Gisteren nog zag ik haar voor het eerst, lag ze hier in mijn armen… Ik knipperde twee keer met mijn ogen en ja hoor: mijn baby is geen baby meer! 12 maanden zijn al voorbij… Er was paniek voor de cake smash en Niene ging deze maand met sprongen vooruit: ze had vast in de gaten dat ze nu een dreumes is ;) Dat betekent ook dat de laatste update van Niene online staat en ik vertel er gelijk even bij waarom ik hier geen vervolg aan geef.  Lees je mee?

Met sprongen vooruit

Volgens mij heeft Niene in de gaten dat ze geen baby meer is, want jeetje, afgelopen maand ging ze met sprongen vooruit! Zo grappig om te zien hoe ze zich optrekt aan haar grote zus en de wereld wil ontdekken! Zo ligt ze nog amper in de box, want op de grond spelen is veel leuker! Als ze dan soms toch in de box moet omdat dat even handiger uitkomt, zet ze het op een schreeuwen. En dat gaat hárd kan ik je vertellen… Ze vindt het geweldig om met Duplo te spelen en kruipt het liefst het hele huis door, inclusief onze lange gang. Ze maakt dus flink meters en daardoor liepen we vlak voor de cake smash flink te stressen…

Niene 12 maanden update - Mama's Meisje blog

Cake smash troubles

Wat was nu het geval? Omdat de cake smash al een jaar gepland stond, begon ik rond de jaarwisseling al met mijn zoektocht naar de perfecte outfit. Er stonden ook familiefoto’s op het programma en ik vind het echt geweldig om dan mooie matching outfits te vinden zonder hoog ANWB-stel gehalte :P Niene droeg op dat moment maat 86 maar dat zat redelijk strak. Toen ik dé jurk vond bij Kiabi (dat naar mijn ervaring wat kleiner uitvalt), bestelde ik een maat 92 voor haar. Eenmaal binnen pasten we de jurk en deze zat prima! Niet té strak, maar gewoon netjes en eigenlijk perfect. Maar toen besloot Niene flink de hoogte in te gaan en groeide ze amper in gewicht. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar wat haar jurk betreft zaten we ineens met cake smash troubles… Een paar dagen voor de cake smash ontdekte ik dat mijn bollie een lange spriet aan het worden is. En dus zat de jurk ineens veel te los! Gelukkig verzon mijn moeder een handige oplossing. Op de foto’s zie je het niet, maar met drie veiligheidsspelden hebben we de jurk op de rug versteld. Opluchting alom, want ik zou niet weten waar ik nog zo’n zelfde schattige jurk vandaan had moeten halen in een paar dagen tijd!

Cake Smash Lisette Lubbers Fotografie - Mama's Meisje blog

12 maanden: de laatste update

Vanaf haar geboorte deelde ik iedere maand een update over Niene. Ik nam mezelf voor om dit gedurende het eerste jaar te doen en daarom is dit de laatste update, want er zitten natuurlijk 12 maanden in een jaar! Niene wordt groter en iedereen weet dat de ontwikkeling in het eerste jaar enorm snel gaat. Ik vond het superleuk om deze updates te geven en kreeg veel reacties van mama’s die een kindje van ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Zo leuk om te lezen! Maar zoals jullie weten, hecht ik veel waarde aan de privacy van mijn kindjes en heb ik ook in de updates bewust dingen weggelaten die ik niet nodig vind om te vertellen. Voor haar eerste verjaardag besloot ik een herkenbare foto van de cake smash te delen: Niene is nu nog klein en zal straks niet meer te herkennen zijn van deze foto. Maar dit is gelijk de laatste keer, want Niene komt vanaf nu (net als Suus) alleen nog onherkenbaar in beeld en ik schrijf niet meer maandelijks over haar ontwikkeling. Dat is waar ik me als mama prettig bij voel, al kijk ik ook met een goed gevoel terug op deze baby updates! En kijk nou naar die schattige foto’s die ik maandelijks maakte. Ik zette ze allemaal in een collage en jeetje: wat is mijn baby snel groot geworden! Het kleine gaat er zo snel vanaf, van newborn naar dreumes: gelukkig hebben we de foto’s nog :)

 

12 maanden

Jaaroverzicht mijlpalen - Mama's Meisje blog

Vind (of vond) jij de eerste 12 maanden/het eerste jaar van je baby(‘s) ook zo ontzettend snel gaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence