Niene is 3 maanden en al lang geen newborn baby meer! Tijd voor een update! Ik vertel over haar eerste weekje op het kdv, prikjes, de voeding en haar ontwikkeling. Lees je mee?

Wennen op het KDV

Vorige week ging Niene, samen met Suus, voor het eerst naar het KDV. De avond ervoor had ik alles klaargezet: een tas met reserverkleding, speentjes, flesjes, een knuffeltje en een briefje met weetjes over Niene. Daarnaast natuurlijk luiers, billendoekjes en voeding. Suus was helemaal enthousiast toen we met z’n allen in de auto naar het kinderdagverblijf reden. En nog enthousiaster toen ze merkte dat Niene óók bleef en niet, zoals de afgelopen twaalf weken, weer met mama mee naar huis ging! Zelf had ik er totaal geen moeite mee om onze jongste achter te laten. Ik had een heerlijk productief dagje en toen ik mijn meisjes ’s avonds weer ophaalde, bleek dat Niene alle harten weer had gestolen. Het is zo’n ontzettend vrolijk en goedlachs meisje en ze had het heel goed gedaan. Het verloopt allemaal soepeltjes en dat is erg prettig!

niene update 3 maanden

De eerste prikjes

Het was tijdens deze maand tijd voor ons tweede bezoekje aan het consultatiebureau. Niene werd gewogen en gemeten en was goed gegroeid. Ze zit boven de +2 lijn van de curve, maar volgt wel gewoon haar eigen lijn. Ze is natuurlijk groot geboren, dus ze zal ook nog wel een tijdje ‘bovengemiddeld‘ blijven. Hier werd verder geen punt van gemaakt of iets dergelijks, dus dat is fijn! Na een gesprekje met de verpleegkundige was het tijd voor de eerste prikjes. Altijd even gemeen, maar met het speentje was Niene al gauw weer getroost. Suus had er destijds niet echt last van, maar was wel erg slaperig. En zo ging het bij Niene ook: ze heeft de hele dag geslapen, was ’s avonds wel wat huilerig maar met veel knuffels en kusjes ging ze rustig de nacht in. De volgende dag was ze weer helemaal de oude!

niene update 3 maanden1

Voeding en ontwikkeling baby 3 maanden

In de vorige update vertelde ik dat we toe werkten naar 6 flessen van 150 cc (+ 5 scheppen voeding) en dat ze die allemaal netjes opdronk. Ze had al snel behoefte aan meer, dus bieden we haar nu op sommige momenten een fles van 180 cc (+ 6 scheppen voeding) aan. Vooral ’s middags en ’s avonds krijgt ze grotere hoeveelheden, omdat ze ’s morgens vaak nog slaperig is en minder drinkt. Qua ontwikkeling zien we nu dat ze dingen volgt met haar ogen, bijvoorbeeld de boxmobiel (weet je nog, die leukerd van Poppaa!). Ook reageert ze overduidelijk op Suus. Zodra Suus lacht (of huilt), gaat Niene lachen als ze wakker is. Zo leuk om te zien! Niene zit graag in de Stokke Newbornset als we aan tafel zitten om te eten. Ze vindt het heerlijk om te kletsen en te lachen, brabbelt al hele verhalen en probeert veel geluidjes te maken. Ook grijpt ze af en toe met haar handjes, dus ga ik binnenkort de babygym tevoorschijn halen. Het gaat ontzettend snel (ik blijf het maar zeggen!) maar het is zo leuk om te zien hoe zo’n kleintje steeds meer kan en leert. Het blijft een wonder!

Hoe reageerde jouw kleintje op de eerste prikjes? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin