer eet ze een half potje, de andere keer maar een paar hapjes. Het komt allemaal vanzelf en ze doet het verder prima, dus ik ben tevreden! Qua ritme zitten we nu op redelijk vaste tijden. Dit duurde allemaal wat langer dan destijds bij Suus en zo zie je maar weer: ieder kindje is anders! Blije baby, blije mama!

Vond jij de zes maanden ook een bijzondere mijlpaal? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1